Saturday, May 16, 2009

:: inilah harinya.. ::

Salam 'alaikum...

alang2 aku da tdo lmbt ni..terus hapdet je la..jgn tnya nape tido lmbt..boleh wat aku marah nnti..huhuhu

ok guys..for all ur information..sek aku aka SKTK arini menyambut Hari Guru peringkat sekolah tepat pada hari itu jatuh padanya..mcm bc kitab kuning daaa...hehehe..hari ni hari kami..hari cecikgu2 ni la..asyik wat program utk bdk2 jer..

seawal pagi..punya la bersemangat aku arini nk g sek..al maklum da bese bngun lmbt..tup2 arini sek pkul 7.30pg..aku da ready...mandi, solat, panaskan enjin kete..iron baju jgn ckp la..mlm sblumnya lg da siap iron da..hahaha

arini nervous ckit sbb kt sek arini menghimpunkan semua cikgu sek yg da boleh menjangkau hampir 100 org tolak cikgu2 yg cuti bersalin...arini kene smart ckit..

program dimulakan dgn acara di tapak perhimpunan..ulasan nyer spt berikut :

nyanyian
lagu negaraku, lagu n.sembilan dan doa dibacakan oleh sorang cikgu yg paling muda kt sek tuh..tak len dan tak bukan AKU!..hahaha..bc doa guna skrip..lps tuh bcaan ucapan oleh org atasan Kementerian Pelajaran Malaysia..diselang seli dgn penyampaian cenderahati kpd semua guru..

sesambil tuh..bbdk ni amik kesempatan utk bg adiah kt cikgu tersayang diaorg...dan aku bnyk gler dpt adiah td..sayang bdk2 tahun 1..hahaha..dan td jugak diumumkan anugerah utk cikgu2 ni..antaranya anugerah cikgu paling kelakar, cikgu paling tegas, cikgu paling bergaya dan cikgu paling popular...

ehem2..utk pengetahuan korang jgk aku dpt anugerah guru lelaki paling bergaya utk sesi petang..hahaha...sbrnyer, smlm lg cikgu2 da bising ucap tahniah kt aku..so, arini tak de la sesuprise mana pun..cuma wat mcm2 terkejut ckit2 jer..hehehe...lps tu ada la jgk acara potong kek dan nyanyi lagu Guru Malaysia..

utk acara padang aka sukan plk.. :

start pkul 9.30 pagi..dimulakan senaman asas, tarian poco2 and chicken dance..memang best..sape yg sporting mmg best la..tp sumer cikgu turun..yg pakai baju batik sek pun buat jugak...hahaha..

lps tu acara sukaneka kami dibahagi kpd 8 kumpulan dan ada 8 acara sukaneka..mmg super best..acara dia mcm, baling pundi kacang, golf, jaring bola, anyam makaroni, sambut belon air, boling padang, sedut kacang hijau, amik gula dlm tepung..sumer acara mmg best dan aku betul2 enjoy arini..

sukan dimulakan dgn pertandingan Futsal..cikgu perempuan pakai samping dan lawan antara sesi pg lwn sesi petang...super funny..tgk cikgu2 pompuan main bola..ditambah kelakar bila pengulas sukan tu mulut dia tak berenti nk berckp!

lps je futsal..turn cikgu lelaki plk tunjuk bakat masing...acara dia adalah pertandingan Bola Jaring..pakai kaian batik...hahaha..mcm bese lawan sesi apagi dan petang...kaki aku ni masih lg rasa sakit sbb bertembung ngn cikgu nuar td..n ramai gler cikgu bising kt aku sbb bila aku dpt bola terus nk shoot...hahahaha...aku takut maaaa..

acara di dewan pulak..

mcm bese bg adiah utk sukan td..eh, ada acara karaoke la..cikgu helmi buat kali terakhir sblum majlis perkahwinan dia td sempat berkaraoke...pastu anak cikgu mashita pun nyanyi gak lagu Oh Ibu...mentang2 mak cikgu..hehehe

paling menarik bila bdk2 tahun 1 wat tarian chicken dance..they're look very cute!!..pastu sketsa bdk2 tahun 6..boleh masuk pencarian bakat anak wayang nih...hehehe

acara makan kt kantin..

