Friday, April 23, 2010

:: Kerja Kosong ::

Assalamualaikum wbt..

Aku bukan la pemalas..tp hampir menjadi pemalas..hahaha..minggu ni da berakhirnya minggu ujian utk bebudak nih..dan mula cecikgu ni sibuk dan lagi menyibukkan diri mereka dengan kertas test budak utk ditanda..(wah..amat panjang ayat aku)

Seperti biasa..aku (dan cikgu subjek B.Arab yg lain) kene la menanda kertas ujian budak2 ni lebih dr sepuluh kelas...kali ni aku akan tanda 12 buah kelas..tabahhh!

Bila masuk bilik guru td..tgk atas meja buku aktiviti budak pun tak abis mark lagi..ditambah lagi dengan kertas ujian budak ni..lps tu buat analisa markah..cikgu kelas pulak kene buat headcount..

Budak2 lagi la kesian..asyik exam jer..tp kalau tak exam..takkan berusik buku-buku diaorg tu..esok ada sekolah ganti..minggu ni cuti sehari jer..nasib badan...hahaha

Point aku kat sini...bukan kerja kosong atau tawaran kerja utk menanda kertas ujian budak2 aku..tp aku nk ckp..Sape kata keje cikgu ni senang???


P.S : aku geram giler td kat Haiqal Luqfi...sebabnya sifir dua pun tak hafal lagi..


10 comments:

darialhyun-su said...

sape suh menggatal nk jd cikgu b.arab ustat adam oiii..haha

mesti ko x dende ape2 kat haikal luqfi tukan??sbb die tuh anak murid kesyangan ko..kan3???

aku da agak da..haha

::alifdalmim:: said...

weh..

dalam bab pendidikan..tiada kompromi ke atas semua murid..sayang ke..tak sayang ke..aku denda dia balik lambat..selagi dia tak hafal..kau tak caya??kau tanya izzat, kau tanya anuar..hahaha

Frodo Baggins said...

dia lapar kot masa tu ...
tu pasal x hafal ..
hahhhhha


>>___<<

saya pening said...

nasib la ko bukan cikgu aku dulu23.

kalau tak asek kena denda ja.

sifir 1 aku tak hafal.

satu...kali..err....darab..spuloh.....errr....setengah, cikgu!!

haha!

deaf_angel said...

beb
ko upah je anak jiran ko tingkatan satu ke dua ke untuk mark paper anak murid ko..

smua pun multiple choice question kan

::alifdalmim:: said...

Frodo,

lapar??tetiap hari sebelum masuk kelas mesti makan ais krim..haha

----

Yang pening,

kalau ko nak tahu..bdk skrg baca n hafal sifir bkn mcm kita dulu..skrg

1 times 2 three..
2 times 2 four..
dsb..padan la susah nk hafal..hahaha

---------

Bro. Deaf,

anak jiran aku sumer sek rendah lagi..tade yg menengah..kalau ada pun bdk poly..and soalan subjektif..bukan objektif..

saya pening said...

1 times 2 aku rasa jadik 2.

aku dah prove-kan guna kalkulator saintifik.

::alifdalmim:: said...

hahaha..

yer..terima kasih kerana evidence kau sunnguh kuat..

icecube said...

hehe.. sy penah jd ckgu tuisyen.. gram kt budak2 yg xhafal sifir... basic tuh~ lalala

::alifdalmim:: said...

memang betul..sekarang ni dia kalau terserempak je dgn sy mesti nak lari..takut sbb tak hafal sifir lagi..