Thursday, December 25, 2008

:: Trip to Perak - Day 1::

Assalamualaikum wbt.

bersempena dgn Hari Natal..so, secara rasminya jgk aku bercuti sbb ianya cuti am bg negara Malaysia..erm, ckp psl cuti..aku apply cuti utk esok[sehari lps christmas] sbb mnggu lepas aku keje ari sabtu..so bermakna..aku akan cuti selama 5 hari..dr Khamis hingga la Isnin..[isnin cuti Awal Muharam]

bersempena dgn cuti yg panjang nih...aku merancang jenjalan g Perak..[sekali lagi]..ok..jom ikut aku utk sesama tgk percutian aku ke Perak kali ni..

10.50am :

aku da kluar rumah..terpaksa jln kaki tunggu teksi..hangin tol aku ngn a.ipar aku yg memancing tak balik2 lagi..terpksa la aku ke stesen bas naik teksi..kereta aku..aku tgglkan kt s.alam sbb akk aku nk balik kg esok..aku??naik bas la nmpk gayanyer..

11.30am :

menaiki bas Plusliner dr Shah Alam ke Ipoh..rege tmbang sbnyk RM20.10 perjalanan selama 3jam..termasuk berenti kt RnR Ladang Bitam..bas dia ok..selesa sgt..mmg dia choice aku la...

2.30pm :

smpai Terminal Medan Gopeng..org yg sepatutnya amik aku lewat smpai sejam lebih..membuatkan aku bosan menunggu...dgn laparnya...arghh..last2 aku mkn sweet corn..alas perut..terminal ni kecik..tak mcm Terminal One Seremban..tapi herannya..syrkt bas banyak..mcmner la diaorg nk sumbat bas diaorg kt c2??..

4.15pm :

bertolak ke Greentown Mall..mkn Mee Wantan Hot Plate..dgn Milo Ais..Kak Ainul belanja..hehehe..selepas itu, kami solat..perancangan kami nk g main boling lps tuh..Kak Sari n Kak Milah dgn berpakaian baju kurung [sopan sgt..ala2..perempuan melayu terakhir..hehehe] serta berkasut boling melontar bola...hahaha..lantak la org nk ckp pe pun..n the winner masa game tuh aku dgn araound 149 jatuhan pin..[errmmm..ada sesapa nk komen??]

7.00 pm :

selepas hntar Kak Milah balik...Kak Ainul hntr aku ke rumah A.zam di Kuala Kangsar..yg kelakarnyer..kitaorg ikut h.way..masa nk kluar ke susur K.Kangsar..boleh plk terlepas..adoi2..terpaksa la teruskan perjalan ke Changkat Jering..then, patah balik ke Kuala Kangsar...

9.oo pm :

smpai rumah a.zam...mandi refresh up balik diri..then, kami kluar makan...hangin tol aku..da lapar..pastu boleh plk lmbt smpai apa yg kami order..mana taknyer sekumpulan manusia yg makan order bnyk utk 40 org...huh!!..owh yer..aku kluar mkn dgn member a.zam skali..da la lauk yg aku order seciput..nasi bnyk..aku lapar..nk tmbah sepinggan lagi..segan maaaa..

sbnr nyer hajat di hati nk mkn char kuew teow member a.zam..aku pernah rasa masa aku dtg Ogos dlu..tapi disebabkan masa tuh aku ni mengalami sakit di bhgn mulut aku..[lidah n bbir]..so, tak dpt la merasa keenakkan mknan tuh..so, ingt dtg kali ni nk mkn lagi puas2..tp, a.zam kata dia tak jual da..huh, melepas...

11.30 pm :

balik umah..update blog..then..mata da ngantok..nk masuk tido..

p/s : program esok mcm menarik jer...tunggu kalo nk tahu..

4 comments:

humbleandmodest said...

haha!
si wanita-melayu-terakhir-seperti-yang-ko-bilang tu pakai baju kurung je...
saje bg ko menang...
hahah!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hahaha..

adoi2..bkn saje bg aku menang ler..mmg aku kan terer..hahaha..perasan betol..

humbleandmodest said...

naek atas tikar pastu terbang sendiri..
hoho~
xmalu...
hahaha!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

terasa kembali ke zaman p.ramlee la plk..

hihihihi