Wednesday, July 29, 2009

:: Panas lagi memanaskan ::

Salam 'alaik..

hye guys..ini bukan la entry berbaur hasutan..tetapi ambil la iktibar dr apa yg telah terjadi..

ermm..actually yesterday ada meeting utk guru2 Tahun 1..kebetulan bdk2 tahun 1 cuti..[cuti sempana pra-UPSR] so, cikgu tahun satu mmg tak de kelas la..dtg melangok je kt school tuh...tp aku ni tak la mcm tuh sbb aku ada kls tahun 2 jgk..

nk jdkan cerita aku masuk meeting sbb aku ajar bdk Tahun 1..masa meeting nk start aku ingtkan meeting bese2 jer..tp hangat jgk la...naseb bek tak main baling2 kerusi..

ni sumer dsbbkan satu isu dan kontroversi iaitu ketidaktelusan markah...smpaikan rombakan kelas tuh menjejaskan murid..guys, bayangkan murid yg ada kemajuan kne turun kelas last..sedangkan bdk tak reti m'baca lagi boleh naik kelas..

how come!!..actually aku terasa impaknya sbb proses PnP terganggu ckit..so, that's why la meeting ni diadakan...masa meeting tak de lagi isi hati disimpan..sumer diluahkan...ambeekkk!!

dua orang cikgu nama dia disebut oleh pentadbiran agar lebih memetingkan kualiti kerja..mcm tu lah bunyi nyer..korang jgn memain..nmpak je GB aku mcm cool jer..sporting giler bangkong..tp kalo time dia series...korang boleh nangis..hahaha

aku jd pelik sbb nyer mcmner boleh jd ketidak telusan markah..aku ni kelas ada 12 buah kelas..masih ada je ruang lagi utk menanda sumer kertas exam..even, aku ni bnyk masa utk huhahuha..tp kalo da kerja...mesti beres...bukan main letak markah tanpa periksa dlu..

moral from this story and the meeting :

1. kalo korang da salah jgn la menafikan..
2. jgn la sesekali cuba menegakkan benang yg basah..susah weyh..
3. be professional..kalo da salah..tak payah nak betah2 lagi..just say sorry..
4. jgn malu utk berterima kasih dan memohon maaf atas kesalahan kita..
5. work as a team..kalo tak mampu nk wat sensorang minta la tolong org len..
6. jgn ckp belakang...sbb itu mengumpat!



7 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

adam..kak ween benarnya da tau menda nih before meeting tuh lagik. sbb kak mary tunjuk bukti kertas x brtanda yg dia jumpa. huhu. cikgu yg dimaksudkan tuh kalo ckp mmg brapi adam.. kesalahan org dia nampak tp slh dia sendrik kaer baek punya. xpe, moga dia dpt iktibar walaupun arini dia buat hal lagik. uhuk..

deaf_angel said...

tu 6 pts tu berguna dalam hidup bermasyarakat huhu

anap_ilmi said...

ko pehal plak guys2 lak..nyampah lak aku...

Eazy Izzuddin said...

huish2
panas neh

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

cikgu wiween : arini wat hal lagik??apa kes??..tak serik2 la tu..

deaf_angel : betul3..setuju sgt!

anap_ilmi : ha'ah kan..bnyk plk guys2 nyer..hahaha..ko je perasan..suka carik salah aku..ha tu point no 7... ;p

eazy : panassss...

hIrOsHiNaRi said...

dasyat ngjar dak kecik pun panas2 gak ke?hahahha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

apa ko ingat ajar bdk besar2 mcm kt usim je ke panas...??huhuhu..zaman da berubah.. ;p