Monday, April 26, 2010

:: Superpenat ::

Assalamualaikum wbt..

Al kisah..semalam dpt tugasan hantar budak sekolah ke pertandingan MTAQ peringkat negeri..bertempat di SMK Bukit Jalor..perjalan dari Port Dickson lebih kurang 90km...majlis bermula pkul 8.30 dan pendaftaran peserta pkul 7.30 pagi..dan kami bertolak dari PD pukul 5.30 pagi..huarrghhh..ngantok!..aku kluar rumah nk amik budak kat kompleks penginapan KPM pkul 4.30 pagi..

Kontinjen PD (guru pengiring dan peserta) dan ready da..asalnya aku tak drive kereta aku sbb mcm terlebih kereta jer..tgk2 ada satu kereta ustaz tu tayar pancit plk..so, kene la bawa kete aku...aku ok saje..

Result : Kontinjen PD sorang wakil negeri ke kebangsaan dan 2 orang lagi tempat ke-2...itu sek rendah..sek men nampaknya pulang tgn kosong..eh, ada dpt sijil...

Sampai kt rumah semalam pukul 5.45 petang...terus tido...smpai la maghrib..lps mark paper ujian budak...tak setel2 lagi..

-------------

Pagi ni buka email...dpt email dr sorang peg. HEP...dia bagi dateline hantar maklumat yg dia nak a.s.a.p seblum khamis...yg aku hangen...budak2 lain sorang pun tak bagi maklumat diaorg kt aku lagi...so, aku la kene sms diaorg sorang2...yg berbalas hanya la 3 org..yg lain harammm..

Bukan apa...pegawai tu kata..kalau tak de maklumat tu..maka tiadalah interview oleh SPP utk DG41..ikutkan hati nk je hntar mana mklumat yg da lengkap..yg tak lengkap tuh mereka pepandai sendiri la..tp tu la..hati ni bukan la sekejam itu...haha

Luahan perasaan : aku bukan ketua unit...tp aku pun tak taw mcmana pegawai tu boleh minta tlg aku carikan maklumat bdk lain..aku tak kisah..aku boleh buat..mslhnya..budak lain sungguh payah nak bg kerjasama..diaorg ni mcm pahat...sekali ketuk..sekali berbunyi...kalau tak berketuk..hermm..haram nak berbunyi...tp ada je yg tak ketuk pun berbunyi...hahaha..sape ketuk??aku pun tak tahu...


5 comments:

KERAK NASI said...

kalu penat..rehat ye! hee...

AWOLscholar said...

ketuk pakai hammer kuat cket bunyi nyer..

::alifdalmim:: said...

Kerak Nasi,

baik cik kerak..terima kasih..hehe

---------

AWOLscholar,

eh, kau tau ke pahat tu bentuk dia mcmna??..hahaha

djambu puadovich said...

salam...poskad tu mmg xdpt eh?

::alifdalmim:: said...

ntah la..

mcm belum jer..