Thursday, April 1, 2010

:: Tak Salah Belajar Benda Yang Baik ::

Assalamualaikum wbt..

Semalam aku ada belajar sesuatu..mungkin juga ada kegunaan untuk aku yang mengajar di sekolah rendah nih..malam tadi tido lambat..sebab saket perut..dok menahan..smbil2 tuh citer di tv membosankan...sekali buka kat Ria..ada Diari AF8..

Layan gak la..tgk perangai masing2..ada yg menangis2 tak tentu pasal la..ntah apa2 la..sekali masa kelas vokal cikgu Siti Hajar tu..ada student ni menangis..cikgu tu pun mcm saiko juga la.."tak per..kamu nangis la..lepas kan..jangan tahan2.."..hahaha..mcm mls melayan je..haha

Tadi..kelas pertama aku kt Satu Cerdik..ada budak baru masuk kelas tuh dr kelas yg lain..ttba je menangis..aku bukan suka sangat bdk menangis tak tentu pasal..tak de sebab ni..malas aku nk melayan..lagi2 tanya2 tak jawab..last2 aku kata gini :

"tak pe lah..kamu nangis la puas2 dulu..lepaskan..jangan tahan..ok yg lain baca doa.."

cewahhh...ayat aku tak tahan...last2..dekat setengah jam gak..dia mengambil masa utk ok..last2..bila da ok..boleh gelak2 plk..

"Ayunie...kamu da ok ke??.." aku tnya bdk yg nangis td..

budak tu malu2..senyum2..tutup muka kt meja..hahahaha..


1 comments:

Nurul Aznil said...

salam,
sebenarnya, itu adalah pendekatan yg betul Adam. sbb Adam bagi budak tu ruang dan masa untuk nangis. secara tak langsung Adam bagi dia keyakinan yang dia in control in his/her life... kalau kita marah, dia lagi nangis....

syabas cikgu!