Saturday, October 17, 2009

:: Camping Time!! Eps 1 ::

Assalamualaikum wbt..

berikut info ringkas pasal camping ni :

Nama Program : Perkhemahan Perdana Unit Badan Beruniform SKTK
Tempat : Pusat Kokurikulum Jab. Pend. N.Sembilan (Kem Rimba Ilmu), Juasseh
Tarikh : 16 - 18 Oktober 09
Peserta : 134 org


spt biasa...eh, biasa ke?? mcm ni aku bertolak dr rumah pkul 8.45 mlm..sbb aku abes sek kan pkul 6.30 ptg..tp bdk2 nih da bertolak awal da..diaorg diiringi oleh cikgu sesi pagi..da aku gerak dgn Shafiq, my housemate.

terus terang aku ckp aku da masuk Kuala Pilah ni mmg buta ckit..bkn apa..aku jarang teramat turun ke Kuala Pilah..walaupun kampung aku kt daerah KP ni..lebih bnyk ke Tampin or Seremban..

sempat menyinggah di Ampangan mkn malam smbil tgk Nur Kasih..haish..sumer kedai buka TV3 masa tuh...layan kan ajee..masa lalu di Bukit Putus jalan jem sbb ada accident..da la jln mcm tu boleh plk jem..

Kami sesat..tak taw la salah aku bc signboard atau salah aku tak bertnya..actually, suasana dlm kereta agak tegang ckit sbb da sesat..aku nk turun bertanya dan syafiq yakin dgn jalan tuh..da mcm The Amazing Race..lastly, call org yg awal smpai ptg td diaorg kata mmg kami salah masuk jalan..kene la patah balik..

sesampai jer..pkul 11.00++mlm..diaorg da get ready utk wat solo camp..aku da bersungguh nih pakai kasut..kluar je dr toilet tgk2 masing2 da jalan..so, aku tggu la dgn a.zahrul dan k.aya..bdk2 ni bila da balik je dr solo camp dlm pkul 2 pagi tuh..mcm tak mengantuk langsung...mulut asyik dok pot pet..

al maklum tu kn pengalaman..kata jmpa hantu la..nenek kebayan la..padahal tu sumer cecikgu jer...ada menangis..ada bc doa..al fatihah la..azan la..ada yg berlari ketakutan dan tup2 senyap..sbb apa..sbb jatuh longkang rumput..hahaha

agaknya kalo diberi buku tulis suh ceritakan pengalaman diaorg masa solo camp tuh mahu nyer tak ckup m/s bercerita...btw, mereka dibenarkan balik camp masing2 pkul 3 pagi..tp ada yg tak tido smpai pkul 5.30 pagi sehingga subuh..tahu la mereka azab bg yg tak tido mlm tuh..

spt biasa..biasa lagi..aku in charge utk solat Subuh..disini aku nk bgtahu yg peserta lelaki paling cpt berkumpul kt tmpt solat berbanding perempuan..kenapa??..tnya mereka yg bergelar wanita..hahaha..dan aku berceramah lps subuh tu..erm..ceramah ke membebel ha??

bg mereka yg da lama mengenali diri aku ni..mereka kalo tgk aku mengajar, dan berdepan dgn bdk2 mesti mcm tak caya..dan aku pun mcm tak caya jer..sebab aku garang..kadang2 garang sangat..ingt lagi masa masuk tmpt solat..masa tuh sekumpulan bdk lelaki tgh dok beborak..dan aku bertnya :

"mana yg lain??" dgn muka tak senyum..nada series gler..tangan kt belakang! ;p

ini baru hari pertama...cerita hari kedua perkhemahan disusuli dgn gambar okeyh!




5 comments:

silversarina said...

Seronok jadi cikgu sebab masa camping macam ni dapat tambah pengalaman dan ilmu bersama anak2 murid .

djambu puadovich said...

ada line ke kat tgh2 hutan tu?

Janggel said...

aduhh jeles plk....

deaf_angel said...

nak nengok gambo ni..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

silversarina : betul2..lagi plk sy tak mengajar diaorg nih..mcm2 kesah ada..

----------

djambu puadovich : hahaha...nama je camping..tp bkn tgh2 hutan tgh2 kampung tepi jalan besar..hahaha ;p

----------

janggel : jeles nape plk ni??

----------

deaf_angel : ok2..nnti sy upload..skrg ada kekangan masa la..