Wednesday, January 2, 2013

:: Welcome back to school ::

Assalamualaikum wbt..

Aha! ... harini hari pertama sekolah dibuka selepas bercuti sebulan setengah! diulangi sebulan setengah! hahaha

Tapi cecikgu ni takde lah complete sebulan setengah tu bercuti..mcm aku aritu seminggu cuti still kene datang sekolah masukkan keputusan exam budak ke dalam fail peribadi mereka..kemudian seminggu sebelum kelas bermula meeting bermeetingan di sekolah...dengan slot LDP lagi la...tak cukup sehari meeting..bawa sampai ke hari hari berikutnya...pastu dengan pendaftaran pelajar lagi..

Harini aku bertugas sebenarnya...Kalau ikutkan Program Guru Penyayang masih berjalan mcm biasa..apa ada kt program ni??...ha salah satunya sambut kedatangan murid kat pintu pagar..tak cukup dengan tuh wish la kt diaorang..

"Selamat Datang ke sekolah..."
"Tahniah, kerana anda hadir ke sekolah hari ini.."
"Belajar rajin-rajin..." dsb...

Korang agak aku buat tak??...jeng jeng jeng...

Tapi last year aku ada je buat masa bertugas time balik..masih tuh ingat lagi ayat aku..

"Jalan baik-baik, jalan lari...nampak longkang kang elak.." hahaha...intonasi dengan penuh dedikasi dan sopan santun okkk... hahahaha

Harini..sekolah memang sesesak sesaknya...super sesak...beberapa announcement dibuat suruh parent alihkan kereta yg menghalang kereta cikgu pagi nk balik...parent ni kekadang sesuka hati diaorg je nk parking mana pun..asalkan diaorg senang..sekolah aku ni ada 5 pintu masuk termasuk pintu masuk utama..Guard ada sorang...aku pun pening..nasib baik aku g sekolah jalan kaki je...utk makluman murid tahun 1 yg berdaftar tahun ni seramai 268 orang... :)

Time rehat aku lalu kantin sbb nk g surau nk solat..time tu rasa sesak sangat budak berlari2...bersimpang siur diaorg berlari..ada sekali tuh sorang budak tahun satu ni tegur aku..dia nk tanya sesuatu..katanyaaa

"Acik, dewan kat mana...?"

Ngaaaaaaaa...hahahaha..ACIK??..tergelak besar kawan aku dengar..

Time balik macam biasa la...kes budak2 tak jumpa mak bapak diaorang ni memang ramai...cikgu bertugas jangan harap la dapat balik awal...aku tadi dekat nk pukul 7 baru sampai rumah..nasib la...nama pun cikgu kaaaaaan..hahaha

P.S ; Tahun ni aku tak ajar year one lagi...semua kelas year three...hehehe..best2!



8 comments:

deaf-angel said...

acik?
kalo dia panggil ko abang mesti ko suka kan.

apa pun selamat bertugas 2013 hehe

::alifdalmim:: said...

tu la...ACIK??

punya la muka ni muda remaja lagi..acik dipanggilnya..hahaha

Kalau panggil abg sejuk gak hati mendengarnya..hahaha

Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/9.jpg[/img][/url]
transsexual dating in wisconsin [url=http://loveepicentre.com/]infidelity and online dating[/url] vietnames culture dating essay
busty dating [url=http://loveepicentre.com/map.php]affordable dating services[/url] detroit dating directory
sex dating in niles illinois [url=http://loveepicentre.com/]animal sex dating[/url] speed dating couch street portland oregno

Anonymous said...

bible niv ebook http://audiobookscollection.co.uk/Advertising-For-Dummies/p199381/ j d kraus electromagnetics ebook [url=http://audiobookscollection.co.uk/fr/Obesity-A-Reference-Handbook/p226486/]ebook anger[/url] ebook pmu gratuit

Anonymous said...

christian time management ebook http://audiobooksworld.co.uk/Integral-Transformation/p13583/ tos tng voy ds9 ebook forum [url=http://audiobooksworld.co.uk/Speaking-For-Themselves-Volume-1/p20955/]javier de hoz homero ebook[/url] cppb ebook
[url=http://audiobooksworld.co.uk/it/authors/?letter=Oy][img]http://audiobooksworld.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

siemens tp 070 software http://buyoem.co.uk/product-37165/UltraLingua-7-1-Portable what is a software virus [url=http://buyoem.co.uk/category-100-104/Software-Plugins?page=6]computer printer and software[/url] computer software business project management
[url=http://buyoem.co.uk/product-31554/Slices-1-0-MAC]Slices 1.0 MAC - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] bottled water service software
[url=http://buyoem.co.uk/es/product-37276/TatukGIS-Editor-1-1][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

media catalog server software http://buysoftwareonline.co.uk/product-15848/Wave-Editor-1-2-Mac medical and dental software [url=http://buysoftwareonline.co.uk/fr/product-36193/Microsoft-Windows-7-Ultimate-x32-French]orm software[/url] system software engineer conference
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/fr/category-100-115/Offres-sp-ciales]Offres speciales - Software Store[/url] government gps mapping software hardware services
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-20667/CleanApp-3-0-Mac][img]http://buyoem.co.uk/image/4.gif[/img][/url]

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI