Saturday, July 11, 2009

:: Carca Marba ::

Assalamualaikum wbt..

hah..dpt gak mengepost entry baru...[supi, kali ni aku ada bnda nk ckp]

sejak sehari, dua hari tiga hari kebelakangan ni..aku busy memanjang jer...tak lekat kt umah tuh..last week terasa betol yg aku tak melekat kt umah..last week jgk tak bnyk spend masa dgn housemate..

buat Syafiq..sorry la..lama tol tak mkn sesama kt luar..hehehe..actually, disebabkan elaun aku dan kengkawan masuk lmbt ckit diz month tu yg fikiran bercelaru tuh..serba tak kene...almaklum la..mayb diaorg ada sedikit kesulitan disana..

ermm...semalam [ari jumaat] ada 2 kelas tak dpt nk mengajar..disebabkan kene wat preparation bdk2 dikir barat nih...kami semakin bersedia..mungkin kene wat penambahan ckit sbb tak ckup masa lagi..tp kami ada mslh utk masuk kan muzik je lagi...

aku ada je tngkp video bdk2 dkir barat sek aku ni wat latihan semalam..tp disebabkan last2 minit tuh boleh plk bdk ni tak hafal..so, aku tak sedia nk upload lg kt cni..hehehe..

hari ni [sabtu] pergi kenduri kawen sedara aku kt Tampin..series, aku tak kenal..mak aku je yg tahu...aku dtg makan..dan masa ni la baru kenal-kenalan..

balik je dr umah kenduri tuh..aku teman mak aku g shopping barang dapur..sementara tu aku hntr kete ke kedai cuci kereta..da nk dekat sebulan kete tuh tak mandi...bagi berkilat ckit..hahaha

after that aku ngn mak aku g umah sedara aku...korang ingt lagi Zulaika yg aku citer dlu..haa, kali ni g tgk adik dia yg bernama Haziq...dia ni baru je form 4...tp arituh masa dkt McD Nilai, mak busu aku yg keje sana ckp "Haziq masuk hospital...kepala dia retak.."

nk tersembur aku air milo ais yg baru je aku minum...hahaha..takde la smpai gitu pun..actually terperanjat jer...Haziq ni kene masa men bola kt sek dia..terlanggar kwn dia..yg kawan dia plk takde pape..ok ajer..lg merunsingkan bila dia muntah darah lps tuh..

tp sbnr nyer tak de la teruk sgt skrg..teruk tuh teruk..tp skrg da dpt bejalan..esok balik asrama bali..hahaha...tp msa dia kene dulu teruk gak..Haziq tunjuk gmbr dia mula2 kene dulu..kpla dia mcm bola ping pong yg kemek...tp, keadaan skrg 'bola ping pong' ibarat da kene rendam kt air panas..mengembang balik...hah..apa lagi..g la wat eksperimen ngn bola ping pong..

mlm nyer aku ke rumah member lama aku...mak dia wat kenduri sbb Isnin ni dia nk g Umrah..tp kwn aku tuh [Syeirazi] takde sbb masih d Jordan lagi...masa balik tuh aku da letih sgt+ngantok aku drive mcm tokyo drift..hahaha..zup sana...zup sini..celah sana..celah cni..hehehe

ok...ni aku nk bgtahu ckit ni..kpd mereka2 yg drive kete kt jalan raya yg utama..dgn bw 50kmj..tolong la up ckit laju tuh...saket hati bila follow kete lembap kt jln2 besar mcm ni..korang tak perasan ke kete kt blkng yg follow korang tuh berduyun2..

pastu bila double line...yg rasa nk bercengkerama dlm kete pastu bawa pelahan tuh..tolong guna line kiri...ko taw tak line kanan utk kenderaan yg bawa laju atau utk memotong...kalo korang yg bawa pelan2 ni amik 2-2 line..nk potong celah mana?? boleh saket jiwa aku dgn perangai korang ni...

tu je nk bebel pagi2 buta ni...nk tido..da ngntok..esok nk g KL..


10 comments:

Mr. Janggel said...

wahh aku ingat dah abes dah pertandingan dikr barat arab tuh....belum lagi ghoper nyer....hehehee.

pemandu yg bawak 50km sejam di jalan besar umpama siput babi..aku tak suka!..kalu tak nyusahkan org lain takper la jugak!

Abg Din said...

meriahnya...banyak cerita...

:D

anap_ilmi said...

uhuk2..tersedak air sengkuang cina plak..ehh..apa aku ckp neh?

hIrOsHiNaRi said...

yes ade gak name aku...cmni baru la ade post..si anap pun nk kene gak..die letak gambr je..jap lagi aku komen...
hahhaha
tersdak neslo aku gak..hehe

Na Shari said...

Ha...sekali update, macam-macam citer ada... :)

deaf_angel said...

amboi amboi, busy nye awak ni. huhu.

eh tu zoo kat spore la

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Mr. Janggel : pertandingan 25hb ni..riso aku..ko taw td tgh drive blk dr KL..ada kete Mers bw dpn aku..sakit tol hati aku bila pompuan tu drive pelan2..nk potong tak boleh da tu tgh panjat bukit lak tuh..nk je aku hon kekuat kt driver tuh..

Abg Din : hehehe..meriah2..mmg bnyk citer nk bgtaw ni.. ;p

anap_ilmi : air sengkuang cina da tak dijual lg da kt seluruh msia..da diharamkan [oleh aku] ;)

hiroshinari : suka??

Na Shari : mcm balas dendam sbb da lama tak post entry kt cni..hahaha

deaf_angel : busy mengalahkan PM..hehehe..owh, sy penah kesana masa kecik2 dlu..

Eazy Izzuddin said...

hype...
lame x mai cini
xD

:: Cikgu Wiween :: said...

ahaa...kak ween mmg paling hangin kalo driver sengal yg bawa slow cam siput *tuttt* tp guna lorong belah kanan. Rasa cam nak tembak kete dia dengan bazooka!

Tuh yg slalu i mencelah-celah kiri ke kiri pastu ke knan balik tuh. Pastu buat vrooommm vroommm kuat sikit buat kasitau kat driver siput tuh. gagagagagag

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

eazy : tu la..busy jer eazy ni..smpai tak de masa nk ke cni..hehehe

cikgu wiween : betol la kak aween..lg2 kwsn PD ni..driver suka bw slow..konon2 nk tgk suasana pantai..cet..berenti la betol2..padan la bunyi ekzos kete Myvi tu semacam jer..hehehe