Monday, January 25, 2010

:: Malang Tidak Berbau ::

Assalamualaikum wbt.

senang citer..pagi td dpt call dr Sufi yg tido rumah aku..

"Dam, boleh tlg dtg cni kejap tak?".

"Kenapa?"

"Kitaorg accident nih.."

"biar betul..jgn la memain..ckp la betul2"

"betul la..kt dpn SK Tg. Agas"

terus masuk toilet gosok gigi..sambar kunci kereta terus pecut ke sana..msa smpai tgk keadaan kereta agak teruk..Saga BLM vs Persona..2-2 teruk..kesian plk tgk Sufi..accident kt Tg Agas n report buat kt Port Dickson..jauh ya amat..tp redah jer..

sptutnya dia dgn dolah lapor diri kt KUIM, Melaka arini sbg pensyarah. tp tu lakan..malang tidak berbau..tak jangka boleh jadi mcmnih..kesian diaorg..t'paksa la postpone sehari..

masa buat report sedara mara pihak satu lagi tuh dok marah2 kami..ingat apa??..sesuka hati jer..actually Persona tu buat u-turn tanpa bg signal dan tak pandang belakang..dan Sufi yg bawa saga ni tak sempat mengelak sbb keadaan tu ttba jer..

statement tak tahan diaorg ckp

"kes ni kene beli ni.."

"beli apa.." kami jawab la..

"ha tu la korang tak tahu..bnda ni senyap2 da la." amboi cantek je jwpn..mentang2 ko tu da berumur..mls layan kitaorg blah jer..serah kt polis je la..


Kereta Persona pihak sorang lg..


Kereta Saga BML si Sufi...kesian..



p.s : semoga Allah memudahkan urusan mereka..ameen




5 comments:

Abdul Munir Sanusi said...

syukur tiada kemalangan jiwa

HiDaYah -the guidance- said...

penah jugak aku n kakak aku berlaga camni gak adam... tapi mmg diorang insist tak nak polis setel... n kalau pegi polis pun polis tu seniri kata, either you want to settle according to procedure or settle seniri 'mutual consent.ikut la mana yg senang... semoga urusan diorang allah mudah kan... amin...

deaf_angel said...

yep syukur takde cedera teruk atau worse..

Frodo Baggins said...

e'eh ... nak beli2 kes pulak!!
syukur semua selamat

::alifdalmim:: said...

Munir & deaf_angel : Alhamdulillah..

------

Hidayah : tu la harap2 gitu lakan..

------

Frodo : tu la..sedap mulut jer diaorg tuh..