Friday, November 6, 2009

:: Anger Management ::

whoaaa....da nk akhir tahun...thun depan start practicum n start la kene observe..menci!

da nk akhir tahun ni maka mula kerja memulangkan buku teks...dan bdak2 ni suka la..tak payah belajar...exam pun da sudah..yeay!

ckp psal exam...majoriti kls2 yg aku mengajar..sume ada peningkatan..dan yg menurun tu boleh menyebabkan aku naik hantu...nk sumer nk marah la nih..

ckp psal marah plk...sbnr nyer sejak dua menjak nih..angin kus2 aku tak brpa baik..dgn assignment tak siap lagi...dan laporan hari sukan dlu failnya dihilangkan..mcmner aku nk wat assignment..dan statistik pencapaian al quran bdk2 ni kene buat...dan PKSR utk subjek b.arab pun kene buat..

nk menangis aku dibuatnya...da bz..dtg2 sekolah dpt tiket wayang free...lagi la saket jiwa aku dibuatnya..tiket wayang tu merujuk kpd rilif..ntah betol ntah tak aku eja tuh..kene ganti cikgu tak dtg...

dlm situasi ni aku cuba utk mengawal kemarahan aku dgn tak memberi kesan kt student..sbg cth..aku marah2 sbb keje aku..dan aku takkan lepaskan kt bdk2..sian diaorg..tak bersalah..EXCEPT da diberi peringatan tp ingkar..tp aku bg warning 3 kali b4 aku jentik telinga diaorg yg saje dibuat2 pekak...

ckp pasal kertas exam..aku mengajar 12 buah kelas..bermkna 12 set kertas soalan kene tanda..bnyk tu..mcm biasa la..aku wat pelan2..kat cni nk ucapkan bebanyak trima kasih pada :

Kak Yan : sbb sudi tolong aku me'mark' paper exam kls 2 Gigih..kak yan ni mmg baik..bab menolong tak pernah berkira..aku rasa dlm kls ni sorang je blh diharap..yg lain...kpla diaorg asyik ingt main jer..kesian Kak Hayati iaitu guru kelas diaorg...

Kak Mashita : akk ni siap offer kt aku lagi..dia kata mcm ni "Adam..awak mngjar brpa buah kls?" aku jwb "12 buah" "da siap tanda sumer kertas soalan ke?" "belum lagi..knp kak?" "nk akk tolong tak?..tp kene bg skema jwpn la" hmm..apa lagi pucuk dicita ulam mendatang...2 set aku bg kt kak ita..dah tu dia ni bkn cikgu agama..opsyen dia BM..kalo tak salah PJK skali kot..td dgr kt dewan dia offer kt org lain plk..bagus!

lastly, nk bgtahu yg aku satu2 nya teruna impian kt sekolah tuh...dr 40 org guru ptg...cikgu laki hnya ada 5 org...dan aku satu2nya yg belom kawen...td aku rampas daun terup bdk laki 3 Arif..sbb main dlm kls..pastu ada pompuan ckp kt aku gini :

"ustaz amik nk buat apa??"

"bawa balik!" aku jwb

"ambil je ustaz..nnti bg kt anak ustaz" aje giler bdk nih??

"ustaz da ada anak ke??ustaz da kawen?" ada bdk pompuan ni tnya..

"dah..nnti ustaz bg kt anak ustaz.." aku saje je jwb gini

"alar..ustaz da kawen.." bdk pompuan tu berpaling n terus je bergossip n kawan dia..

terkedu aku!


muka nerd aku dlm kelas td...dpt rilif last period..huh!


9 comments:

silversarina said...

ala ustaz dah kawin ....frustlah ... macam2 budak2 kecik tu ..hihi.

Adam kena sentiasa bersemangat sebab jadi the only available bachelor mesti guru2 juga selalu jadikanc Adam guru contoh yang aktif dan berhemah InsyaAllah.

djambu puadovich said...

ustat adam = hot stuff! hahaha

Nurul Aznil said...

Salam,

hahahahha! cepat-cepat la kawin so that you're not in white lie yang panjang... :P

MeLLmeRaH said...

muka cikgu adam klasik ar..mcm muka cikgu dolu dolu...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

silversarina : selagi sy bachelor slgi tu la kene bnyk..nnti jd alasan kt cikgu2 lain tak nk buat keje..sbb sy tak de anaka bini..tp semangat kene kuat!..yosh...!!

--------------

djambu : hahaha..nk termuntah cikgu2 lain dgr.. ;p

--------------

Nurul Aznil : hahaha..tak sbar nk kawen!..tak bnyk tanggung dosa..ameen..

--------------

Mellmerah : eh, awak org kedua yg ckp mcm tu..ada sorang cikgu tu ckp sy mcm Tunku Abd Rahman...sumpah, ckgu tu ckp bkn sy..hahaha..Tunku Abd Rahman hensem kan?? ;p

silversarina said...

tunku abdul rahman....hensem, hensem :)

azlinhasim said...

amboi...murid sekolah pun minat kat ustaz...bahaya ni.

kak ween said...

gagagaga pandai adam kelentong bebudak nih adam da kawen ek. Mana anak kat kuarters tuh meh tgk sikit? yg nama shahful shahfiq tuh kan? gagagag :p

err skang mmg musim bebudak men daun terup. Pastu sorok kasut budak lain! grrrrrrrrrrr

Muhammad Muzakkir said...

cepat2 la kawin adam.. Murni dah lama tunggu tu