Monday, July 2, 2007

:: Fabtasim...Innahu Sadaqah ::

Assalamualaikum pembuka bicara...

Senyum seindah suria yg membawa cahaya...
Senyumlah dari hatidunia mu berseri...
Senyum umpama titian dlm kehidupan, kau tersenyum..ku tersenyum...
Kemesraan menguntum..
Senyum ..kepada semua...senyuman mu amatlah berharga..
Senyum... membahagiakan..dengan senyuman terjalinlah ikatan....

Senyum tu kan sedekah...so, everytime kita mesti tersenyum...senyuman ni sebenarnya pengubat hati yang duka...actually. tak rugi pun kalau kita tersenyum...bayangkan kalau kita jalan menonong jer...at least senyum lah skit...jgn bnyk sgt..nnti org kata kita giler....huhuhu

Hari ni kan...pc aku still tak leh on lagi...aku tak tau lah nk wat mcmner lagi..da mcm2 cara aku wat...sampai tadi aku pergi ke rumah Abu Anas..tuan rumah Mutawalli...dari ke cc sampai la aku ikut dia ke rumah dia baiki pc aku...still tak leh on...sampai lepas maghrib aku dok sana...well, dia ngn family dia layan tetamu mmg best...dari 'asir (air jus buah-buahan) sampailah ke minum petang dia hidangkan syai na'na' (teh perisa pudina) serta biskut...best lar...dia ckp next two days dia akan bw pc aku ke Amman...so, kt sana nnti akan bgtahu apa mslhnya...

Sabar je lah Adam...ujian dari Allah.... (( Fasabrun Jamill))

Ok lah...jmpa lagi...

2 comments:

Muhamad Hazimin Sulaiman said...

kerumitan dan kekusutan dpt dihilangkan dengan senyuman. :) pc rosak? lama dah ke? xtau pon..

Ahmad said...

Senyum seindah suria...

Nak dengar lagu itu? sila ke blog saya :)
http://kaset79.blogspot.com

nak download?
sila ke http://dhuat.multiply.com