Wednesday, December 10, 2008

:: Hidup Membujang Kembali ::

Salam kepada para pemikir [manusia]

Erm…masuk hari nih da dkt seminggu aku hidup membujang keseorangan kt sini [mcm la aku ni da kawen]..actually, akk aku ikot abg ipar aku balik kampong dia utk sambut raya kt sana..selama seminggu [sbb diaorg dpt cuti lama]..

Aku plk cuti sehari je..ptg raya da kene balik Shah Alam..huh..hangin jer… sejak jumaat lps lagi akk aku takde kt umah..dan mkn minum aku..sumer bergantung pd tangan aku..tinggal nak tak nak je lagi..

Awal2 lagi akk aku da pesan..kalo nk mkn warung dpn rumah tuh buka..n start mlm tuh aku da kene g mkn kt warung tuh..mls betol laaa..

Semalam smbil2 tggu office hours abis..smpat gak pkir..nk mkn pe la mlm ni..lps solat Asar jer..fadhil buzz ajak aku mkn lps abis office hour…ibarat pucuk dicita ulam mendatang [tak taw peribahasa ni kene atau tak] aku terus je setuju..puas pkir nk mkn apa…

Lastly, kitaorg decide nk mkn kt JM Beriani Tesco Shah Alam jer..[lama tak jmpa fadhil]..borak dan sembang2 mcm2…dr perihal sekolah dulu smpai la citer nk further study lagi..aku balik rumah pkul 7.30mlm..

Kenyang mmg kenyang tp..lps pkul 9 mlm..perut aku da rasa lapar balik..dlm hati aku ckp

“kalo ada k.yong ni kan senang..”

Nk tak nk..aku terpksa la buka freezer..kluarkan daging burger n sausage..da agak lama ckit..aku pasang balik kpla gas yg da lama tak berpsng sejak akk aku tak de kt umah..

Malang betol mlm td..gas plk tggl ckit..adoiii..mcmner nih..aku tawakkal jer..da la aku da pecahkan telor ayam nk salut dgn daging beger..erm..aku bia lama ckit..then goreng sausage dulu..main agak2 jer sbb riso gas abis..cpt2 aku masukkan daging beger plk..smpat la msk 2 keping daging beger..agak2..gas da tggl ckit..cpt2 aku goreng sumer telor tuh sekali..

Lps mkn..aku sms akk aku dia balik bila..dan dia jwb esok [rabu]..tp bertolak ptg..n smpai shah alam ari khamis pagi..adoiiii..mlm ni kene makan luar lagik!!!

Dan buat pertama kali aku slps aku balik m’sia aku mula memusing punat mesin basuh tnda kene basuh bju sndiri..tp tidaklah spt si Penanya (?) yang baru hndk memberianikan diri utk menekan2 butang mesin basuh..huahuahua..



[ni la dia..santapan mkn mlm aku smlm..]

8 comments:

Mr. Janggel said...

Wahhhh banyak nyer resepi ....adoiaii tetiba aku terasa lapar plak!!!
Erkkk ada dua semuanya tuh...untuk sapa sorg lagik??? kahkahkah ni mesti ada geng kat seblah tuh...


gurau jek..selamat makan la yer.

anap_ilmi said...

Belia Benci Makanan Berkolestrol Tinggi..[Diet Mode skrg]

djambu puadovich said...

perghhh...western abes! dgn fork n spoon tu...x thn...ahaks!

amalhijazz said...

owh..pndai ek bg adam..mse kne pkse blnje ktorang dlu g tempat murah je... skali dia mkn cam org ade 2 perot..

hmm salam aidil adha..ade sup gigi utk abg adam, jemput le ke blog

pemikir lapuk said...

:)

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

MR. JANGGEL :

dlm mls2 pun ttba rajin nk goreng mcm2 lak..hehe

mmg la ada 2..satu utk arini..lg satu utk masa akn dtg..hohoho..

p/s: mai la jmput mkn skali..hehehe

-----------

ANAP :

Diet mode ke..atau ko nk suh aku promote brng jualan mak ko??..alar yg masak tanpa minyak..sptutnya aku suh ko bw balik sana satu arituh..hehehe..kalo aku beli ada diskaun tak??..hehehe..berminat ler..

p/s: elok la ko diet..aku tgk gmbr ko pun da kompius..kpla ko makin kecik ke atau badan ko smkin membesar??..tlg jwb :))

----------

DJAMBU :

western..western jugak..alasan sbnr adalah malas nk bangun nk basuh tgn..hahaha..

p/s: western mkn mcm tuh ea??..tak taw plk..hohoho

-----------

AMALHIJAZZ :

aku tak pernah jmpa org suh blnjer tgh2 bulan..Food Court KL Sentral tuh standart place apa??..hahaha

p/s: bersyukur la dpt mkn..ko cba kenang ckit sedara mara kita kt bosnia, palestin, afghan n memana len..ada ke rasa kene blnjer ngn aku???.. :)

------------

PEMIKIR LAPUK :

thanks.. :)

pemikir lapuk said...

hidup prantau..pgalaman yg tk dapat djual beli..cuma dpt dkongsi...salam sai be

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

betul2..

setuju sgt..bnda yg tak boleh dibeli adalah pengalaman..

salam sai be jgk..