Wednesday, December 3, 2008

:: Once Upon a Time in Jordan ::

salam..


sambil2 layan lagu sentimental ni..aku tgk la pics2 lama dlm l.top aku tuh..teringtkan kenangan dgn kengkawan kt Jordan (batch 2004) ..smbil2 tu jgk aku smpat m'coret kan luahan aku ni yg berbunyi mcm ni..


dear my beloved friends,


mlm td b4 aku lelapkan mata..aku tgk balik gmbr2 kt l.top aku masa aku di Jordan..how nice that time knowing you my friends..walaupun masa tuh sumpah seranah nk cpt blk Msia..tapi dlm masa tuh ruper2nyer korang ada sbg teman aku smbil maki2 Jordan..
rindu gler kt korang!!!...


khdpan mereka yg bernama Arm, Abe, Walie, Daop, Nain, Amad, Walie, Syei, Mahadi, Adib, Bai, Dhaliff terutama buat Din [dia selalu ada bila aku g jln jauh2..g Turkey, Transit di Dubai, Umrah]...serta bdk2 pompuan yg len..sama batch ngn aku..ketahuilah bhw aku teramat merindui dan menyayangi kt korang!!!...nama2 yg tak disebut jgn amik hati sbb lumrah manusia ni adalah pelupa...


[Graduan dr Malaysia Konvokesyen Semester ke-2 07/08]


[this happen when we're in our classes]


[Syeirazi..batch aku yg ntah bila la nk abis..skrg dia kt UK!!]


[ehem..ehem..aku pemain ke-2 terbaik time ni yer.hihihi]


[alamakk..rindunya nk g KSA lagi..Din, Aku, Syei]


[depan rumah..tp yg blkg tu bkn rumah aku..]


[alahaiii..bila la dpt ke sana lagi..syok+sejuk+seksa]


[mkn dlm ketakutan..dlm poket aku ada riban2 dinar..]


[tribute to my faculty...]


[batch 2004..tp tak semua ada time ni..time bln Ramadhan]


[malam raya bese diisi dgn program yg gila2 utk lupakn msia seketika]


[see..how bad Jordan..tp bad2..pun Jordan ok jer sbnrnyer..]


[1st day raya di Malaysian Student Department, Amman]


[Dubai Int. Airport, UAE..Din, Aku, Daop..nk blk Msia]


[Kanak-kanak Turkey..very friendly!!..aku dan Din lagi..]


[Istanbul, Turkey.Din adalah org jawa yg stylo!!..caya lahh]


[Din kwn sekembara aku ke Turkey..]


[Abe, manusia paling comel+cute kt Mu'tah utk kategori lelaki]


[lps byr fees utk sem waper ntah..tak byr tak leh blja..senyum je masing2..Din, Amad, Daop, Aku, Azmi n Walie]


[ketika suhu dibawah paras 8drjah celcius..kitaorg g mandi air terjun panas..owh, i miss that day]


[aku, din n walie yg muka tensen..hahaha]


[Muka walie yg hambar slps mak gf dia tak merestui hbgn dia..tp skrg da ok..]


[Lutfi yg cuba merampas gelaran Abe..pagi raya qurban thun lps]


[series...aku betul rindu kt tmpt ni and that day..time wat umrah dgn Din]
rindu nyer kt korang!!..really!!..
sekian utk catatan kali ini,
Mohd Adam Zurairi bin Mohd Rawi

16 comments:

Mr. Janggel said...

Bagus..bagus..teruskan..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

ermm..janggel..apa yg bagus??

hIrOsHiNaRi said...

adam..plz la time hakikat yg ko tu dah lame kat msia dam..bg la peluang kami lak yg kat jordan tulis lak cmni...hehe...

aiSyaLiciOus said...

hehe..finally terpublised gak entry pasal ur friends yek..hehe..xper..biar jauh dimate tp dekat dihati...tv9...hahahahha~~

Mr. Janggel said...

Bagus la cerita itu...teruskan..jangan dengar cakap Hiroshi..dia jeles tuh...

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

Hiroshinari : eh, aku kt msia ke??..lar, ingt aku kt UK..ahakz!

---------

Sya : hehehe..thanks coz inspired me..hehehe (naper sumer org selalu sgt mengaitkan dgn tv9 ni??)hehe

----------

janggel : betul..betul..betul..

aiSyaLiciOus said...

hahaha...sbb nyer tagline tv9 kan ' DEKAT DIHATI..' itu le pasal nyer asyi kait ngan tv9 jek...eh??kan ke dok msia kan?? xkan la xtgk tb kot???

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

hehe..ada tv9 ke kt msia??..baru 1st time dgr..hehe..gurau je..

bkn per..kt office ni slalu sgt org sebut "DEKAT DI HATI"..sbb arituh wartawan yg jelitawan tv9 dtg cni..hahaha

aisyah..be my friend ok?

aiSyaLiciOus said...

my pleasure..hehe..

ok now on we r friends ok??

thanx10x~!!

anap_ilmi said...

adam..ko jgn beriyer..terima hakikat!

aiSyaLiciOus said...
This comment has been removed by the author.
aiSyaLiciOus said...

to anip_ilmi : beriyer?? hakikat?? y?
huhu...eemmm, i'm
wondering..hehe

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

Aisyalicous..

u delete somethings kan??..naper ha??hehehe

ntah la anap dia..demam kot??

aiSyaLiciOus said...

yup~!! actually 'terdelete'...ape yg sya post pas 2..2 la yg sya terdelete..sorry eh..jgn pk bkn2 tau..waaaaa =(( rase bersalah plak nih~!! adoiiii (^~^)

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

owh..

tak pe..jgn rasa serba slh..small matter je pun..

hehehe

aiSyaLiciOus said...

from this faced looked like =(( turn to diz (^_~) after wat u have said..tq friend~!!