Thursday, January 14, 2010

:: Baru Aku Faham ::

Assalamualaikum wbt..


Arini cuti umum seluruh Negeri sembilan sempena hari keputeraan DYMM Yang Dipertuan Besar NS..

budget arini mcm nk lari ke Shah Alam..jumpa kengkawan lama dan ziarah baby Kak Aznil..tapi apakan daya..elaun masih tak masuk lagi..so, dduk diam2 je la kt PD ni..

seharian dduk kt rumah siapkan Portfolio utk praktikum..tengahari kluar jap cari paper nk bc n mkn tengahari..tak leh lelebih..nk jimat minyak..hahaha

petangnya..lps bngun tido..dgn muka tak basuh..terus kluar g pantai..saje je..mmg da rancang arini nk turun pantai..melihat keindahan alam dan matahari terbenam..jalan kaki je..bukan jauh sgt pun..masa lalu kt Dataran Kemang..ada 2 org bdk perempuan darjah satu tgh main sesama sendiri..di nmpk aku..diaorg jerit :

"Ustaz Adam..nk pergi mana?" semua kt situ pandang aku

aku cuma menuding jari arah ke laut..hisyh..segan aku..

tgh duduk2 kt tepi laut tuh..konon mcm melihat matahari terbenam..bdk pompuan tu datang kt aku..dduk tepi tuh..adoii..aku da rimas da..asyik tanya itu ini..org keliling ada gak yg jeling2..last2 aku ckp..tunggu kawan..padahal aku tak janji dgn sesapa pun aritu..actually bukan rimas sangat..tp sometimes i need to be lonely..cewahhh..

Kini aku faham kenapa la artis tu kalo boleh nk lari dr peminat dia..kadang2 dia nk lari dari dunia artis..menjadi manusia biasa..mcm org lain tanpa perlu diganggu..sama mcm aku jugak..tp jgn samakan aku dgn artis..dunia dan matlamat karier kami berbeza..harap semua peminat kami faham.. hahahaha ;p


10 comments:

anap_ilmi said...

yelah dam..aku faham perasaan ko.aku pun lama da rasa mcm kau neh...wat dunno je...lalalalal ~

Janggel said...

bestnya dapat duduk tepi laut~

saya pening said...

aku belum faham lagi...
haha!

hal praktikal aku belum settle lagi..
company belum approve..
risau~

silversarina said...

makcik faham sangat apa maksud adam sebab makcik juga selalu ke tepi laut kalau mahu bersendirian , rasa puas sangat kalau dapat tatap laut yang luas .

djambu puadovich said...

peminat ko nk amik berkat ko kot...huhuhu

deaf_angel said...

cam gini ko nak kena buat AFC la.

Adam Fan Club haha

Muhammad Muzakkir said...

aduhai...perasantan la budak ni

::alifdalmim:: said...

anap_ilmi : ye lah nap..aku faham..ko tak leh tgk aku menang ckit dr ko kan.hahaha..;p

----

Janggel : best tu mmg best..tp asal hujung minggu je jalan mesti jem..lagi2 kalo ada apa2 function or program..huh.

----

yg masih pening : ko kene sign in jd die hard fan aku dlu..baru faham.hehe..

semoga cpt approve n cpt hilang risau.. ;)

----

silversarina : tq makcik..betul..lagi2 tgk matahari terbenam..indahnya..

::alifdalmim:: said...

djambu : ada berkat ke??iAllah ada..hehehe..

----

deaf_angel : kene carik penaja tuh..haha..

----

M.Muzakkir : haha..cikgu DPLI ni da mula da jeles..tu la sape suh ajar bdk2 besar..kan da tak popular..haha

shairoh mohamad said...

bila lagi nak rasa cam artis...(perasan kejap la~~~)