Wednesday, July 22, 2009

:: Amazing Sabah : Edisi Pesawat ::


Assalamualaikum
wbt dan Salam Sejahtera..

yaa..entry kali ni dan mungkin seterusnya berkenaan edisi percutian aku kt Sabah..korang layan je la ea..

apa2 hal..sebelum masuk kpd isi..da tentu la aku akan bercerita mengenai flight yg aku naik..tak len dan tak bukan..AirAsia..now everyone can fly..mmg iyer pun..

mcm yg korang da sedia maklum..skrg AirAsia menggunakan fully Airbus..tak de da Boeing2 ni..dan Airbus diaorg kebanykkan yg A32o punya..takde la besa mana..tp quite comfortable..except yg AirAsia X..itu Airbus yg panjang tuh..model apa ntah..tak hengat aku..

Dari pandangan aku..LCCT sememangnya quite simple..isyh..tak patot..da terletak kt KLIA da..seeloknya di up grade kan lagi facilities kt sana..jgn terperanjat kt toilet pun masih ada manusia2 spesis tangan gatal n vandalisme yg conteng2 dinding toilet..sengal!!

ok..nk masuk dlm cabin pesawat..masing2 kene jln kaki..tak paham aku..buat la mcm kt terminal KLIA tuh..ini tak..nk panjat2 tangga bagai..kalo yg OKU gimana sih??..tak salahkan AirAsia..pepaham sama la kan..

dlm pesawat..seat dia agak sempit ckit..and certain stewardess dia kurang tersenyum..n aku rimas tgk rambut stewardess diaorg yg tak dibiarkan terikat rapi..ada yg ikat cantek tu..pergh super lawa n cute!

Makanan dlm flight..nasi ayam dia ok!!..best sgt..even mahal, tp ok la...da nama pun beli atas flight..cuma nasi lemak dia..nak kata best tu tak la jgk..tapi nak kata tak best..aku mkan abes jer..hahahaha

Flight info plk...yaa, aku suka..1st time tgk safety demonstration live dpn mata..sama jer pergerakkan diaorg..best la..and masa nk balik ke KL...pilot dia siap bg tahu cuaca kt KL mcmner..dia kata hujan lebat beserta petir bagai..and ada kemungkinan pesawat akan landing di Subang Airport..

adoiii...aku da tak sedap hati da..bukan apa..aku kene cpt utk ke sekolah..tp Alhamdulillah...flight tu sempat landing before hujan ribut turun..kiranya kami landing awal dari masa yg ditetapkan..dr segi landing mmg smooth..tak de la terhentak kuat sgt..

bagi aku..AirAsia not bad..ok sgt..berpatutan dgn bayaran yang dibayar..kalo korang demand nk 5 stars service..boleh la menggunakan perkhidmatan Penerbangan Malaysia..skrg pun MH tgh wat bnyk promosi..terbang sehala dlm bulan puasa dgn RM1..tak caye??..g la survey..aku da penah buat...hahahaha

ok jumpa lagi next time!


[seat dlm AirAsia leather okk..siap ada cop brand AirAsia lagi..]


[Adoii...bila la berpeluang nk naik flight ni plk...]


[ni lorong utk ke pesawat...erm, mungkinkah Kak Sal ada dlm flight tu??]


[Terminal 2 Kota Kinabalu Int. Airport...simple saje..]


[Menu Nasi Lemak...korang rasa sendiri pastu nilai sendiri..]


[Nasi Ayam Kukus...best sgt..da setengah mkn baru ingt nk capture gambar..]


[Tak berapa berkenan aku model pesawat Airbus ni..mcm ala2 dugong ckit]


[Finally, Welcome To Sabah]


Aku yang sudah melihat Gunung Kinabalu, [korang bila lagi?]

15 comments:

stereotype said...

"...tangan gatal n vandalisme yg conteng2 dinding toilet..."


seni tandas di malaysia tu...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

seni tak bertempat...huh, memalukan!

anap_ilmi said...

Welcome to AirAsia On Board!

Nor.Abd-Azila.Azis said...

sabtu ni nak gi KLIA... insya-ALLAH.. merassa jugak lepak kat sana... even bukan saya yang nak fly...

rizz said...

wahh holiday kanzz!

Mr. Janggel said...

huhuhu aku tak pnah sampai Sabah agi!

miss ubi said...

hehehe...ok x sabah?...kalo tau dtg dah urai carpet merah..hehe

deaf_angel said...

tak ambik gambo ngan stewardess ke? huhu

zara said...

dugong dugong pun dah selamat kamu pergi dan balik.


bila dalam kapal terbang, walau secanggih mana sekali pun... rasa jetlag tu tetap sama.

Eazy Izzuddin said...

belum lg smpi sane...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

anap_ilmi : hehehe...akhirnya..merasa gak aku naik AirAsia..

Kak Zila : kalo bukan akk yg fly??sape??husband ea??

rizz : hehehe...jgn jeles.. ;p

Mr. Janggel : aikk??..Korea da sampai..Sabah belum lg??

miss ubi : ok sgt bah..rindu mauk g sana lagi bah..

deaf_angel : aku saje je kluar lmbt dr flight tuh..tp ada je muka2 sengal yg saje je kluar lmbt..melepas aku nk tngkp gmbr ngn stewadress tu..huhuhu

zara : ya..betul tuh mak cik...erm, jetlag tu apa??hahaha

eazy : HARUS pergi...hehehe

chimera said...

tak daki kinaabalu ke adam???...

errni saje je nak bagitau, atas sebab2 teknikal yg menyusahkan, url blog saya ada pertukaran sikit...i-chimera tukar jadi el-chimera.blogspot.com (mcmlah ada org kesah...) errrr, saje je nak bagi tau. yg lama tu ntah apa masalah takleh nak view pulak... saje je bagi semangat suruh tutup blog...

Nor.Abd-Azila.Azis said...

bukan KLIA daaaaaaaa... LCCT aje... uh..

:: Cikgu Wiween :: said...

alamakk syoknya dia berjalan. Kak ween nek kapal tobang pun lom ponah ! huhuhk

djambu puadovich said...

nasi lemak air asia mmg xbest...