Saturday, October 10, 2009

:: Hari Terbuka SKTK ::

Assalamualaikum wbt..

entry ni sepatutnya dimasukkan lama da..sbb program ni mggu lps..da seminggu baru aku post..apa daa..

Info Program :

- Hari Terbuka SK Telok Kemang, PD
- 04 Oktober 09 (Ahad)
- 9 pagi - 4 ptg
- Perkarangan Sekolah
- YB Senator Dato' Seri Shahrizat bte Abd Jalil (perasmi)

mmg happening sungguh hari tersebut..mcm aku kene jual burger..huahua..mcm tak cayer jer..dlu masa kt Jordan..nk sentuh kuali masak beger tu pun tak penah...tp masa ari terbuka kt sek aritu aku cuba2 la wat2 pandai..hahaha..

gerai aku mencatat kerugian..ke, balik modal je ha??ntah la..kalo untung pun ckit jer..nk taw sbb apa??sbb ada insan yg kurang kemahiran dlm bab2 order barang jualan ni pg order 2 kali..kan stok jualan da bertimbun..last2 yg tak abes jual je kt cikgu2 nih..dlm kurungan dgn harga yg amat murah..nasib lerr..

mcm biasa laa..da minggu kempen pilihanraya ni tetamu kehormat mesti la dtg..sbb ramai parents bdk2 ni dtg...yg perasmi tu da tentu la dtg..pastu Tan Sri Isa Samad pun datang jugak..da tak terbilang da waper kali dlm seminggu tu dia dtg sek aku..hahaha

ckp pasal YB Shahrizat Jalil...masa dia dtg melawat dari gerai ke gerai..smpai ke gerai aku yg hujung sekali tuh..dia kata gini :

"eh, ni yang jual2 ni cikgu2 ke?"

"ni sumer cikgu2 nih..tak de org lain de" GB aku menjawab..GB merujuk kpd Cikgu Besar..eh, guru besar..

"iyer ke..comel2, muda2 cikgu dia..dan macho2 laa" YB Shahrizat berkata...yg macho2 tu aku menambah..

"reserve one for me ok" dia menambah..one tu merujuk kpd beger ok..

apa lagi..aku, Helmi ngn Shafiq naik kembang la..hampir hangus daging beger kami..hahaha..al maklum la..kami guru bujang dan Helmi plk baru kehilangan terunanya bulan Jun lps..i mean da kawen la tuh..

tiba turn Tan Sri Isa dtg gerai kami...leka dia tgk tgn2 kami yg pantas buat kerja..paling tak tahan dan siap kene kutuk bila GB kami siap mention kt dia :

"ni sumer cikgu2 ni.." saje je GB mention konon nk biar Isa Samad tu perasan ke'comel'an dan ke'muda'an kami..

"owh ye ke.." respond bersahaja..mcm takde perasaan..hangen je kami

kesimpulan hari tuh mmg meriah..kt bawah ni gmbr ckit2 jer..yg len kemudian la ea..

tunjuk terer..padahal baru arini usik bnda alah tuh..

ada bakat jd penjual beger lps pencen nnti..

Helmi amik alih..

ada can jd model iklan daging beger ni..

tak boleh tahan...kelakar!



17 comments:

deaf_angel said...

wahhh mesti sedap nye burger ko bro..

burger guna resipi rahsia ke?

anap_ilmi said...

dari ko wt burger tu,bek ko buatkan cheese cake aku...wawawawa...ttb tingt plak

Janggel said...

AMBOI ko jadi peniaga beger ler pulak!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

deaf_angel : hahaha..takde rahsia apa..renjis2 peluh ckit..hahahaha ;p

--------

anap_ilmi : aik??ko kan da terer wat cheese cake..ssh2 beli je kt carre4..hihihi

--------

Janggel : saje je..perancangan utk lps pencen nnti..hehehe

kak ween said...

wahhh abg burger da upload gambar laa. hakhakhak :p

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

saya abg beger...kak aween plk akak jeruk..ke, mami jeruk..mamu jeruk da ada kt sek tu..hahaha ;p

hIrOsHiNaRi said...

NK ASKALUB SE..HEHE

Nurul Aznil said...

Salam,

lain kali berniaga buah dik. untung dia bleh dpt 200%.

percayalah lah...

2 tahun berturut-turut akak berniaga buah utk PBSM sekolah dulu :D

azlinhasim said...

penjual burger yang cute... untung rugi adat berniaga...tapi yg tak boleh tahan order barang sampai 2 kali.... berhati-hati di masa hadapan. hihi

djambu puadovich said...

hehe. lps ni, pastikan ko bg undi protes kat tan sri isa. haha...undi yg akan dtg la, yg ni dia dah menang dah :P kui3

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hiroshinari : Askalub da abes..hehehe

---------

Nurul Aznil : da undi sy dpt jg gerai beger..kalo ikut sy mmg nk je jual buah..hehehe..nasib baik tak jual minyak..hahaha

----------

azlinhasim : hahahah...penjual beger yg cute??..boleh lah..bukan sy yg order dua kali tuh..mereka2 yg tak ikut arahan..

----------

djambu : undi protes??mmg pun...lps pilihanraya ni aku nk tgk wape kali dia dtg sek aku nnti..hahaha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hiroshinari : Askalub da abes..hehehe

---------

Nurul Aznil : da undi sy dpt jg gerai beger..kalo ikut sy mmg nk je jual buah..hehehe..nasib baik tak jual minyak..hahaha

----------

azlinhasim : hahahah...penjual beger yg cute??..boleh lah..bukan sy yg order dua kali tuh..mereka2 yg tak ikut arahan..

----------

djambu : undi protes??mmg pun...lps pilihanraya ni aku nk tgk wape kali dia dtg sek aku nnti..hahaha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hiroshinari : Askalub da abes..hehehe

---------

Nurul Aznil : da undi sy dpt jg gerai beger..kalo ikut sy mmg nk je jual buah..hehehe..nasib baik tak jual minyak..hahaha

----------

azlinhasim : hahahah...penjual beger yg cute??..boleh lah..bukan sy yg order dua kali tuh..mereka2 yg tak ikut arahan..

----------

djambu : undi protes??mmg pun...lps pilihanraya ni aku nk tgk wape kali dia dtg sek aku nnti..hahaha

farish H said...

wahh ade bakat!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

praktis utk keje lps pencen nnti..hahaha

.0hbintang!. said...

bang , bege dageng 6 , hotdog ade ak ? ha tu nak 2 , patu benjo nak .. emmm .. 3 kot .. bege dageng tu 4 tanak bawang eh ? y laen cam bese . oh patu balot ngan ketas tu taw . tamo pakai polistrin ek . xbest ah . bape sume ? masok buku k ?

haha adam best !!
balek msia t blanje owg bege ramly eh ? haha

reen said...

burger daging 5 please!!hik3..
cm best jek..

wah...siap wt poster lg...5 sbb ye..he..