Sunday, November 29, 2009

:: Second Day ::

Salam Aidil Adha buat semua pembaca dan blogger..

hari raya kedua lepas..my big family ada buat lemang..sesaje je buat lemang di hari raya kedua..kalo ikutkan tradisi org negeri sembilan..kebiasaannya buat lemang dll ni dibuat sehari atau bbrpa hari sblum raya..juga dikenali sebagai mantai..

tp mantai family aku dibuat selepas hari raya..tp tak per..tak salah disisi undang2..

mlmnya..kami buat BBQ Party..ada ayam, daging, kentang dll..the best is when my auntie yg bekerja kt Delifrance buat potato sauce..sesuai dimakan dgn daging..dan another sauce utk ayam..tak lupa kuah kacang!

mls nk ulas pepanjang..just nk share the best moments saje..'ala kulli haal..everybody yg terlibat dlm memeriahkan aritu enjoy..untuk semuanya...semoga ukhwah sesama family ini dirahmatiNya..














walaupun ada yg tak balik...but we still enjoy that day..

p.s : knp tak de gmbr aku??..sbb pkul satu hari yg sama..aku ke sek ren lama aku sbb ada reunion batch 85 dan 86..masih menunggu gmbr dr mereka..



6 comments:

djambu puadovich said...

sebenarnye ko nak mengelat, dgn tgkp gamba ko xyah wat keje. btol x? hahaha

=P

farish H said...

nk lemangg

deaf_angel said...

aku tolong aminkan jugak. Amin.

aku tak reti sangat gotong royong gini, aku takde initiative. kena ambik arahan orang haha.
aku tahu makan aje.

saya pening said...

aku tolong makan je..
haha~

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

djambu : ko ni tahu2 jer..da p main jauh2.. ;p

--------

Farish : datang la rumah..hehehe

--------

defa_angel : same la..sbg nk cover..aku buat2 la tngkap gmbr..hahaha

--------

yg pening : padan la makin gemok! hahaha

penanya (?) said...

uiii osah canthek kampung ko yo?