lauk pauk mmg best...dgn appertizer dia yg ummmphhh!!...aku tanpa segan silu td telah menambah sebnyk dua kali...lantak ler..mkn free [ke, kak aween nnti ada kutipan duit gak??kak aween bndhari klb guru ea..]

thanks to yg bg adiah :

Adibah Umairah : Zafran : Amir : Si Kembar yg cute Arif n Aqil : Nejib : Safiudin : Fatihin Nabiha : Danish Fawwaz : Azwa Balqis : Cikgu Mashita

hadiah paling unik : Nejib [Sudu Camca]
hadiah yg nmpak mcm mahal : Adibah [sapu tangan Crocodile]
hadiah terus pakai : Arif n Aqil [wallet utk handset]

apapun..aku mmg enjoy giler2 arini..erm kalo nk tahu kisah lanjut boleh la g tgk kt cni..klik je SINI


[koleksi adiah utk aku..nmpak ckit..tp ini pun da kira ok da..]


[cikgu2 perempuan tgh susun startegi b4 start main..]


[ini lah dia...guru paling bergaya tahun ni...cewahhh]

24 comments:

Muhamad Hazimin Sulaiman said...

kenapa tido lambat?

chimera said...

hmmmmmmmm... seronoknya ya. selamat hari guru, Ustaz Adam... hahah - dah dpt menag anugerah. tgk pd gambar berbaju batik merah tu memang layaklah menang anugerah paling bergaya... cikgu ween menang anugerah apa?

pu3 balqis said...

nak ucap jugak..!
selamat ari guru yer buat cikgu adam.. tp tak dak hadiah pon la..

thanks atas komen yang amat berguna di blog.. (pastinya amat berguna.. dari cikgu yang berpengalaman kan..)

huhu.. tahniah jugak.. cikgu yang bergaya kan... ;-P

huhu.. part paling best sambut ari guru, adalah part time makan tu.. best..!

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

bestttt kn jadi cikgu nie... ahakss...
Selamat Hari cikgu yer....
jp...Cikgu Mahirah br terperasan
yang cikgu Adam yang dapat anugerah cikgu bergaya..masih lagi x follow sy la...hehehe.... sudah lupa

apakahh..?

anyway tahniah & Selamat Hari Guru
:)

zara said...

Memang tampak bergaya! Tahniah! Semoga di tahun hadapan anda dianugerahkan sebagai Pendidik Cemerlang pula. Insya-Allah.

Eazy Izzuddin said...

cheewah...
bergaya guru kita nih...
hiks..
selmat hari guru..
xD

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hazimin : jgn ditanya! ;)

chimera : trima kasih..'kumbang' sesi petang tak ramai..tu yg boleh menang tuh..teacher aween dia dpt saguhati jer..ok la tuh..hehehe

pu3 balqis : trima kasih..isyh..takde la berpengalaman sgt..baru 6 bulan mengajar..tak setahun lagi..time sukaneka pun best gak...;p

mahirah : utk cikgu juga, selamat hari guru.. ;)

zara : mak cik sy bercita-cita utk menang anugerah guru cemerlang peringkat kebangsaan..hehehe

eazy : hehehe...trimas! guru kene tunjuk cth pada anak murid dia..hehe

humbleandmodest said...

dah lebih 2 tahun aku xnyanyi lagu negeri johor...

masa program khidmat masyarakat last weekend dapat nyanyi lagu tu kt sebelah membe dari luar johor...
bangga beb..
haha!

n first time aku buat pocopoco tu..
haih...
susah gak ye....

n j-robik...
makcik2 yang handle senam robik ni memang gagah perkasa weh...
aku pon kalah....

