Sunday, December 28, 2008

:: Trip to Perak - Day 4 [last day] ::

salam penghabisan..hehehe

arini tak berjalan kemana pun..cuma, td bangun pg je terus bersiap utk bertolak ke Ipoh..da berjanji dgn ex-senior aku di Jordan a.fadhlan utk menghantar aku ke Terminal Medan Gopeng..a.zam pun ikut gak td..

paginyer kami bersarapan di Restoren Che Ani [Assalamualaikum]..nama kedai dia mmg mcm nih..kedai ni mmg femes dgn nasi lemak..a.zam ckp dia jual nasi lemak dr pagi smpai la ke malam...dgn harga RM1.70 jer..jerr?

slesai jer..kami bertolak ke Ipoh..smpai je kt sana..tepat2 je bas tuh menunggu aku..tepat jam 10.05 minit..bas bertolak ke KL..perjalanan mcm bese..naik Transnasional mmg selesa..

then pkul 12.40 pm, smpai kt Pudu Raya..menuggu bas seterusnya ke Tampin..masih sama..menaiki Transnasional....bila boarding time..aku turun ke platform 9..

tepat jam 2.00pm..bas bertolak..smpai je kt Rembau hujan turun dgn lebat..teringat plk yg smlm kemangkatan Tuanku Ja'far..majoriti tmpat yg ada kibarkan bendera arini sumer turunkan setengah tiang..tanda berkabung..

smpai di Tampin, aku stay kejap kt bakery p.cik aku...tukar baju..baju aku pkai td kene air gas yg tertumpah dlm bas..hangat jer...

pkul 5.00pm..aku selamat tiba kt kampung aku!!..maka berakhirlah percutian aku di Perak..

apa pun..Perak mmg best utk dilawati..banyak tempat menarik kt sana..bumi yg menghijau..Taping Bandar Warisan..mmg betul bila bngunan kerajaan bnyk menggunakan bnguna dulu2..dan dikemaskan..lawa la..tertarik sungguh aku!!..

overall...aku bg 4.5 bintang utk pelancongan negeri Perak!

p.s : Blog Persoalannya oleh Si Penanya telah diberhentikan..ermm..rindu nk bc tulisan dia lagi..

6 comments:

humbleandmodest said...

malaysia itu best!
duit menghalang...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

betul..betul..betul..

p.s: tak sabar nk ke Sabah bulan 7 ni..tiket sumer da beli da..tggl nk fly je la..

jom ikut aku..hehehe

aiSyaLiciOus said...

wah~!! soklan cepu cemas nie..hehe..i'm wondering y u asking us this kind of question?? to prove sumthing?? hehe..i'm trying but not to snatching the prize ok..just for fun..hehe..uuummm, around 55kg - 63kg..around that weight la..hehe..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Aisya..

alar..awak ttap dikira masuk jgk..kalo betul awak dpt hadiah..hehehe

tapi kene la jwpn yg betul2..55kg ke, 63kg?? sila pilih..hehehe

humbleandmodest said...

haha!
ko belikan tiket aku sekali??
bagus nyer
:x

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

aku belikan tiket ko..ko byr kt aku yer..hehehe..

;p