Wednesday, September 23, 2009

:: Aidilfitri Tahun Ni Takde Duit Raya ::






Assalamualaikum wbt dan Salam Aidilfitri.

Tahun ni, buat pertama kalinya aku cuba menghadkan perbelanjaan sempena Aidilfitri. aku start shopping raya hari Sabtu pagi..betul2 lps jemput abang aku kt KLIA..

saje je aku budget shopping lps jemput dia..dgn harapan kang masa nk bayar kang dia tlg la bayar ckit2..tapi haramm..duit aku jg yg kluar..hahaha..kos Aidilfitri tahun ni RM89.90 sahaja..hehehe

Sandal Dr. Cardin - RM39.90 [ganti yg kene curi hari tuh]
Sampin - RM 50.00 [beli kt kedai member]

Baju raya mcmner??..aku pakai baju raya abang aku punya tahun lepas..yg aku da pakai bawak g sekolah..hahaha..songkok plk..songkok raya 5 tahun lepas..kepala aku tak mengalami pembesaran..so, semuat lagi..no need to buy the new one..membazir!

Macam biasa la..pagi raya ke kubur arwah Ayah..owh yer..arwah ayah meninggal selepas 4 bulan aku dilahirkan..oh, rindunya pada arwah ayah..i try not to cry that day..sbb boleh menggangu pembacaan Yaasin nnti..selepas bacakan Surah Yaasin dan berdoa..menziarahi ke kubur2 sedara mara yg lain..

Tahun ni sumer mengharap aku memberi duit raya...sorry! tahun ni takde duit raya..iAllah next year ada..jika dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...

owh yer..pelik la..nape ea Fadhil n Khairil ajak aku tgk wayang on 3rd day of Aidilfitri..actually, i told both of them..ari raya ni bkn nyer 365 ari setahun..so, time ni lah kita nk ziarah n mengeratkan silaturrahim ziarah menziarahi kengkawan ke..sedara mara ke..tak berapa sesuai utk tgk wayang..kalo tgk mid night show lain cerita..masa aku membebel kt diaorg aritu terus cancel ke JJ..hehehe..berjaya!

kami ke rumah Aina..member lama kami masa sek rendah..still in contact..beborak punya la lama..seronok!..tup2 dia pun ajak ke JJ..tp tak ckp ajak tgk wayang...tp aku refuse scra elok sbb nk ke rumah Zaidi..dia wat open house..

tahun ni takde capture gmbr raya..sbb takde mood..adik beradik aku tak ramai yg balik kg..aku ngn abang aku jer..so, aku bg gmbr aku dan baju raya tahun lepas..

sebelum tu..pesanan terakhir utk entry kali ni :

"Hari raya adalah masa dan saat yang terbaik utk kita saling bermaafan dan melupakan sengketa yang lama..jika tidak saling bermaafan kali ini..bila lagi??kita bukannya tahu bila kita mati..so, this Syawal..make the new and better life.."



12 comments:

hIrOsHiNaRi said...

xpe dam..jgn sedih2..kite senasib...
cume abag ko besar ko je ke..muat lak ko pakai..ni adik beradik cos namenye...hehe..dtg la rumah..keta da pernah sampai..tuan die xsampai lagi lak tu..hehe

Firol said...

Selamat hari raya...:)

silversarina said...

Tak de baju raya dan tak de duit raya tak pe, asalkan kita bergembira atas segala nikmatNYA di hari lebaran.

Selamat Hari Raya..... ingat nak belanja sandal baru ....hihi.

djambu puadovich said...

fuhh...lps ni ada la pulak org masuk meminang ko, cikgu adam...kui3~

*gambo cikgu adam sungguh bergaya

deaf_angel said...

amboi!!! pose istimewa sey atas tangga haha.

beb, ko tahu tahun ni ada sampul raya yang macam duit tu?
ko kasi sampul tu dah ler

aku raya pertama pun baru nampak sampul tu, aku mati2 ingat ada orang tertinggal note 5rm atas meja, rupanya sampul aje

Nurul Aznil said...

salam,

soalan kureng... awak 4 bulan mas ayahanda pergi mengadap Ilahi... then camner awak bleh rasa rindu ye?
ke hati saya dah jadi batu keras sgt? Demmm...

apa-apa pun, kekami nak buat piknik raya, nak join tak?

lidey said...

hihi... nanti gantikan duit raya dengan gula2. amat menjimatkan :)

azlinhasim said...

still look cute walaupun baju raya tahun lepas... hihi

farish H said...

slmt hri ry adam

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

SELAMAT HARI AIDIL FITRI UNTUK SEMUA..

;)

miss ubi said...

hahaha....mcm gambar ukuran passport...:P

miss ubi said...

hahaha....mcm gambar ukuran passport...:P