Friday, December 25, 2009

:: 16 Jam Bersama Walie dan Lutfi ::


Assalamualaikum wbt..

3 hari lps dpt call dr Jordan...Lutfi call. dia kata dia nk balik Msia seminggu. so, problem nya dia transit dr jam 2 ptg dan naik flight ke KK pkul 6.50 pagi esoknya..tak de tmpt utk dituju.

mengenangkan aku free n he is my ex housemate dlu msa kt Jordan..so, aku offer la utk mengisi masa lapang dia..aku ajak Walie sekali..hehe

ok..

1.00 pm
baru nk bertolk dr rumah..mmg da lmbt da nih..minta2 flight dia delayed..

2.15 pm
smpai KLIA terus je carik lutfi..dia kata flight dia (Etihad) smpai awal.. 1.10 da landing..sesat carik parking..aku lupa mana aku letak kereta..

3.30 pm
amik walie kt Masjid Nilai..jumpa nawawi a.k.a arm a.k.a badang and pak abu also..hntr nawawi ke KTM Nilai dlu..terus gerak ke PD.

5.30 pm
smpai ke PD siap2 solat Asar dan jalan kaki dr rumah aku ke pantai..apa lagi mandi manda la..tp bag tak de sape nk jaga..diaorg suh aku jaga sbb aku da selalu mandi laut..what??..sepanjang dduk PD ni baru 2 kali je mandi laut..tak kira nk mandi gak..bag letak tepi..

7.00 pm
sblum balik smpat mkn Otak-Otak Melaka n kerang rebus..al maklum ikut selera org da lama tak balik Msia..

7.30 pm
smpai rumah. mandi n solat Maghrib..smpat tgk Nur Kasih Episod Akhir..(R)..

8.10 pm
bertolak plk g rumah kakak Walie yg dkt ngn umah aku..makan nasi tomato...aku mkn smpai 3 pinggan..nk buat mcmna..da sedap sgt..

9.30 pm
bertolak plk ke JJ Seremban 2..lutfi nk beli baju melayu utk wedding abg dia Sabtu ni..baju melayu tak de (takde saiz dia hehehe) last beli baju batik..bdk ni kalo shopping tak hingat nyer!

11.15 pm
beli tiket tgk wayang utk jam 11.35 pm...citer Alvin and The Chipsmunk 2..panggung penuh..kitaorg dduk hmpir ke depan..citer best gak la..not bad..kelakar..tapi Walie boleh tido!!

1.30 am
Lutfi lapar lagi (termasuk aku)...pergi la carik kedai yg buka..nasib baik ada Johan Tom Yam kt senawang buka..mkn Sup Tulang, Tom Yam Campur, Telur Bungkus, Kangkung masak apa ntah n nasi sorang sepinggan..

2.40 am
gerak balik ke rumah Walie kt Bukit Mahkota, Bangi..teramat dkt dgn h.way..solat Isya' dlu sblum tido (Lutfi berjaga sbb takut aku tak bangun...Walie melayan Lutfi..) bdk ni riso bbnor kalo lmbt smpai ke epot nnti..haish!

4.30 am
gerak ke LCCT..masing2 dlm kete tido..yg berjaga aku..smpai epot..parking hampir penuh..heran, saper la rajen sgt fly tgh2 pagi ni..suh Lutfi check in bag dia dlu..

5.50 am
sarapan di Mcd...Lutfi masih belum selesai cek in bag..ramai org..Mcd pun penuh..

6.20 am
Lutfi da masuk flight smntara aku ngn Walie Solat Subuh dlu b4 bertolak balik rumah masing2...


hari ni mmg penat!!! so, YM2 yg tak berbalas tu sorry ea...

Layankan aje selera bdk yg da lama tak rasa mknan Malaysia ni..

Walamak..Walie tuh bkn stkt melayan..dia tmpang sekaki lak tuh..

We're still single (but not available) ;p

sluar Lutfi tu harga asal dia RM25 ->RM18 ->RM15..pastu tgh2 mandi koyak..tak de kualiti langsung..

Mengalahkan org yg dtg melancong plk..hahaha

Nawawi-Aku-Lutfi...KTM Nilai..



15 comments:

anap_ilmi said...

tak bawak g umah akuuuu....

Jap2,aku rasa mcm 'in-bracket' (etihad) kau tu...mcm sajee jeee

baiknyer kau..dulu aku balik pun kau dtg amek jgk...naik flight yg etihad jugak..hehe (nk mention jugak)

baik nyer adam..baiknyer...

jom ramai2 kawan dgn adam,nnt die leh amek korg klu balik jgk nnt...

lalalal ~

hIrOsHiNaRi said...

xajak pun aku kan..aku tggu je ade org mengajak aku..xde pun..hehe

::alifdalmim:: said...

anap_ilmi : hahaha..TERmention plk yg dlm bracket tuh..aku on je kalo aku free..hehehe

------

hiroshinari : aku nk ajak ko sekali smlm. tp walie kata ko balik kampung..oh yer..ada smpat gak tgk rumah ko yg tak boleh bw kete masuk..menyusahkan btul..hahaha

.0hbintang!. said...

alaa engat ini cite psl anak buah tuuuuuu

[ tetbe frust pulak :p ]

anap_ilmi said...

dam...tmpt kite mandi dulu kan..kan..kan?yg henset aku tu kan..kan..kan?

-tadi aku rasa xde gmbr..ttb dah ada pulak...caiss..saje je suh dtg 2-3x

::alifdalmim:: said...

oh bintang : malas la nk layan bdk kecik tuh..hahaha

-------

anap_ilmi : hahaha..SUPRISE!..nap, henset ko yg mana??kt Ulu Bendul ke??

silversarina said...

best dapat jumpa kawan2 masa belajar dan siap layan lagi mandai-manda dan makan-makan ... bila you all nak datang bercuti di kemaman pulak ni ...rindu pada wajah2 yang pernah makcik kenali sedikit masa lalu :)

farish H said...

shioknya bjalan

::alifdalmim:: said...

silversarina : happy sgt bila dpt jmpa kawan2 lama..tu la..rasa nk je jenjalan kt Ganu..tp masing2 terikat dgn kls lagi..ramai plk batch sy smbung Master kt UKM..

::alifdalmim:: said...

Farish : of course.. ;)

K.A.M.I said...

bestnye!!!
nak balek msia gak!!!!waaaaaaaaaaaaa....
hohohoo...nnt ktorg blk a.adam msti blanje ktorg mkn kt Dol Tomyam tau!!wajib!![nada berunsur ancaman]

::alifdalmim:: said...

hahaha..
tu la balik sekejap2..
len kali balik la lelama ckit..
ada yg balik tu langsung tak info..
hurmm.. ;)

wajib ke belanja??..lps bln 7 ok.. ;p

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

豚骨拉麵Tiger said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社