Saturday, July 7, 2007

:: Kuac i+ Arab = everywhere is dustbin ::

salam...

ari ni aku nk ckp pasal kuaci ngn arab..aku tertarik nk ckp psl nih sbb per tau...aku ari tuh terfikir bila aku perhatikan yg arab ni mmg suka sgt mkn kekacang nih.lebih2 lagi kuaci dll...sampaikan poket diaorg nih ada kuaci...jalan!!!..sambil ckp mkn koci(singkatan bg perkataan kuaci)hehehe...

aku nk bawa satu citer...masa roundtrip aku ke Turkey bulan lps...ha..da sebulan rupernyer memori turkey tu..tp still in my mind...hehehe..driver bas nih..aku da luper nama dier..4 actually..dia nih bawa anak dia..anak dia ngn bapak sama boroi n sama suker wat probs....huhuhu...tp c bapak nih masa drive suker mkan kuaci bg nak hilangkan ngantuk..anak di tukang bukakan kuaci n amik isi bagi bapak dia....tp..ada lar satu2 malam tu dier drive tp dier b'henti tido..aku raser kuaci dia da bais..hahaha...mcm pil vitamin plk..

tp kan..ada sesetengah bdk melayu ni pun suka mkn kuaci..mcm arab daaaa....mayb da lama dok cni kot...apa yg aku nk ckp ngn korang tabiat arb ni bila makan kuaci tau koci bukan kuih koci...diaorg nih suka buang kulit kuaci tu merata-rata..tak kira kat mana pun....sampaikan aku raser slogan hidup diaorg nih adalah "EVERYWHERE IS DUSTBIN"... yye lah buang merata-rata..sesuka hati diaorg jer...

kalo ikutkan diaorg nih jg gak kebersihan...aku bg cth...aku perhatikan kalo restaurant2 kt cni..bila nk tutup kedai mesti diaorg basuh satu kedai tu..peralatan masak dll...the whole things...tak kira time air naik ke taua tak....aku puji ar bab tuh...tak semua bnda diaorg nih jahat atau buruk...

ok lah.....sampai cni dulu daaa.....

3 comments:

hazimin sulaiman said...

haha.mmg arab suka makan kekacang ngan kuaci sbb kat tempat dorang ni banyak de mende2 tu ngan rege murah. mcm melayu suka makan asam2..kerepek2 le.. tapi yg melayu suka makam kuaci tue macam kenai je..sbb ada seorang budak melayu dok kat sebelah driver tym trip turkey tue makan kuaci gak..

>>faez said...

kantoi..dekah org yg dmaksudkn abg jimin,dam??die dh confess tu..haha..lg 1,kuaci tu bkn like vitamins ok..tend to be more drugs like..sum1 will b addicted to dat "kuaci" after d 1st trial..dat's my opinion..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

tekaan ko betol la faezah...
bdk melayu dok sblh driver perut pun da nk samer ngn driver tuh...kuikuikui jgn marah ek org yg dok sblh driver tuh...