Saturday, December 27, 2008

:: Trip to Perak - Day 3::

Salam utk semua yg membaca..

hari ni masukkan hari yg ke-3 aku berada di Perak..hari bersarapankan nasi lemak dan telur mata kerbau [nape nama dia telur mata kerbau???] yg beharga RM1.70..

aktiviti harini tak banyak sgt..disebabkan lps subuh td aku smbung tido balik smpai la pkul 11.00am...huahuahua..

1.15pm :

solat Zohor di Masjid Ubudiah Kuala Kangsar...harini ramai jemaah yg bersolat di masjid ni sbb nyer ada majlis kenduri di Madrasah Idrisiah, Kuala Kangsar [sekolah agama tertua di Perak]..

2.30 pm :

mereka2 yg bertanggungjawab membawa aku berjalan [hehehe..ayat penuh kesusasteraan] dtg jmput aku..hajat dihati nk g Zoo Taiping..bertolak la kami dengan hati yg riang dan gumbira..hehehe

tapi singgah jap di Kati, Kampung Berala utk ziarah rumah sedara Kak Milah..sbb pak sedara dia meninggal dunia arini..Inna lillahi wa Ina Ilaihi Rajiun..smpai je dirumah tuh..hujan lebat sgt..

tgk mereka melayan tetamu best sgt..melihat dr lenggok mereka berbual...tak dela mcm dlm citer Ta'in tuh..beriyer bebenor..oppss..kan da terikut..aku dijamu dgn kerokpok ikan dan teh panas...walalalala...tgh hujan lebat2..makan plk mcm tuh..best gler..

then, ke pekan Kuala kangsar jap beli tiket bas aku nk balik esok..[sedeyh nyer..]

4.30 pm :

kami masih di Kuala Kangsar..sbb tunggu salah sorang member seperjalanan nk g Taiping jgk..lebih kurang beberapa puluh minit..barulah bergerak ke Taiping..

on the way nk ke Taiping, singgah kejap d RnR..aku smpat membeli maggie hot cup...mkn dlm kereta..lapar beb...

6.45 pm :

smpai di Zoo Taiping..TAPI..zoo da tutup..yg buka hanya Night Safari..kalo tggu lama..payah2..last2 sempat menangkap gmbor ajer serta mengqada' hajat yg begitu kecil..hehehe..

sblum balik..singgah di Tesco Taiping..makan malam n solat di sana..aku telah membaham Black Pepper Chicken Rice with Egg..[nama da gempak..tapi nasi putih n ayam black pepper n telur mata kerbau] SERTA Drilled Chicken Rice Drumsctick...hahaha..percaya atau tidak..aku melantak 2 menu mlm tu..serta Milo Ais..harga bese jer..mcm kt tesco lain2 tmpt..

sempat gak membeli Pappa Roti sebnyk 3 bungkus mkn dlm kete...

10.00 pm :

smpai di rumah...a.zam belanja plk beger ayam..lagi la aku mkn..huahuahua.....rileks kejap..mandi..n update blog..pastu mcm da ngntuk2..nk lelap..


p.s : esok da nk gerak pkul 8.30 am ke Ipoh..ada contest utk semua pembaca pada entry terakhir utk episode Trip to Perak..hanya seorang saje pemenang akan dipilih berdasarkan ketepatan soalan yg akan diajukan..hadiah lumaya menanti anda..

gmbr utk percutian aku ke Perak akan di upload pd entry akan dtg bersama soalan kuiz..hehehe

4 comments:

humbleandmodest said...

ada duit boleh sahaja melancong.
no money no travel!
haha..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

yer..betul tuh..setuju je ngn ko..kalo no money ddk senyap2..hehehe..

nnti ko jgn lupa masuk contest aku tu yer..

humbleandmodest said...

haha!
baek!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hehehe..

ko mmg best!!