Thursday, November 6, 2008

:: I Dedicate Diz Entry To My New Frenz ::

Semalam..genaplah sebulan aku bekerja di MEDIU..dalam tempoh sebulan ni jgk banyak merubah persepsi kehidupan aku..hahaha..

Percaya atau tak..dunia berbaju t’shirt da mcm makin lama makin ditinggalkan..mana taknya, setiap ari (office hours) pakai kemeja n sluar biasa (bukan sluar slack okk)..balik rumah pun da nak maghrib, terus pakai baju tido..hmm, dunia bersluar jeans pun da lama aku tinggalkan [sebenarnya sluar2 tuh da tak semuat]..hahaha..pelik tol perut aku nih, dulu pakai jeans saiz 29 pun ok jer..sekarang nk bernafas pun susah..last2 mcm kene sedekah je aset2 aku tuh..{tabah mode]

Sebulan bekerja nih jgk aku mula dpt kwn2 yg baru..diulangi lagi sekali lagi kawan2 baru..kwn lama jgn nk kecik hati plk..

Jabbar..kawan yg mula2 masuk keje same ngn aku.. dia bdk Madinah, aku Jordan..hehe.. dia nih pandai..lagi2 berbahasa arab..kagum gler..kitaorg selalu lunch sesame kt Giant..dia bnyk bg tunjuk ajar kt aku n he’s very friendly! He likes humming songs..!!really..

Sis Nurul n Sis Waida diaorg kira senior aku atau lebih tepat lagi kira dia nih mentor aku la..sbrng mslh bnyk gak aku rujuk dia..Sis Nurul da bekeluarga..dia n sis Waida plk status nya tak dpt dipastikan..hehehe.. n diaorg bnyk tolong aku..pastu mcm bnyk je amik taw psl keje aku..mula2 masuk segan nk tegur2 diaorg.tp skrg da ok...kalo aku balik lmbt jer..mesti diaorg tnya “banyk ke keje tak siap lagi dam??” “banyak ke email masuk arini?” “Doc Karen bg keje apa?”..best gak ada sis mcm diaorg..

Sis Waida ni lahir kt Egypt..background education dia aku tak taw la plk..tapi dia pnya b.arab lagi power dr aku..n Sis Nurul plk terror dlm English..dia lpsn UiTM bhgn akaun..gitu la kot..aku ada gak curik2 dgr dia borak ngn Dr. Karen dlm English…nk tgk bahasa diaorg guna mcmner..

Sis Hafeza..hehe..dia best, sporting n gila2 gak dia nih n dia Head utk Call Relationship Management punya jbtn..kan??dia boleh masuk ngn semua org..including me!..ingt kan org atasan payah nk masuk ngn officer mcm aku..hehehe..dia baik, happy go lucky but strict!..tak caye??keje la ngn dia dlu..kalo nk rasa..

Azlan, dia nih tua dr aku..tapi sporting..hehehe..dia masuk lmbt ckit dr aku..n lain unit..dia bhgn Admission and Record..dulu selalu gak citer2 ngn dia..tgk peta itu, tgk peta ini..tapi skrg dia da pindah meja len..payah nk jumpa..ym je la penghubung kitaorg..aku, jabbar n dia suka tol kongsi2 makan roti…hahaha

Sis Aznil..staff under Sis Hafeza..bila dgr dia speaking best sgt..al maklum la..bdk2 CRM kene power bab2 bahasa nih..sbb bab2 sambut tetamu, layan kerenah costumer ni bg kt diaorg..n she’s funny n friendly!..and Bro. Fauzie also, keje ngn Sis Aznil..diaorg ni mcm sekepala jer..hehehe

Bro. Kamal..staff IT Department..dia nih sempoi..suka sgt berjalan [dulu terdetik gak..dia nih tak de keje ke??]hahaha…peramah n very kind..dia nih bnyk tolong aku setelkan bab probs students nih..kira dia ni mcm Superman la [problems solver]..cuma beliau sgt menjaga ciri2 pemakaian beliau..tak mcm Superman..hehehe

Ok lah, setakat nih dulu..sebelum terlupa, aku, jabbar, sis Nurul n Sis Waida keje satu department..yg len tak..n kami juga pendengar setia kepada Dr. Karen…

Andai satu hari nnti, aku tak keje lagi kt cni..sbb pindah tmpat len..diaorg akan menjadi kawan sepanjang hidup akuthanks to all of u..

MEDIU : Your Gateway to Borderless Learning >>promote ckit..hehehe

6 comments:

Kamal said...

Wow... nama aku pun ada... Biar lah aku lak bagi komen budak ni... Ehem2... En Adam ni sopan santun orang nya... tak rendah mana tak tinggi mana... tapi boleh lah... orang nya pulak... Bersopan santun... Berbudi bahasa... Lelaki melayu terakhir lah katakan....

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

hehe..

En. Kamal kita ni memuji plk..kalo sy lelaki melayu terakhir, encik kamal tuh, lelaki melayu no waper?

:)

Nurul Aznil a.k.a Tatty-Teddy a.k.a AznieBunnie said...

Salam,

Encik Adam... Kamal bukan lelaki melayu. dia dari 'Ganu Shire', dia bangsa Horbit. Hahhahahhahahaha... jgn marah Kamal, nnt kena jual!

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

hahaha..

itu sis aznil yg ckp yer..bukan sy..
[tak dgr..tak dgr...]

hihihi

kamal said...

Kamu ni aznil... Ada jer istilah bangsa baru... Kena regsiter kat dalam CRM dulu ni sebab rekod tader lagi, hahaha....

anap_ilmi said...

jgn lupe kwn lama ko neh...