Thursday, September 10, 2009

:: Menghilang ::

Assalamualaikum wbt..

Isyh...kurang pahala aku td..

mana tidaknya..membebel dlm kete sorang2..hahaha..masa solat terawih td rasa mcm tak sedap ati je..smpai tak khusyuk aku solat..imam pun mcm ada lupa2 jer ckit td..ttba je bc wirid utk solat rakaat ke 9 & 10..padhal baru je 4 rakaat..

ruper2 nyer...lps je rakaat ke-10 td...aku mcm bese beredar la nk balik..masa turun tangga jer..ttba aku tgk sandal aku hilang...diganti dgn selipar jepun..punya la saket hati aku...

aku cari kt pintu masuk yg len..result ttp sama..tak de aka HILANG aka KENE CURI!

mmg punya la saket hati aku..last2 aku pakai selipar jepun tu g kt kete aku..nasib baik dlm bonet kete aku ada kasut sukan..tak pasal2 aku balik guna kasut..selipar jepun tuh aku letak balik kt tmpt asal..takut itu org len punya..

balik umah aku amik seliar jepun Bata..terus aku mengadu kt jiran kesayangan aku iaitu Kak Fazliaton dgn harapan dia akan call husband dia..td aku jmpa abang tu t masjid..dgn harapan kang dia balik dia boleh tgk lagi sekali..

tak puas hati..aku pergi balik masjid utk kali kedua...cek lagi sekali..CONFIRM!! takde..da skt sebulan pakai g masjid tak penah hilang...arini nasib tidak menyebelahi aku..

sandal Dr. Cardin tu aku baru je beli dkt Parkson dgn rege yg RM40.00..murah??..mahal tuh...adoi..baru je budget nk wat sadal raya..malas nk beli baru utk raya..paling menyayat hati..esok lps kelas aku nk terus g JB..takkan nk pakai selipar jepun je??

sayang nya...tak smpai 2 bulan pakai sandal tuh..bila pkir balik..da takde rezeki..nk wat mcmner..redha je la..kira skrg urusan dia ngn Tuhan je la skrg..

p.s: Mak Cik Ina..belanja saya satu sandal utk raya ni ea??...hehehe


18 comments:

Mr. Janggel said...

ala sian ko dam...bulan2 pose pon ada yang nak mencurik kan..kat mesjid plak tuh..sabo je la..
tu tandanya nak taknak ko kene beli kasut baru!

Mr. Janggel said...
This comment has been removed by the author.
miss ubi said...

hehehe...mesti ada hikmah tuh..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Mr. Janggel: tu la pasal..mana xgeram ati aku..kt msjid pun nk mncuri..bln ramadhan plk tu..ingtkn syaitan n iblis da kene kurung pun,ada gak kwn baik dia kt dnia ni snggup wat mcm tu..adoi aii..



Miss Ubi : apa agaknya hikmah dia kn??huhuhu

silversarina said...

Awat tak habaq awai, cik ina semalam dah tobat , tak beli kasut dah ..hehehehe.

Na Shari said...

Takpe la...dah takde rezeki Adam tu...Next time letak sandal tu dalam uncang kasut... :)

cookie devine said...

sabar2

azlinhasim said...

mungkin si pencuri tu sedang tersenyum lebar kerana dapat beraya dgn sandal dr cardin. hihihi

Sabar ye adam.... nak buat camne. Sampai situ je lah sandal tu berkhidmat utk awak.

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

cian nyer cikgu adam nie..
tula g masjid pakai seliper mahal..
lain kali pakai jer seliper jepun..
x dok sape nk curi jer...
seliper jepun tue stand by jer kat dlm kete..
bile nk turun g solat br tukar seliper tue..
klu x mmg ader harapn ilang la..
hehehe...
;)

Endofday said...

haha
mmg tipikal msjid2 kat msia
selipar sandal kompem hilang
haha

djambu puadovich said...
This comment has been removed by the author.
djambu puadovich said...

bijak2...dah sah2 tuan pny selipar jepun tu yg sebat sandal doc cardin ko...dia pun nk beraya dgn sandal mahal, tp xda duit nk beli. kui3...

aku punya kes, masa balik hr tu beli selipar baru warna hitam. pegi surau, balik dpt selipar lama warna hitam. masa terawih sblm balik sini, pegi bawak selipar lama warna hitam, balik dpt selipar lama warna biru...kecik pulak tu...adoiii~~

zara aluwi said...

Banyakkan bersabar... doakan yang terbaik untuk orang yang terambil kasut tu. Insya-Allah anda akan mendapat ganjaran yang berlipat ganda selepas ini.

:: Cikgu Wiween :: said...

adam. lenkali pakai slipar jopun jek pi masjid. hehehe mmg org suka rembat selipar kasut kat masjid tuh dam oi. mana2 masjid pun. hehe

anak deli said...

selipa ilang tu adalah bala, setiap bala puncanya adalah kesalahan sendiri punya,(surah Al-Syura:30) insaf dan taubatlah, Allah masih sayang kat Adam, sbb bala itu boleh menghapus dosa yg adam lakukan, nah sekarang pilih nak dapat selipa tu balek ko nak balasan dosa tu di akhirat nanti?

lidey said...

hihihi...
tu pasal la kaw nak p masjid kena pakai selipar buruk je.
org p0n xhingin nk amik...
:D

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

豚骨拉麵Tiger said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社