Saturday, January 2, 2010

:: Dah Mula Dah ::

Assalamualaikum wbt..

arini bangun awal..sebab arini kene g sekolah..ada pendaftaran pelajar..disebabkan aku bertolak dr kampung..so, kene bngun awal ckit..

pkul 6.50am da gerak da..smpai sek pkul 8.00am..aku tgk parents da ramai menunggu..amboi betul bersemangat nk hntr anak ke sekolah..bagus!

arini dpt berita yang tak disangka2..ingtkan dtg sekadar bg fail kelas 1 Elit pada cikgu kelas dia (Kak Fatimah)...last2 penyelaras tahun 1 kata kak Fatimah masuk wad bersalin...satu sekolah terperanjat..ye lah..thun ni tak nmpak lngsung dia mcm tgh mengandung..so, aku kene la tlg handle kelas 1 Elit dibantu oleh kak Mashita..

dan aku betul2 tak ready td..ngok jgk aku nih..da taw nk conduct yuran sek..tapi tak tgk langsung list apa yg kene byr..da ddk depan meja baru terhegeh2 nk cek..nk kira itu ini..satu lagi..da taw nk kira2 duit boleh plk tak bawa calculator..pastu bekas duit tak bawa..haa..letak la dlm plastik!

mcm biasa bila berdepan dgn parents ni..mcm2 ragam ada..yg cool, yg tak menyempat2, yg ok, yg tak reti bahasa, yg tak puas hati, yg baik hati, yg bg kerjasama dll la..tp kita ni cikgu kene la tunjuk professional ckit..org marah takkan kita nk marah kan..ibarat kalo api tak leh lawan ngn api..kalo api..kita kene jadi air..hehehe

dan sepatutnya td gb nk buat mesyuarat guru ala2 tergempar..tp tak jadi..cancel..elok sgt la tuh..balik umah (kuaters) terus melepek..<-- ada saper2 faham istilah ni??...tido kepenatan..bangun2 je masak maggie jap..lps solat terus cabut balik kg semula..

yg penting mcm tak sabar je nak tggu ari Isnin..mcmna la ea..bdk2 tahun 1 yg baru nk masuk sekolah ni..agak2 ada yg nangis tak ha?..


p.s : badan ni rasa mcm tak sedap jer..nk demam ke ha??..ya Allah..jauhkan la..

7 comments:

lynn-the gudigudigurl said...

selamat bertugas =)

Nurul Aznil said...

Salam,

melepek adalah umpama kain buruk yang lepas guna kita letak jer atas meja...

mcm tu lah kita selambak selepek tido lepas penat bekerja... tak pedulik rupa dah!

:D camat mengajar Ustaz

Nurul Aznil said...

Salam,

melepek adalah umpama kain buruk yang lepas guna kita letak jer atas meja...

mcm tu lah kita selambak selepek tido lepas penat bekerja... tak pedulik rupa dah!

:D camat mengajar Ustaz

::alifdalmim:: said...

Lynn n Kak Aznil :

Selamat la untuk semua.. hehehe

djambu puadovich said...

semoga bertugas di tahun baru dengan semangat yang baru :)

ecewah!

azlinhasim said...

akak adalah parents yang paling byk bersabar utk bayar duit yuran walaupun terpaksa menunggu 2 1/2 jam akibat dari kelemahan cikgu yang lembap mengira walaupun kalkulator didepan mata....haih. Nak marah pun tak guna mungkin dia bukan guru matematik...sebab tu akak hanya tersenyum sumbing apabila turn akak tiba.... sekadar berkongsi pengalaman....

::alifdalmim:: said...

djambu :

selamat utk ko juga..hehehe

-------

azlinhasim :

kak..nasib baik la saya bukan guru math yg pandai mengira..hehehe..alhamdulillah sumer ok arituh walaupun student 37 org dan ada sorang dua yg tersilap..bkn silap kira tp salah salah pndng..murid perempuan pun dibeli neck tie..hehehe..