Sunday, February 28, 2010

:: My Best Friends Wedding (Ainul Fahimah+Mutazam) ::

Assalamualaikum wbt..


sebelum aku bertolak pulang ke PD..aku kt sini sekali lagi hendak mengucapkan Tahniah kepada pasangan bahagia selamanya ini

Muhammad Mutazam + Ainul Fahimah

semalam aku bertemankan Mutawallie pergi ke rumah pengantin perempuan di Sg. Siput..kami tumpang kereta Kak Suri n Hajar..pergi dan balik hari..mmg memenatkan..tapi redah jer..

al Kisah..

aku sebenarnya tumpang happy dengan diaorg ni..si pengantin lelaki merupakan senior aku kt Jordan..dan si pengantin perempuan pulak merupakan junior pangkat kakak semasa di Jordan dlu..hehehe..

aku semacam tak percaya..hahaha..akhirnya mereka akan berkahwin sesama sendiri..bukan apa..masa kt Jordan dlu aku ni ibarat org tengah...dua2 org tu rapat ngan aku..dan mereka tu dlu sebelum berkenalan..saling tak suka antara satu sama lain..yg lelaki ckp tak suka kt perempuan tu sbb itu sebab ini..yg perempuan kata tak suka kt lelaki sebab itu sebab ini..tp semasa aku balik ke Malaysia bercuti dulu..akhirnya perkenalan berlaku.hahaha...mcm happy ending jer..

tapi ye lakan..kalo dah jodoh tak kemana..dari tak suka dlu kahirnya ke jinjang pelamin...aku pun tumpang happy..tersenyum lebar..

kenapa aku beriya sangat nk ke Perak hadir kenduri tu sebabnya adalah..selain dipaksa dalam lembut olrg Kak Ainul..mereka adalah kawan baik sangat masa kt Jordan dlu..

Kak Ainul dlu pakar buat bubur...kalo aku demam ke..lapar ke..mesti minta tolong dia buatkan bubur dan bahan2 dia aku beli sendiri..bubur daging goreng la..bubur nasi ayam la..mcm2 la..

Abg Zam pulak..suka sangat membantu aku..dari start aku tahun dua sampai la kami sesama grad kt Jordan dlu..kiranya pertolongan dia kt aku dulu banyak la..tak terkira..ngeh3..

ucapan..

Selamat Pengantin Baru selamanya..dan semoga bahagia dan kekal hingga ke kahir hayat!..


Tisu atas meja tu sume penuh dengan peluh..hangat betol cuaca time nih..

Sempat pekena cendol tepi Sg. Kangsar di Kuala Kangsar

Antara ex-Jordan yang sempat datang tetapi lambat..haha

8 comments:

darialhyun-su said...

dam..aku xnk komen entry ko tuh..nk komen pasal ko..asal ko makin membesar(ayat ni terlampau sopan kot) weh???siyes..
sape suh ko letak gambarkan..so teringin nk komen..haha

silversarina said...

Tahniah buat Ainul dan Mutazam, dua-dua nya juga makcik kenal, cuma dapat pos hadiah je buat mereka sebab makcik tak dapat hadir ke majlis kenduri mereka, Zaid pulak tak ke rumah Ainul, mereka ke rumah Zam semalam .

Jodoh takkan ke mana .... memang ada kes yang mula2 tak suka tapi lama-kelamaan melekat dan bercinta dan terus ke alam rumahtangga .

Ustaz Adam bila lagi nak ehem-ehem ... hehehe.

Muhammad Shahrul Ifwat bin Ishak said...

Ustaz Adam, datang la terengganu pulak.

djambu puadovich said...

Ustaz ni saje nk pancing ni...xlama dah a tuuu...:P

deaf_angel said...

wah congrats to ur frens

smoga selamat di dunia dan akhirat. amin.

.0hbintang!. said...

kawan penganten bile g ? ahakz

lutfihafifi said...

dam aku setuju sangat dengan komen darialhyun-su tuh....

mula2 : selamat penganin baru buat bg zam dan kak ainul...

POINT YANG PALING PENTING : ko makin tembam dan MOKKK....hahahah...tapi kenapa si walie sama jee x berubah....huhu..

::alifdalmim:: said...

darialhuyn-su ngok ngek : hahaha..ko tak rasa lagi balik msia utk jangka masa yg lama..aku nk tgk sok lps ko abes nnti...silap2 tak semuat nk kete..hahaha

-------

silversarina : teringin nak dgr kes mak cik plk mcmana..hehehe..saya ingin nk ke dua2 buah rumah tapi sbb ari isnin ni mengajar..takut tak sempat n letih plk nnti..saya punya turn akan diumumkan kemudian..hehehe

-------

M.Shahrul Ifwat : ada rezeki nnti akan smpai juga ke sana..da lama tak ke sana..nk tunggu walie ajak g rumah dia..hehehe

-------

djambu : hahaha..bulan 12 iAllah..tapi tahun tak tahu lagi..hehehe

-------

deaf_angel : ameen.. ;)

-------

0hbintang : sila refer pada reply comment kat djambu.. ;D

-------

Lutfihafifi : walie tu bdget jer..padahal dia makan lagi banyak dari aku..saje je nak membesarkan badan..huhuhu