Wednesday, July 22, 2009

:: Tsunami..Menakutkan ::

Assalamulaikum wbt..

sebenarnya aku nk masukkan entry pasal percutian aku ngn family kt Sabah..tapi aku postpone dlu sbb nk citer pasal Tsunami..

percaya tak korang kalo aku ckp aku da merasai Tsunami..kalo tak percaya..tolong la percaya..[merayu sgt2] hahahaha

kejadian berlaku mlm td...isyh..menakutkan..tak sangka betul2 terjadi kt diri aku ni..bermula pada jam 9 malam..aku tgk klip kt Buletin Utama TV3..pastu dan aku plk ada terbaca entry buletin mana entah ckp pasal Tsunami akan berlaku lagi..

dan..malam td jugak berlaku kt aku!!..bayangkan dengan hujan lebat..ombak pantai dengan kuat menghempas blok2 kuaters...bayangkan ombak kuat dengan ketinggian yang tak terkata...aku ni berpaut la pada tiang2 mana yg sempat aku capai..

keadaan masa tu mmg cemas...hanya Allah je yang taw mcmner cemas dan menakutkan masa tuh..dan masa yg sama aku cuba berani kan diri..beranikan diri utk membuka mata..

Ya Allah
...rupernyer aku bermimpi..siot betol..jam pkul 4.30 pagi dan masa tuh angin kuat..ruper2nyer ribut melanda Telok Kemang...angin super kuat...aku beranikan diri keluar bilik g tutup tingkap ruang tamu..

sbb aku dok tingkat 4..dan blok kuaters pun atas bukit..mmg angin super kuat dgn hujan lebat..masuk bilik je aku cuba utk melelapkan mata.. [hisyh!!..bukan nk bangun wat qiamullail..]

apa pun..mlm td mmg super mencemaskan...tu la..tido tak basuh kaki...dan aku mmg tido senja smlm sbb super keletihan..bertolak dr KK pkul 4.30 pagi...dan smpai semenanjung terus g sekolah..adoiiiii...



8 comments:

Nurul Aznil said...

so, mana buah tangan untuk saya?

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

hihihihi...
ingat kn tsunami
upenya bermimpi...
hihihi..
wat suspender jer..
huk huk..
ada x buah tgn utk sy..??
hihi

atie said...

salam Alif

mula2 ingatkan ada kat aceh ke masa tsunami jadi dulu... terperdaya akak
http://koleksigubahan-atie

Mr. Janggel said...

ohw..takutnya..
berhati-hatilah..

*aku percaya

Abg Din said...

tido lain kali basuh kaki dik...cemas abgdin baca entri nih!!!

ole-ole sabahnya mana?

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Nurul Aznil : hehehe..ada, kalo nk mai la dtg PD.. ;)

Cikgu Mahirah : Mmg Tsunami..tp dlm mimpi la..thanks 4 da suspender..hehehe..erm, kalo nk buah tgn, kene dtg PD..1st come, 1st serve.. ;p

atie : salam kak atie, hehehe..berjaya entry sy kali ni.. ;p

Mr. Janggel : akhirnya..dikau terpedaya..kira berjaya jgk la entry yg aku post nih..ahaks!

Abg Din : lupa la..penat sgt mlm tu..terus masuk tido..ole2??..alar..apsal tak pesan awal2...hehehe

deaf_angel said...

kadang2 mimpi ni macam real la..
panik sey

:: Cikgu Wiween :: said...

tuh laaa sapa suh tido x peluk shapik..kan da mimpi tsunami. ekekekek