Wednesday, April 29, 2009

:: BBM ::

Salam...

ini adalah fast hapdet utk arini..

korang taw tak BBM tu mende?? bg cecikgu ni..mungkin da taw la kan..bg yg belum taw..meh cni aku bgtahu...BBM tu adalah Bahan Bantu Mengajar...senangkan??hahaha

kt sek aku..ada wat pertandingan antara cecikgu ni utk wat BBM paling best n kreatif..sepatutnya kene hntr b4 15 hb arituh tak silap aku..but, penganjur ni ckp boleh hntr smpai hujung bulan..

mslh kt aku skrg...esok da last day utk pertandingan tuh...n aku satu hape pun tak buat lagi..balik td cikgu tuh ckp gini.. :

"Cikgu2..esok last yer hantar BBM"

"BBM??...apa tuh.. " soalan yg sengal..

"ha, bahan bantu mengajar..esok hntar"

"nk wat apa??...koleksi??tak payah" lagi la sengal...

"ok...tak payah2 tak payah la.." blas cikgu td mls melayan..

bygkan...aku yg tak kata2 apa2 ni pun sakit hati mendengar...even aku tak buat lagi, tak payah la nk bising2 lawan..cuba bayangkan kalo kita yg jd organizer utk satu2 pertandingan n tak de sambutan...how do u feel??...isyh..da la tak de sambutan...boleh plk org pertikai itu, pertikai ini..tak nak masuk senyap2 je la..

SEBENAR NYER...mslh waktu pun boleh kata iyer jgk..sbb bulan ni nmpak masing2 mcm bz semacam jer...dgn exam la..program itu..program ini..

ada je cikgu2 da buat...mcm cikgu awin yg cute miut ni...dia kata nk amik BBM dia masa dia Praktikum dlu..apsal la aku belum praktikum lagi???kan senang main amik je yg dlu pnya jer..

nk tak nk mlm ni mmg menghadap l.top je la aku ni...tak sabar nk cuti...

bg yg bekerja... "SELAMAT HARI PEKERJA"



8 comments:

Mr. Janggel said...

Gud Lak ADAM buat BBM tuh! heheh haku hanya mampu bagi sokongan moral dari jauh jer..hehehhe

ayuh!!!

rizz said...

gud luck adam hehehehh

Mahirah Abd said...

hahaha...ms mula msk keje tu pelik gak ape ABM.kt sekolah sy pggil ABM.
so cikgu2 terkejut aik x kn x tau kot...dgn muka serius...x tau la kak.. ABM tue ALAT BANTUAN MENGAJAR..
oooo.... teaching materials... kah3..
boleh la sy x tau....kelakar betul punya la pelik sampai ingat kn ANUGERAH ape jer....kikiki~ adoii...

.0hbintang!. said...

ini yg best kot.

rasenye kalaw sy neh,cepat jek siap.

sbb tade wat pape!

kahkah senget ;p

go go chayok ckgu!!;D

deaf_angel said...

aku ingat tadi BMI body mass index yang aku fail teruk

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

janggel N rizz :

thanks..aku da cuba sedaya upaya aku..tapi tak siap gak..hehehe..ssh weh, nk kene wat manual instruction lg..

--------

Mahirah :

sy pun dlu kenal ABM..tp sek tuh pnggil BBM..mana2 je lah..

adoi...anugerah mana plk nih.. ;p

---------

bintang :

awak ni layak jd cikgu..bkn senang nk tgk cikgu masuk kls bawa BBM ni..mana yg rajin jer..hehehe

--------

deaf_angel :

hahaha..ke c2 plk ko ni..dlu BMI aku pun teruk..tp skrg da stabil balik...hehehe

zara said...

Assalamualaikum Alifdalmim,

Buatlah BBM yang relevan dengan teknologi hari ini, agar dapat menjimatkan masa guru bagi menyedia dan memikirkan teknik mengajar.

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

sy nk buat video guna students2 sy biar nmpak menarik..tp takde video cam...last2 guna p.point jer..