Tuesday, January 19, 2010

:: Keterujaan dengan 5 Cerdik ::

Assalamualaikum wbt..

Letih, penat, ta’ban, tired sumer ada la arini..arini kalo ikutkan dlm jadual waktu persendirian rasa mcm banyak je free..tapi rupanya kelas penuh selepas rehat..dari rehat smpai la balik. Pulak tu arini kelas start awal..dari jam 11pagi smpai la 6.30 ptg..

Sbrnyer aku masih rasa teruja lagi bila dpt mengajar 5 cerdik..bukan sbb apa..walaupun bega dan nakal bdk2 tahun 5 ni tak sama mcm bdk tahun 1..tp masih rasa rileks lagi mengajar tahun 5..kelas tu aku yg minta dr USt Syukri utk tempoh praktikum ni. Ari Selasa mmg rasa senang n best je ke sekolah sbb 1st period kls 5 cerdik..

Masih belum lagi dpt menghafal semua nama bdk2 kelas tuh..lain la mcm si Luqman, Awi n Izyan..Luqman sbb aku kenal parent dia..dan lagi 2 org tu anak cikgu..tp dlm kls sumer sama jer..anak cikgu ke, anak lawyer ke..sumer kene tanya…latihan tak siap kene!

Aku masih tak rasa mcm dlm tempoh praktikum lagi..mana taknya buku Lesson Plan pun masih tak tulis lagi..ntah la mcm tak praktikum jer.riso pun yer gak..td jumpa Kak Yan..dia ni la yg banyak membantu aku dlm praktikum ni..dia kata dia nk tgk ada sorang cikgu yg dpt kptsan kes cemerlang tahun nih..teruja gak dgr td..tp tak nak org menaruh harapan sgt kt aku..buat yg termampu jer..ni nk setelkan buku lesson plan utk praktikum..

Kerja keras!..yosh…


p/s : minggu ni penuh dengan meeting..boleh kata tetiap arini meeting..



6 comments:

Janggel said...

waaa makin bz cikgu Adam ni yer, takper teruskan berbakti pada masyarakat!

deaf_angel said...

sumer kene tanya…latihan tak siap kene!

- anak murid ko kalo baca statement ni, mau menggeletar kepala lutut haha

saya pening said...

@deaf_angel jangan kata anak murid dia, aku pun boleh ponteng kelas slalu.

haha!

silversarina said...

sure pelajar 5 cerdik juga excited tunggu ustaz adam masuk kelas ... semoga cemerlang insyaallah .

azlinhasim said...

mudah-mudahan mendpt keputusan yg cemerlang. insyallah.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.