Tuesday, September 29, 2009

:: Semalam ::

Assalamualaikum wbt..


semalam merupakan hari paling boring sekali kt sekolah..naik tension aku dibuatnya..

semalam..

ada Majlis Pecah Tanah utk buat sekolah baru Sek Keb Taman Intan Perdana oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin kt sini..dtg je sek tup2 da siap da list nama2 mereka yg diarahkan utk ke majlis tersebut..

nama aku tak de..[ada aku kesah??] yg aku kesah aku kene rilif statik! saket jiwa aku!

so, aku tak mengajar la kelas aku smlm..tp ok jgk..terlepas masuk ke 2 gigih..hahaha..aku kene jaga kelas 3 cerdik..nasib bek dlm tu ada 3 bdk ni...Afiq Shakir, Gaddafi ngn Izzad..mangsa penganiayaan aku nnti akibat kebosanan menjaga kls mereka...hahahaha

masa aku bgtahu mereka yg aku akan jaga kelas diaorg smpai balik...masing2 bersorak gumbira..owh korang tak rasa lagi ea??..siap la..

semalam
..

aku bawa l.top g sek..1st period masa start kelas aku wat keje aku dlu smbil control kelas..owh yer..sempat jgk aku buat game menganiya bdk2 nih..mcmner??

aku suh tulis nama dia, cita2 dan kenapa nk jd mcm tu?..pastu tulis nama kawan baik diaorg..dan kenapa pilih dia..pastu tulis nama member yg diaorg tak suka aka benci..dan kenapa??..lepas tu aku suh diaorg kumpul...dan aku bacakan depan kelas without sebut nama penulis tuh..

tiba nama si Afiq Syakir..mcm2 aku tambah..hahaha..siap dia jerit lagi.."Cikgu tipu...!!!" hahahaha

lps rehat aku buka lap top..ingtkan tak dpt wireless connection..tp dpt gak wireless SKtelukemang...aipp..bila plk wireless sek ni da elok..sempat la berblogging dan ber 'fb' juga menyemak email sblum wireless tu dimatikan...hangen!

aku pelik..

sbb nama aku utk Hari Terbuka SKTK ni aku hanya bertugas utk keselamatan..mana tak nya..diaorg ingt aku suka??padahal cikgu2 len dpt jaga gerai..jual itu..jual ini..aku??..tak per2 kalo ada misi2 utk mengetepikan aku dlm apa2 program sek..smpai betul hati mereka!

semalam..

aku tgk model SK Intan Perdana...pergh!!..super modern!..lawa giler..rasa nnti bila da siap mcm apply pindah sana la..hahaha

semalam jugak..

masa balik sek aku rasa bdk2 3 cerdik ni tension kot sbb aku jaga kelas diaorg..mana tak nyer..jgn harap korang dpt buka mulut!.. ;p



9 comments:

azlinhasim said...

kesian bebudak tu kena buli...hihihi

penanya (?) said...

waaaa jadi cikgu buas skrg ye? hahaha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

azlinhasim : hahaha..sesekali jer..bkn selalu.. ;p

------

penanya (?) : kengkadang je bertukar menjadi The Hulk..huahuahua..

Shilzo said...

ahah.
ok la tu awak dpt jaga disiplin open day nnt.
akak ni tak pepasal je kene sambut vip+vvip and jaga gerai cendol.
rasa nak tampo je mangkok cendol yg buat jawatankuasa tu. harhar.

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hahaha..ok apa dpt jd tukang smbut vip n vvip..cuma slack nya kene jg gerai cendol plk..hahaha..sabor je la.. ;p

deaf_angel said...

beb, ko ambik la hati dorang, kasi duit raya satu kelas

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

sek ni tak boleh buat mcm tu..bg sekelas..sekelas lagi demand nk jgk..bayangkan ada 1700 org murid?tak ke mkn pasir aku bulan ni..?? hahaha ;p

djambu puadovich said...

garangnye cikgu adam. nasib baik aku kecik2 dulu xkene dgn ko. haha!

hIrOsHiNaRi said...

ke ade period ke? setahu aku perempuan je..hahaha