Saturday, September 26, 2009

:: Yeay!!.. ::

Assalamualaikum wbt.

9.30 am:
sms krel n fadhil "korang da bertolak lom" tak de respond..tak berani nk sms KF sbb td tak reply sms dia..hahaha..

10.10 am:
call krel utk confirmkan smla. dia respond "baru je bertolak..fadhil lmbt dtg td" rupenyer dia tak respond sms td sbb takut kene bebel sbb lmbt bertolak..hahaha..dan Mizi pun sampai dlu dgn motor LC kesayangan dia..

10.45 am:
ketibaan bdk2 area seremban [fadhil, KF, krel, Zaidi, Ainol]..tak smpat masuk dlm rumah masing2 da bergelak ketawa kt halaman..slps tu Sabirin plk smpai..

11.00 am:
Akmal dgn a.Man smpai..makan2..minum2..chit chat2..da puas sumer..masing2 minta diri beransur..sungguh sopan..!

12.00 pm:
ke rumah terbuka member smsa di Maahad Ahmadi di Senaling..siap boleh sesat lagi..masing2 malu2 nk masuk..tkut tak kenal..tak kenal2 pun siap kenyang mkn bihun sup dia..sedap!!

1.00 pm:
bertolak ke Kg. Pulau Bongek [rumah Zaidi] ikut jln dalam...hisyh..da lama aku tak ikut jalan tu...oh ye..kami konvoi 4 buah kereta..

1.30 pm:
menjamu perut plk di rumah Zaidi aka Eddy <- pnggilan dr Ainol shj..nyampah!ahahaha..solat Zohor dan tggu ketibaan 3 org lain yg sesat barat ntah ke mana ntah..owh yer..sesat disbbkan pemberi arahan melebihi 3 org yg membuat fakta dan direction sendiri...hahaha

2.15 pm:
eh, mereka da smpai [Farah, Nasir dan Ayoi]..apa lagi tggu mereka kenyang plk..lps tu smpat bergmbr dan terus ke Seremban ke rumah Farah [Lavender Height]..

boleh plk org yg tak taw jln bawa laju2..saper bawa Waja tu??hish..pastu sesat! hahahaha..owh, yg bawa Satria Neo tu pun same jer...moral : len kali tak taw jgn nk memandai.. ;)

3.30 pm:
Farah hidangkan Kuew Teow yg dimasak oleh pembantu rumah nyer..aku hanya memandang shj mknan tu sbb mee tu bnyk sayur..tak suka!..huahuahua..perbualan hangat masih tak berhenti..al maklum bukan senang nk berjumpa..

4.30 pm:
Bergerak ke rumah Suraya..makan nasi! yeay!!..dgn lauk udang masak merah+lauk daging lembu kot..super sedap!!..aku bertambah 2 pinggan..jgn marah..tabiat aku mmg suka mkn..Sini pun kami borak lagi..da mcm rumah kami sendiri...

beruntung anak buah si Su sbb dpt cium pipi aku...bkn sebarang org boleh cium pipi aku..hahaha..actually anak buah dia kecik lagi..hahaha..so cute!!

6.00 pm:
bergerak ke Masjid Paroi Jaya utk solat Asar..owh..di sini kami bergambar lagi..

6.45 pm:
bergerak ke rumah terakhir [Ainol] di Mambau..si penunjuk jln plk bawa laju..da la suruh org follow dia..dia plk bawa laju2...tak patut betul si pembawa Nissan Sentra ni...

pembawa Kancil singgah di Petronas...sementara Waja singgah di Shell..oh yer, City plk singgah di toilet..hahahaha

7.15 pm:
smpai di Mambau..Solat Maghrib. chit chat lagi..kali ni di dapur..mmg ceria habes!..yg besar2 beborak kt kt ruang tamu..hahaha

8.30 pm:
masa utk berpisah...sedihnya...owh..sempat lagi bergmbar dgn tuan rumah..hehehe..

Sabirin dan Suraya ke Senawang..Zaidi menghantar Ainil balik Melaka dan terus ke Johor..Ayoi katanya terus balik UIA tapi senyap2 dia ke rumah ex-girlfriend dia...cisss..tak ajak!..Akmal pulak hntar A.man ke Rantau dan terus ke Gemencheh..Aku, Fadhil, Krel, Mizie dan KF pulak..terus ke Jusco!

kami buat apa??biar kami berlima je yg taw! ;p

btw, Selamat Hari Raya untuk semua...

p.s: KF ckp badan aku semakin mengembang..isyh..tak patut..!

p.s.s: Kami masih dpt duit raya lagi...dr saper..dari Suraya..tq Su!!..bnyk tu kami dpt..

[Ainol, Sabirin, Farah, Nasir,Ayoi, Mizie,Fadhil,Aku,KF,Akmal, Krel (duduk)] dan Zaidi yg tlg capture gmbr nih..


2 comments:

The Hobbit Frodo said...

ko masih dapat duett raya kew? hehehe

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

bukan aku sorang..ramai lagi aritu..hehehe..da org bg sebat jer..hehehe