Monday, April 20, 2009

:: Bad n Unlucky Day ::

Salam 'alaikum wbt,

aku rasa nk nangis jer arini...lantak ar org nk ckp apa pun..air mata aku..mata aku..bukan mata korang..yg nangis aku..bukan korang!..arghhh...sabar je la aku ni..

sbnr nyer tak de la aku nangis pun...cuma tahp kesabaran aku btul2 diuji arini..nasib bek selalu istighfar...[cewahhh...soleh gitu..]

seawal pg td lg da ada mcm petanda..

pg ni aku bawa mak aku g Tampin..mak aku nk kluarkan duit n aku nk buat spek mata baru akibat spek mata aku yg lama da pecah..aku pun tak perasan bila..hahaha

masa nk bertolak td, aku nk start enjin kete..kira nk panaskan enjin b4 gerak la..tp ttba arini bila start jer..mcm ada bnyi somethings wrong kt enjin..aku wat derk je la..bnda bese kot..hahaha..

bila da gerak...aku buka tingkap..ye lah takkan pepagi nk guna aircond gak..ngade lak aii..ttba mcm ada bunyi somethings wrong lg..lama gak..bnyi mcm kt tayar..bila aku berenti nk tgk..tak de pape plk..ok jer...sekali lagi aku wat derk jer..

smpai Tampin, aku g cek angin tayar..lps tuh terus ttup tingkap..pasang aircond..mls da nk layan bnyi tuh..tak taw ada lagi ke tak..huhuhu

ermm..aku turunkan mak aku kt bank, aku g TM Point..menyetelkan probs streamix aku..hangin satu badan..akk counter tuh ckp..kalo nk tahu status aku kene call 100..aku ckp la..many times aku wat keje tuh..lama gler nk tggu diaorg angkat..ingt keje aku tu je??

so, dia call 100 tu dr sana..aku tunggu..lama gak dkt nk setengah jam..pastu baru la operator tuh angkat..da ngadu2 mslh aku..dia ckp aku kene dduk dpn pc aku..pastu call...aku ckp "ok!!"..dlm hati aku nk je aku citer keadaan aku time tu mcmner..mls da..da la sejuk dlm tuh..

mslh streamix aku ni..da sebulan tak de connection!!..aku pun tak taw naper..nk kata ada mslh pd account..bil bulan2 byr..kalo masuk bil gak..siap la kt TM Point tu jgk aku g mengamuk..hahaha...acah jer..

lps tuh terus chow g amik mak aku kt bank td..mak aku kata nk balik naik bas..sbb riso aku tak smpt balik PD...aku pedulik apa ngn sekolah..takkan nk biarkan mak aku balik naik bas..b4 hntr mak aku..kitaorg g wat spek mata aku..lama giler..

buat spek mata kt Hanizah Optometri..aku saje je plih kedai empunya oleh org melayu..mslh skrg..mereka2 dlm tuh borak psl istilah2 mata..geram aku!!..mmg ada slack ckit ngn mata aku ni..aku pun tak taw nape..belah kiri ni probs ckit..dgn power da naik..pastu apa ntah lagi..dekat sejam gak diaorg try menyetelkan probs mata aku...da sdh, msa nk wat kptsan dia suh aku kluar jap..dia nk discuss pebenda ntah..diaorg ingt aku nk wat operation ke hape...sengal!! melayang RM500

masa balik tuh ada surat layang yg teramat meyakitkan hati aku!!!..kene kompaun tak letak stiker parking..aku ni pun satu hal..apa entah yg aku ingt masa nk kluar kete tuh..bese aku ingt jer...dr kene byr 40 sen...tak pasal2 kene byr RM50...geram lak aiii...

smpai sekolah...rasa mcm nk demam..badan ni ttba je panas..dan aku boleh plk lupa bawa bag n segala khazanah2 aku dlm tuh..dgn pen t'tggl...sume la..tak pasal2 aku kene g beli pen merah kt kedai buku..dgn kertas ujian bdk2 ni berlambak tak mark lagi..

cikgu2 ni sume serang aku.. "adam, kelas akk da siap lom??".."adam, mcmner kls toooot da mark lom?" adam itu, adam ini...adoii...pening kpla aku..cuma sorang cikgu je yg ok..dia ckp gini.. "Adam, klas akk belom siap lg kan??..tak pe lah..adam pun bnyk kls nk tanda kan..take ur time"..senang hati aku..kan best sumer cikgu2 mcm tu..

ni ingt ikut jadual jer...ingt tangan aku ni seploh..da la dgn bdk2 kls diaorg ada yg tak buat abis..nk kene suh wat balik..sakit jiwa aku...masuk kls td aku tak pun mengajar..tnda kertas, pastu mana yg tak siap..aku suh bdk2 ni wat balik...

dan td bdk2 ni bising gler..naik hangin aku..menjerit gak aku dlm kls td..siot tol diaorg ni..wat aku cpt dpt penyakit jer..hahaha..

n masa aku nk kluar mlm ni...masa nk kluar gate..time nk mengundur boleh plk aku leka pkir hape ntah..terlanggar gate...adoiii...malu aku ngn jiran sebelah..wat derk jer...aku terus blahh..lantakkkkk...

ok lah..saje je nk release tension menande kertas bdk2 ni..nk smbung balik..ok sekian..

antara gmbr bdk2 ni yg sempat dicandid time diaorg exam ritu..