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

ko baru 2 tahun..aku masa kt Jordan tu dekat 4 tahun tak nyanyi..bila bdk negri len suh nyanyi lgu ns..hmm..haram tak hingat...

tp da jd cikgu ni ingt la balik..mana taknyer petang2 isnin kene nyanyi..tp mumbling jer..hehehe

pocopoco mmg ssh..yg menghairankan makcik2 tu terer plk yer..hahaha ;p

humbleandmodest said...

err...
lagu negaraku k igt lagi x??
hahahahah!

jangan pandang rendah kehebatan makcik2 menari poco2..
hohohh...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

haish...Negaraku mesti la hingat..

mak cik2 mmg terer pocopoco..tp rasa bnda tu popular zaman skrg ni...advance btol m.cik2 zaman skrg..

~tgh membayangkan ko buat poco2~

silversarina said...

Selamat Hari Guru!!

Semoga terus cekal mendidik anak bangsa.

Banyak dah hadiah tu, tahun ke tahun sure lagi bertambah hadiah dari anak2 murid .

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

Tq yer Cikgu Adam coz jd followersss sy..... semoga jadi guru yg ceMerlang,geMilang,terBilang... ;)

humbleandmodest said...

haha!

cuba la ko try buat poco-poco bersama makcik2 yg aktif ber-pocopoco tu...

nak tgk brapa lama k tahan..

ko jangan la bayangkan aku buat poco poco tu....
tak de faedah nye...


badan keras macam kayu...
hohohoh..

lutfihafifi said...

Teringat aku masih kita menari poco2 dalam bilik aku..ko ngn amat paling semangat nak belajar..hehehe..
apa2pun selamat hari guru...
CERPEN : "Samudera Itu" aku buat khas untuk warga2 pendidik di Malaysia.

:: Cikgu Wiween :: said...

yahooooo adam mmg besh da apdet psl aturcara skali. ekekeke amboih dia da letak da tu gambo adiah. kak ween sok arr baru letak. hakhak..ecece..beshnya jadik Cikgu Paling Bergaya ek. siap buh tu gambo dia berbaju batik skola semlm. eheheheh

seronot tgk adam main netball semlm! aksi jatuh disondol cikgu nuar pun sempat kurakam jua! huahahahahha

deaf_angel said...

happy teachers day to sir dan smua guru2 lain.

sir, senyum besar nampak masa nengok futsal huhu

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

silversarina : hahaha..sek sy ada hmpir 1800 murid..mana tak bnyk adiah..hehehe..

mahirah : most welcome!.. ;)

humbleandmodest : takde keje aku..bnyk plk step2 nk menari tuh..hahaha..pasal bdn keras mcm kayu la aku nk tgk ko nari poco2..apa la jadi agaknye..hmmm.. ;p

lutfihafifi : ha'ah..aku ingt lg..masa tu ko, epoi ngn hanan je yg pakar psl poco2 ni..rugi tak blja betol2 dlu..hahaha

teacher aween : hahaha..tu la pasal..bdn cikgu nuar tu da la mcm gajah..hahaha...batik tu bawa luck tu..kak aween lg bnyk agaknyer dpt adiah kan..?

deaf_angel : hehehe..tq2..mana tak besar gelak time tu..tgk cikgu2 pompuan main futsal satu hal..dtambah dgn pengulas sukan yg bikin gamat padang tu..mmg funny!

:: Cikgu Wiween :: said...

hadiah byk ler jugak. dgn budak2 tahun 1 yg x ajar pun skali kasik adiah. uhuhuhu kelakar lak. :P

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

pergh...itu da boleh dpt anugerah cikgu paling pemes tuh...hehehe

Yong Zahura said...

Happy belated hari guru ayie...

Wishing u all the best!

"Super senior"
Kak Yong Shaza

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

kak yong..

thank you..
and to you too Happy Hari Guru..
hehehe ;)

Muhammad Muzakkir said...

poyo adam!!! kalau ana masuk sekolah tu adam tak boleh cari makan la:)

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hahaha..jeles la tuh...tu la saper suh amik DPLI... ;p