Sunday, April 5, 2009

:: April Fool!! ::


Assalamualaikum wbt..


sbnr nyer kan..aku ni bab2 bercerita mcm2 nk ckp..itu la..ini la..kalo boleh sehari tu nk masuk 2 3 entry sekali mcm chimera...hehehe

tp masa dan kerja2 len membataskan aku..huahuahua..ayat nk best..

ckp psal April Fool ni...sbnrnyer aku bkn nk ulas apa tu April Fool (AF) ni..rasanyer ramai yg da taw..tapi kalo ada gak yg tak tahu..korang search la dlm google or yahoo yer...

sbg seorang yg blaja agama dgn lebih mendalam (aku yer..aku tak ckp org len..) aku ni tak amik kisah langsung pasal AF dan Valentine Day ..mksud aku, bukan tak amik kisah..kiranya tak celebrate pun..entah la..tak de zooq..then, ntah la..tak tau la nk ckp mcmner..

ok2..nk dijadikan cerita..pada 1 April arituh..boleh plk kawan aku hntr sms kt aku..bunyi dia mcm ni :

"K0rg..ak accdent td.ada kete lngr aku time melintas.skg kt hosp."

aku plk terus reply tnya keadaan dia mcmner skrg..kt hosp mana..mcmner leh jd mcm tu..senanya tak mengharapkan blsan sms..ye lah da org baru accdent..

boleh plk dia reply "Adam, anda terkena April F0ol. Wek!"

baru la aku tau..arini 1 April..ee bdk ni..aku lempang kang..hangin tol aku..aku apa lagi..terus reply lebih kurang mcm ni :

"Laaa...tak klakar langsung..ko wat mcm tuh mana tahu kot bulan depan kene betul..padan muka ko..hahahaha.." aku gelak je dlm hati..

dia reply balik "Woi! Tarik blik ko ckp tu. Sape kte kelaka..ak nk knekan ko lg, tp updating msg kne ko len plk.hu3. Daa!"..tau cuak..

mcmner nk tarik balik..aku istigfar je..sbg simbolik nyer msg aku send td aku delete..kuang kuang kuanggg..

selang 4 hari berikutnyer..kwn aku lagi sorang send sms kt aku..bunyi dia mcm ni.. :

"Slm korg.korg, si polan [kwn aku td yg mula2 td] xcdent tau pg td.dkt melaka.teruk jgk xcdent nye.tp Alhmdllh die xd ape2. cme kne thn wad td.kne scan..kte sme2 doakn ye korg.:)"

aku kata..ececeh.nk menipu guna tektik suh org len plk send sms kt aku...aku pun wat derk je..tak balas mahupun call...hahaha..ego!!

lps Asar, baru la disahkan oleh member aku lagi sorang yg kata kejadian tu mmg betul2 berlaku..

aku tak tau la apa feeling aku masa tuh..terkejut ada, nk gelak ada, takjub ada, kesian pun ada..mcm2 adaa..aku tak terus call member aku tuh..sbb nyer bg dia stabil dulu...

so, pengajaran nyer..korang jgn le memandai2..gatal sgt mulut tuh..da tak taw kredit tuh nk wat apa..dgn melawak bnda2 yg tak berfaedah..lagi bab2 accdent la..ini la..itu la..same2 faham la yer..

isyh..tak faham aku...


12 comments:

Miss Ubi said...

ish2...xpatut2..patutnya kawan awk tu cakap r dia kawen ka apa ka..ni x..p lak cakp2 yg bw nasib mlg tuk diri sendiri..kan dah kena balik..cian jugak kat dia...btw takziah tuk kwn awk..

.0hbintang!. said...

ckgu!!

syafakillah@@syafakallah!;D

bet0l xsy ckp neh?hehe

sy neh..

april f0ol neh s xsmb0t gax..

takat saje suke suke wat fmly sy gelak saje

laen tade p0n..

valentine p0n xsmb0t gax ;D

tp bday sy,sy smb0t la sket sket.

nak dpt paser dlm b0t0l lg

n lagu lagiiii..haha

but yeah..

sm0ge april f0ol kali ini mengaja kawan ckgu itu agr lebey berhati hati dlm aktiviti mem'prank' 0wg..

pasni ckp la kene pndah 0ver the sea ke..

paleng paleng ade 0wg blanje makan ;D

anap_ilmi said...

aku kene dengan dr turkey akuuuuu.. die kater paper soklan imtihan awl hilang. taw2 je.. april fool..hampes sgt dktr wt gitu..sakit ati aku

mrhumblesedangsibuk said...

nape la dia xnak prank yg ko jumpa not 50 1 guni??

4 hari kemudian mesti ko feymes!

rizz said...

xsuke laa april fool ni hehe

Anonymous said...

ko tak rase ke kwn ko tu cam de .......

rase+jiwa+sense nAK accdent?? huhuh..

agaknyer kalo kwn ko tu 'selamat'

mesti ko cakap camni kan " aku rase april fool die tu tak men2 ah, die memang nak pegi tuh, tu pasaal dier cakap pelik2,wat lawak tahap ngok nih "

musti ko bangga kan kalo press tnyer ko cenggituh??

tapi per kan daye Allah memang sayang aku..hehe wink* wink*
Syukur alhamdulillah!

( sebenarnyer ko kedekut kedit kan adam?? tu yang ko tak cal aku tuh kan? kan? kan? )

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Miss Ubi :

mmg tak patut..kot prank dpt duit ke..hape ke..ok gak..hehehe

------

.ohbintang!. :

SyafahaAllah laa..

dia tu mcm da ok ckit kot..boleh plk bg komen kt blog sy nih..hehehe

------

anap :

pergh, boleh plk dr ko wat mcm tuh...sekali slip markah atau kashfu asma' hilang...ambikkk..tabah sungguh!!..hahaha

------

mrhumblesedangsibuk :

amboi ko...bz gler nampak...lama tak update blog..

org bnyk ckp psl duit...mintak2 la aku dpt duit bonus bulan nih..ameen... ;p

------

Rizz :

SETUJU!!

------

Anonymous aka %^&* :

hahahaha...akhirnyer..dlm xcident singgah gak ko kt blog aku ni yer..
aku mcm nk tergelak je bc komen ko tuh..hahaha

p.s: len kali pakai seatbelt yer!

humbleandmodest said...

dah update beb~
haha...

xillix axillixa said...

aik.. cikgu tak alert ke pasal 1 st april.. anak murid tak kenakan cikgu ke...

pasal kawan tuh... let it be a lesson to him...

djambu puadovich said...

tu ah...klo april fool dpt duit, silap hrbulan, jadi bebetol...fuhh!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

humbleandmodest :

hah..update pun...g tgk jap la..

-----

xillix axillixa :

mmg tak alert pun..hehehe..tak rasa apa pun..anak2 murid??..lagik la plk..ntah apa la diaorg ingat..hahaha

-----

djambu :

tu la pasal...cuba la minta dpt duit ke kan...best ckit.. ;p

:: Cikgu Wiween :: said...

biasa laa tu adam. bile mula2 da terkena..skali jadik benda betoi pun kita macam payah nak caya . uhuhu

moga2 kwn adam tu ok :)