[yassier...penyegan bdk ni]


[Aqil Azhad..kembar dia mcm ni la muka dia]


[nothing impossible..hehehe]



18 comments:

anap_ilmi said...

ini la masalah guru yg ader blog..mengganggu konsentrasi anak2 murid nak jawab exm. klu aku la jadi itu murid, cikgu neh pehal lak nak amek2 gmbr sy neh? sy nak jwb exm pun ssh. nak amek gmbr, bak sini bayar!ingt free2 ke? Allah Yu Sahhil Umuruka..

:: Cikgu Wiween :: said...

alaa adam, besa laa tu streamyx mmg sengal. aritu kak ween punya pulak dok kata "maximum 15hours limit has been reached" padahal kita amik package yg UNLIMITED. x ke sengal, mmg sakit hati call 100 tu! uhuhuh

rizz said...

alhaii siannya kat adam,..jiwa kaco ke..sabar lah yer! isk2

Endofday said...

haha sian ko dam
ko marah je ank2 murid ko lepas geram haha

chimera said...

memang kalau call 100 tu giler bangang punya lama... sakit hati tak yah cakap lah... sampai 7, 8 kali call pun tak sape nya nak angkat... diorg dah bosan denagr buyi telefon kot... asal bunyi je telefon dia org pun menjerit "Tidak! tidak! tidak!" sambil histeria tutup telinga - agaknyalah...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

anap : aku amik gmbr bdk tu lps dia abis jwb exam laaa..aku da post dlm blog aku pun kira mahal gak tuh..tak yah byr de..hehehe ;p

cikgu wiween : kengkadang mmg sengal tahap nk tarik rambut diaorg..hahaha..

Rizz : entah la smlm ttba je rasa mcm ada ckit jiwa kaco...hehehe

endofday : mmg diaorg la jd mangsa aku melepaskan geram...hakhakhak.

chimera : haah betul tuh..sambungan cerita chimera tuh..bila diaorg angkat call..terus buat cool.."selamat pagi, boleh sy bantu encik?" hahaha

humbleandmodest said...

cikgu..!!
hahahahah

tukar link blog aku wehh...
wajib!

djambu puadovich said...

haa...bagus la tu. enjin keta ada problem, gi a cek kat bengkel ke mane ke. kang mati tgh jln kang naya jek...

Miss Ubi said...

huhuhu..streamix mmg mengong jugak kekadang..sy penah mcm tu...lama jua..dia bg setting balik pon xleh..pekeja dia yg datg check..rp2nya..setting dlm modem yg hilang..

Mahirah Abd said...

cikgu adam ajar subject aper erk? boleh la kite tukar2 soalan exam...hihi
"padahal mls nk taip soalan exam...hihihi"

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

humbleandmodest : OK!

djambu : ok. da setel..alhamdulillah..

miss ubi : mmg..bila byr lmbt ckit, berkali2 call suh bayar..bila da bayr..dia g potong..pastu tak reti2 balik nk smbungkan...

Mahirah Abd said...

cikgu adam ajar bahasa arab...mak ai terer tue...
omak ehh duk mano? kg den pon keak tampin gak haaa...

deaf_angel said...
This comment has been removed by the author.
deaf_angel said...

salam and hello bro

zara said...

Assalamualaikum Alifdalmim,
Kekadang ada ari-ari yg membosankan dan menyebalkan jiwa. Apa-apa pun hadapilah dg cekal dan kalau nak nangis skali pun nangis lah... tapi jgn depan org ramai...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

ni betul2 anak jati ns nih..

sy dduk kt johol jer..tampin..berlambak sedara sy kt sana..erm, tahu kan bakeri nazih???itu kedai p.cik sy..mak lang, andah sy pun keje sana..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

deef angel :

salam..thanks 4 da visiting!!

zara :

kak, sy da lama tak menangis..tp kalo sy betul2 sedih pun sy cuba utk tidak menangis depan org ramai.. ;)

ayu tomei said...

hai adam? rilek la, esa la dlm idup ie, klu x menguji kasabaran x sah.. apa2 pun, hidup perlu ditruskan dgan sebaiknya... setiap hari yang berlalu akn menjd sej kan, pengalaman di kala itu pasti x an berulang, so... jgan tenson sgat k. hepi slalu... anyway, nice blog..