Sunday, December 6, 2009

:: Dengki Tapi Baik ::

Salam 'alaik..

very fast update again..

td g temankan mak nk shopping barang dapur kt Giant Tampin..

kebetulan plk anak buah aku cbuk nk mengikut..mak aku mls nk bawa sbb leceh..nk itu..nk ini..sblum naik kete yelah janji..tak nak beli itu..tak nak beli ini..ok..bawa kan saje..

smpai kt Giant je..mula2 nk masuk shopping dia da nmpak permainan bdk yg masuk 50sen pastu boleh berbunyi tuh..melekat kt c2..puas la mak aku ckp cpt la..cpt la..ikut aku td da tarik je tgn dia..

masa tgh shopping.."mama..mana bola kita.." alasan nk beli yg lain..cett..

"dlm kete td..saper suh tgglkan.." kata mak aku..

tgh beli barang..sekali mak aku nk belikan coco crunch...dia nmpak yg ada hmpir similar to coco crunch..coco apa ntah...mentang2 ada Hello Kittie..apa lg aku jek la mak aku..kata beli economy pack coco crunch tu dpt percuma mangkuk..

tp anak buah aku ttp nk yg ada Hello Kittie tuh..padahal cuma gmbr kt kotak jer..dia nk nangis..tak kira nk itu jgk..kitaorg blah dr situ..dia still pegang tuh..tak dgr ckp pnya bdk..smpai dkt counter..aku pakat dgn cashier tu..suh dia ckp kt anak buah aku..

"dik..kotak tu tak dijual ea.." hahahaha

akhirnya..tak jd beli coco apa ke benda td...lps g Giant..singgah plk kt Tampin Shopping sbb nk beli drypers anak buah aku tuh...aku ke bhgn stationery..al maklum nk beli mounting board, kertas warna dan gunting utk assignment..

smntara mak aku ke bhgn bdk2...anak buah aku nmpak cekak rambut..nk beli cekak rambut..tp aku ckp kt mak aku..jgn layan jer..

turun tngkat bawah..mak aku beli plk susu Anlene..masa nk bayar dia nmpak plk mainan make up apa kejadahnya ntah..terus merengek nk make up..nk make up..tp kitaorg still bo layan..kalo makin dilayan makin menjadi..

smpai dlm kete menangis nk make up..nk make up..nk make up...jgn dilayan..pastu da nk dkt smpai rumah dia complain gini "kita tak de pun beli apa2.." "sape suh ikut" aku jawab dlu..

nmpak mcm kejam...nmpak hakikatnya itu sumer membazir..kalo dia minta beli pensil ke..kertas ke..buku ke..mkanan ke..aku belikan..ini mainan..bukan tak beli..pagi td masa g pasar..dia ikut jgk..cbuk minta kt mak aku "nk beli kotak..nk beli kotak.."

then mak aku belikan..ding dong ke..tora aman ntah...tak smpai mlm...ntah mana la pergi nya permainan dlm tuh..bkn dia nk jaga..lps main..buang bersepah2..mana aku tak hangin..membazir jer..

oh ya...td aku tampar pipi dia..kejam kan?? tp aku bkn sesuka hati tampar...bnyk kali dia ckp bnda2 yg tak senonoh...asal nk nangis..nk marah sebut bnda tuh...aku geram..aku tampar 2 kali td..biar sakit..tp sbnr nya tak kuat..saje je nk amik simpati...

actually..aku suka cara pak busu aku didik anak dia...malam2 hari sekolah b4 tido wat latihan kerja sekolah..siap dia bimbing...wan aku kata anak dia yg si Emir tuh pun ckp yg bukan2..dia letak cili ke hape ntah kt mulut tuh...semoga mereka2 mengambil iktibar dr kesan pedas tuh..

p.s: aku pernah dgr n nmpak kak Ju..salah sorang rakan guru aku kt sek..b4 dia lepok blkng bdk tuh..dia bc Bismillah..ok what??..

ini Syukriah..aku blnje dia makan KFC suatu ketika dahulu..hehehe..baik kan aku?? ;p



9 comments:

saya pening said...

aku bile plak?
haha!

MeLLmeRaH said...

weh sama ngan aku la. anak buah aku pun suka cakap bukan bukan. aku lempang kan jer. nak melentur buluh biarlah dari rebungnya kan?

::alifdalmim:: said...

yg pening : tggu pening ko elok dlu..hahaha

--------

mell : betul2...setuju ngn ko Mell..kalo kecik2 da biasa ckp mcm tuh sok..ter bawa2 smpai ke tua..kan Mell kan?

djambu puadovich said...

nasib baik aku dah besar baru ckp yg xbaik2 ni. haha!

azlinhasim said...

Tu pasal kalau akak beli brg dapur tak nak bwk anak2. Cuma boleh order brg sahaja, nak ikut tak boleh. Bukan kita tak sayang mereka, langkah penjimatan harus diambil. Tapi every month, akak akan bwk mereka gi bookshop. Masa tu nak minta apa pun akak bagi.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk ayam satu!

::alifdalmim:: said...

djambu : baik ke??..hahaha

------

azlinhasim : setuju ngn pendapat akak..buat saya tak sabar nk dpt anak...hehehe

------

Siti : dua pun boleh... ;p

Janggel said...

baguihnya pakcik adam nih....

zara aluwi said...

Cakap bukan2 tu, tunjukkan cili saja. Senyaplah dia. Jangan pula dipugar ke mulutnya... aniaya saja.