Friday, April 10, 2009

:: I Miss My Pondok ::

salam kengkawan..

aku cuma arini nk menyatakan aku bebetul rindu ngn kenangan masa kt pondok dulu...korang jgn tak cayer lak..dulu aku dok pondok..kira belajar pondok..tapi tak blaja sgt pun..

aku dulu penah citer pasal pondok aku ni...

masa aku form 1-3..sekolah aku ni yg istimewanyer dia sediakan pondok..mcm asrama gak..tp lain2 pihak da warden..warden aku da tentu la Ustaz Hamzah..dia ni super strict..nk nengok dia senyum tu punya la payah..ila senyum rasa mcm ajaib plk..

mlm td..masa aku tido..aku rsa aku da basuh kaki da..siap bc doa tdo lagi..tgh syok2 tido...tetiba je aku bermimpi pasal ustaz aku tuh..sekarang dia ni dia da takde..kira Arwah ustaz aku la..tak ingt mimpi mcmner..

tapi seingat aku..dia seolah mengejutkan aku dr tido..terkejut aku..terus terjaga..tup2..jam pkul 0549..mcm kejut subuh plk..hehehe..terus aku teringatkan ustaz aku tuh..tak tido aku lps tuh..tunggu solat subuh..lps je solat tgk MHI kt tv3...layan punya layan..terlelap..smpai pkul 0930..

sbnr nyer aku dlu ada gak pegi tgk pondok aku tuh..tp disebabkan sekolah aku tu da pupus..da diambil alih oleh sekolah yg lagi satu..so, tak de saper dok pondok tu..dan, lps ustaz aku meninggal dunia..tak de saper nk jaga bebudak tuh..dipendekkan citer to avoid makhluk len bersarang kt pondok2 tuh..jadi org ramai robohkan pondok tuh.. ;'(

bnyk giler pengalaman aku kt sana...ustaz tu la yg mendidik aku jd manusia..yg pandai solat, bc quran..lagi aku ingat, mak cik [bini ustaz aku] dia ckp aku adalah salah sorang pelajar kesayangan ustaz aku..tu sbb bila aku wat salah..tak de kene hukuman beberat sgt..huahuahua

n bab2 bg pelepasan utk kluar ni..senang je utk aku nk dpt..sebab bg dia..aku seorang pelajar yg jujur...cewaahhhhh..

dipendekkan citer.. i miss that day!..really!!

p.s : next time aku postkan gmbr pondok aku yer..

10 comments:

syahiddmilikku said...

sob..sob..
siyes, nak nangih bile cite pasal pondok. Rindu giler.
tangkap gambar bebanyak bang
nanti boleh saya amik..huhu
tolong ek
rindu maa..

pu3 balqis said...

bestnya ngaji pondok..
apalagi bila disayangi tok guru..
:-P

rizz said...

haa postkan taw adam gmbarnye hehehe

hIrOsHiNaRi said...

budak pondok rupenye..
tp xnk ngku..haha
tu yg xde broadband tu..hehe

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

syahiddmilikku :

shidot..ko ni wat aku nk nangis ar..teringat dulu kita sesama pakat wat jahat ngn bdk2 yg lagi jahat kan??

p.s:mana la pegi daus bakar ea??

--------

pu3 balqis :

mmg best..seyes! ;p

--------

rizz :

ok2..jap lupa nk amik td..nnti ea..

--------

Hiroshinari :

kan aku da ngaku td..ko tgk la..smlm aku da survey2 broadband kt low yat...tggl nk g umah ko tunjuk depan2 ko jer.. ;p

kayrolldin said...

salam ziarah..

syahiddmilikku said...

x tau aarr bang.
ingat nak tanya rahmat kalo tipon dia.
ishkk..ishk..usah diungkit kisah nan lalu..uhuuk!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

kayrolldin :

tq2..selalu la menjenguk cni lagi yer..

-----

shidot :

erm...ko balik msia nnti kita sesama wat jejak kasih ea..huhuhu

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

豚骨拉麵Tiger said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社