Tuesday, April 14, 2009

:: as promised ::

Assalamualaikum..

korang layan je la gmbar bawah ni..gambar pondok aku..sebelum dirobohkan..[emo mode]


[sblh tgn kiri aku yg ada pokok bunga tu aku dduk masa form 1 n form 2]


[pondok yg korang nmpak tingkap tuh aku dduk masa form 3..pondok paling besar]


[rindu gler...ada lebih kurang 20 buah..setiap pondok 2 org jer..]


[ni plk sbnr nyer surau/musolla..tp kitaorg panggil madrasah sbb kt cni jgk kitaorg study..kls b.arab pepagi lps subuh b4 breakfast n g sekolah]


aku tgh emo,

20 comments:

HuMaiRA IMTIYAZ said...

skang nye gambar cane ek???

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

bayangkan pondok2 tu da takde..tinggal tanah jer...boleh imagine ada lalang tgh beralun ditiup angin sekali..hehehe

Mr. Janggel said...

Hmmm sejarah tinggal sejarah..Tapi kenangan itu tetap akan utuh dalam ingatan.

Luckily u still have those photos.

anap_ilmi said...

jom la men pondok2...aku jadi tuan ko jadik bibik.ahakz

rizz said...

uiss adaam nape dirobohkan ek huhu

kayrolldin said...

setiap org mesti ade tmpt yg bleh dikategorikan sbg sweet moment.

tp mcm ko, tmpt best aku dulu mmg tmpt blajar aku. asrama. skolah.

skolah aku pon dah xde. dh jd umah bunglow seorang jutawan omputih. sedih siot!

Miss Ubi said...

sy xpnh tau sekolah pondok cam tu..sebb sy xpenah nampak...br la nampak nie..tapi rs best lak kan..d sabah sekolah pondok mcm xda jak..erm..tu pasal sy baru tau..tp bes la...really like suasana kampung..

syahiddmilikku said...

bang adam,
air mata saya tgh meleles nih!
huwwaaaaa!!!!

djambu puadovich said...

anak skola pondok rupenye ko ni...patut a soleh semacam jek...:|

EnhafF WajDi said...

ceh..poyo..
itula sekolh pondok yg memg patot dirobohkn.
byk sarang2 bdk isap rokok..
melepak xpg kelas..
tu jela keje
so,skrg dh dirobohkn..
p/s tmpt shidan mengumpat n wat maksiat jgk kt dlm pondon tu..

aidaryzal said...

wah..menariknya..pondok..walaupun kecik..tp besar ilmu yg dapat..

zara said...

Assalamualaikum,

Mengimbau kenangan semasa zaman persekolahan memang mengasyikkan. Nostalgia yang indah itu tidak mungkin akan kembali lagi. Ia tinggal kenangan. Malah pondok-pondok itu dulunya banyak menyimpan kenangan pahit dan manis sudah tidak mungkin wujud.

Simpankanlah kenangan itu ke dalam album hati buat selama-lamanya.

chimera said...

memang sedihlah kalau tempat2 yg ada kenangan manis utk kita tiba-tiba hilang mcm tu je...

tapi.. kenapa pulak kena robohkan pondok2 tu semua...

Endofday said...

haiseh...nostalgia beb skolah ko tu...agk2 skang ade lg ke x eh skolah stail cmtu...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Janggel :

yaa..gmbr ni pun last2 b4 nk dirobohkan..

-------

Anap :

ececeh..nk jd tuan je ko kan??

-------

Rizz :

sbb dirobohkan..skrg da tak de saper dduk c2..dr bersarang dgn jin dsb...baik dirobohkan...

-------

Kayrolldin :

isyh...mesti skolah ko dlu utk bdk2 kekaya kan??smpai da jd bungalow skrg..hehehe

--------

Miss Ubi :

mmg dlm kampung pun..sabah takkan takde sekolah pondok??

--------
syahiddan :

aku da ckp jgn nangis..!!

--------

djambu :

soleh ke?? [eyeblashing]

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

enhaf :

ko jgn buat onar disini wahai asri.. ;p

--------

aidaryzal :

mmg pun...bnyk ilmu dpt selama 3 tahun kt sana..kenangan pun sama..

--------

zara :

tq kak zara ;)

---------

chimera :

tu la..ada 2002 kenangan dan crita dlm pondok tuh..knp diribihkan..tgk komen reply to Rizz..hehehe

---------

endofday :

mana ada skrg beb style sek mcm tuh..dlm dunia satu jer..hahahaha

hIrOsHiNaRi said...

kat mane tu ha?ke aku xbace habis?hehe

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

ko tak bc abis..

dgn titah aku..g baca balik..

:: Cikgu Wiween :: said...

adam pondok nih kat mana?

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

kak awin, kt gemencheh.