Monday, August 10, 2009

:: 2 Perkara Paling Teruk ::

Salam alaik...

aku da ada pengalaman nk kongsi ni...cuba la korang elakkan utk menjadi manusia paling teruk lagi menerukkan...

mcmni :

SATU;

masa isu bil air rumah aku probs n tetiba naik tinggi mendadak tuh...aku tak taw langsung apa kene buat and apa procedures utk wat report kt JBA aka SAINS..aku puas la bebuih mulut ni bercerita kt housemate aku...and diaorg pun suggest la aku wat report kt pjbt JBA..

esoknya aku pegi...dgn berbekalkan bil air tuh..kt sana officer tuh tnya aku mcm ni

"ada tgk meter air tak kt umah td sblum dtg cni?"

"erm...takde pulak.."

"owh..tak pe..len kali tgk dlu k.."

"ok..sy tak tahu.."

moral : len kali b4 nk g report pasal bil air korang naik tggi ttba jer..tgk meter air kt rumah takut2 dia salah bc meter..

balik umah malam tuh..atas permintaan housemates aku..aku story la dr A-Z mcmner aku wat report td kt JBA..

paling sengal lagi menyengalkan..salah sorang housemate aku ckp gini :

"haaa..kalo ko nk tahu..dia mmg mcm tuh..laen kali sblum ko g wat report ko kene bc meter dlu"

da malam baru dia bg tahu mcmner nk wat report kt JBA ..apsal tak tggu bil akan dtg smpai baru nk ckp...haish..!! kengkadang mcm lawak jer..

-------------------------

DUA;

kan aritu baru je lps program Semaian Wahyu peringkat Port Dickson..n masa tu la aku hantar team dikir barat sek aku bertanding...ulasan hakim pasal team aku mcmni antaranya mcmni:

1. Costume tak berapa mantap sgt..[sila salahkan pihak sek..kedekut!]
2. Muzik tak berapa masuk [aku tak ajar diaorg main muzik...da puas minta tlg..sorang pun tanak tolong..sedih aku..]
3. Tukang Karut sepatutnya ada 2 orng..tp sek aku hntr seorang jer..[sumpah aku tak tahu]


so...masa tgh mkn tghari kt kantin td..borak la dgn ada bbrpa org cikgu ni..and ada sorang cikgu ni dia beriya blame sek sbb payah nk kluarkan budget beli pakaian bdk2 ni..asyik pakai baju sama jer...akk ni mmg hangen..aku senyap je la..

pastu..bila masuk isu kelemahan yg no.3 tu...baru la ada sorang cikgu tu ckp :

"haah...sptutnya..tukang karut kene ada 2 orang..."

apa ke sengal...sblum pertandingan..masa kitaorg dok bersungguh2 berlatih kt dewan takde sorang pun ckp Tukang Karut kene ada 2 org..dan cikgu tuh pun bukan nyer tak penah tgk kitaorg berlatih..SORANG pun tak cakap!!

lagi2 cikgu tuh...da sudah pertandingan..da kluar result..bdk2 da bengang tak dpt no.1 baru la dia ckp...haish!..saket je ati aku...tp aku senyap je msa mkn td..naseb bek aku tak puasa arini..hehehe

pasal pertandingan tu..result utk sek aku spt berikut :

Kuiz j-QAF Tahap 1 - Johan [pegi negeri beb!!]

Tilawah al Quran Tahap 2 (P) - Naib Johan

Dikir Barat B.Arab - Tempat Ketiga jer..[ok la tuh..]



12 comments:

miss ubi said...

wat sengal jak dorang tuh...tau komen xtau tulun...huhuh

azlinhasim said...

Memang geram bila kita berada dalam situasi macam tu...kalau bab komen bukan main pandai...tapi kalau bab tolong menolong, byk alasan yg diberikan.

Tapi team U dpt no 3 pun kira ok jugaklah. Biarkanlah dorang nak kata apa... U mesti bangga dengan murid team U yg byk bersusah payah dlm menjayakan program tersbt.

Na Shari said...

Apa pun, akak nak ucap TAHNIAH pada Adam coz akak tau Adam memang sungguh2 latih budak2 tu dikir barat. Anyway, tempat ketiga tu satu pencapaian yang baik la...Next time, ambil pengajaran dari apa yang dah berlaku. Insyaallah lepas ni Adam pun dah tau prosedur nak buat report pasal air...dalam masa yang sama, nanti kalau ada org minta pandangan Adam pasal dikir barat, make sure Adam bagitau kat dia...tukang karut kena ada DUA...bukan SORANG... :)

cookie devine said...

Beza Cikgu ngan saya,
1. rumah saya bil air -ve giteww. (-RM1.20).Jadi bil air bkn masalh yg besar n xnah pikir pun.

2. Opis kitaorg semua bersuara mantap.Semau berebut nak k=jd penyanyi.Cik Cookie mengalah jd pemerhati.Jadi tiada mslh utk tukang karut no.2.

hhehehee

stereotype said...

hahaha...

tak tau nak komen ape..
ketawa je boley..

hahah~

djambu puadovich said...

woah! no 3 gak tu...syabas :)

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

miss ubi : hehehe..bese la..manusia..mungkin juga salah sy..sy lupa yang fitrah manusia tu pelupa..dan sy lupa mereka lupa utk ckp..ermm..

--------

azlinhasim : kak..mslh nyer bila dpt no.3 tu yg pentadbir sek dok blame kami kaw2...kata itu kene baiki..ini kene baiki..tp sbnr nyer..ntah la..tak terckp kt cni..geram sy..

---------

Na Shari : terima kasih..sy cuba belajar dr pengalaman...hehehe..target sy next year Johan pulak..biar terangkat ckit sekolah nih..hehehe

---------

cookie devine : mmg berbeza..bil air sy tu probs apa ntah..ttba jer naik smpai RM199.85..

----------

stereotype : eh, tak klakar la...hahaha ;p

----------

djambu : trima kasihi... ;)

:: Cikgu Wiween :: said...

xpe adam. da menang da cukup bagus! Kitorang suma proud dengan Adam & budak2 tuh! ;)

bebudak 2 elit kemain happy jadik johan kuiz. eehehe

deaf_angel said...

congrats fren dapat no 3

tukang karut tu pakai dua aku pun tak tahu.
aku dulu main dikir barat is satu tukang karut dan satu juara je.
tapi aku main time sekolah kat sg ler haha.

selenger jugak housemate dan teacher tu, patut cakap ler siang2

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

cikgu wiween : suka kaco si Kamil tu..malu2 dia bila kene announced dia juara..hahaha

-----

deaf_angel : eh, bro..salah satu guide utk gaya aku amik dr dikir barat Republic Poly. mantap seyh diaorg buat...kagum!

zara aluwi said...

Itu namanya post-moterm bukannya rumah siap pahat berbunyi. Perkara-perkara yang berlaku itu, menjadi sempadan untuk di hari muka.

LoLa - BeE said...

cikgu2 yg sengal tu mesti cikgu pmpuan kan...
cam tau je sape...hehehe