Tuesday, January 5, 2010

:: Balik sekolah Pukul 7.15pm..Apa Kes? ::

Alhamdulillah..

arini da masuk hari ke-2 bdk ni bersekolah..mcm2 ragam ada..so far, ok..yg nangis tu tak la ramai sgt..cuma sorang dua tiga je yg chembeng ckit..al maklum kalo da berkumpul reramai kt dewan tuh mcm la perangai boleh tgk..

so far, baru dpt kesan sorang bdk lelaki dan sorang bdk pompuan yg hyperactive..tahun lps ada sorang dua gak..tak leh dok diam..td jumpa Shahfierizieq (bdk hyperactive tahun lps)..dia jumpa aku n say "Hye Ustaz.." "Hye.." aku balas..pastu aku smbung.."Eh, dah ada gigi la kt depan.." dia sengih je.. hahaha

oh arini balik pkul 7.15mlm...apa kes??

ha ni kes dia...BUDAK HILANG! ayoyo..

sorang bdk laki..sorang bdk pompuan yg cikgu ni kata cantek sgt..mcm org bosnia cantiknya..oh tidak..kalo da cantik tu riso mcm2 leh berlaku..so, aku yg sorang2 hero bertugas minggu ni kene la bertapak mencari kt kawasan dataran luar sekolah tu..termasuk la kt tepi pantai dan lereng2 kedai tuh..nevermind..aku suka keje mcm tuh..mcm investigator plk..huhuhu..

bapak bdk tu da merungut2 da..tapi bapak bdk lelaki tu ok..tak salahkan cikgu.malah membantu sama2 carik anak dia..i like!

last2 bapak bdk laki tu kata anak dia da sampai umah..dia ikut kawan dia balik naik van sewa..huh..tp ok sbb bapak bdk tu bertimbang rasa..ada budi bahasa...kita pun ok la..asalkan anak dia selamat smpai..

yg sorang lagi..bapak dia utuskan mak dia plk g sekolah utk carik anak pompuan dia yg cantek tuh..mak dia pun dtg sekolah citer itu ini..kata anak dia mmg tak akan ikut org lain..apatah lagi naik van ni..dah pesan ngn dia..jgn pegi memana..

last2 dpt call dr rumah ckp anak dia dah sampai rumah..oh tidak..baru la taw nk cover2 ngn cikgu ni..but it's still ok lagi sbb masih ada budi bahasa..

matahari da terbenam..dan tinggal sorang je lagi budak yg parents dia tak jemput2 lagi..sian la plk..tp kalo dia kata bapak dia akan jemput nnti..so tggu la dkt pondok jaga tuh..

oh penatnya arini..tp puas hati sbb kes da selesai dgn baik..Alhamdulillah..



9 comments:

HiDaYah -the guidance- said...

cam seronok je jadi cikgu...

teringat adik aku penah hilang kat sekolah sebab atkut kat cikgu...

alih2 jumpe bawah tangga....

Frodo Baggins said...

skolah dedulu, wa mmg slu hilang ... tapi yg x pnh hilang bila pendidikan jasmani ... mmg berbudi bahasa cikgu2 nye ... kehkehkeh ...

lutfihafifi said...

hahahaha.....adam bukan setakat jadi cikgu...malahan jadi Pak Guard..hahahaha... seronoknya citer nih...nasib baik hilang sampai umah...kalau hilang di laut...hahahah... [ teringat minggu2 lepas , adam merungut "selama aku duk PD nih 2 kali jer aku mandi laut"...hahahah... siap mintak tolong kat pakcik tepi pantai , tetapi HAMPA.. ] hahahah... " dam esok ambik aku kat KLIA...hahahaha...!!

Janggel said...

wahhhh dah bermula semula tugas yg mencabar!

deaf_angel said...

ye la, zaman skarang macam2 jenayah, bimbang ler.

aku yang baca post ni pun dapdup2 jantung, bila baca smua dah sampai rumah sendiri, baru ler relaks sikit haha

saya pening said...

td aku g tgk sherlock holmes.. haha....

azlinhasim said...

Ustz Adam cum investigator.... sesuai sangat....hihihi

::alifdalmim:: said...

hidayah : seronok sgt..haha..tu citer adik ko ke atau ko yg takut cikgu??hehehe

-------

Frodo : owh..selalu hilang??gi mana??..aku dlu tak suka sgt la PJ..asyik main bola jer..tak de sukan lain da gamaknya kt sek tuh..hahaha

-------

lutfihafifi : ko ingt la ea statement aku tu??..betul aku tak tipu..cuti bln 6 ni suh akk ko plk kawen yer..hehehe

-------

deaf_angel : skrg ni pihak pentadbir sek tgh mengetatkan peraturan sekolah..kali ni nmpak bersungguh2 ckit..hehe

--------

Janggel : ada tak mencabar mcm investigator??

--------

yang masih pening : huh..tak ajak!

--------

azlinhasim : hehehe..walaupun nk jd mcm tu..tp sy ttp bangga jd cikgu..huhuhu

HiDaYah -the guidance- said...

mestilah adek aku yg hilang itu...
aku dulu seorg pelajar yg berdisiplin kat sekolah... hahaha