Sunday, July 1, 2007

:: Bukan Nikmat, Tapi Ujian ::

Semalam adalah AGM ns kali yang ke-7 n Majlis Makan Malam Perdana... kira ada election 4 new highest committee member...aku raser smalm adalah hari pling bz aku...n aku boleh ada rzsa satu instinct yang tak brpa best...cma ucapan last mantan YDP semalam ckup menaraik hati aku... perihal kepimpinan dan yang dipimpin. ibarat " Berfikir seperti raja, bertindak seperti hamba"..kalo korang otak geliga..korang akan senyum sambil menunduk nunduk kan kepala ke bawah tanda setuju..

bagi aku pemilihan aku sbg YDP baru...cukup menguji diri aku nih...mcmner aku nk nak control satu organizer yang ckup hebat n mendapat perhatian d Malaysia...sekali aku salah langkah mungkin boleh bawa impak yang besar... slps result spr keluar, hati aku da mula raser tak tentu hala...mcmner aku akan sarungkan bunga rosset kt baju Dato' Duta, mcmner aku nk berbual ngn VIP, mcmner aku nk nak bg ucaptama nanti...bila aku sampai rumah aku tgk balik rakaman ucapan aku, aku rasa mcm nak hempas je video cam tuh....malu seh...

tu sbb aku aku ckp ianya bukan nikmat tapi ujian... :)

hari ni lps aku abis kls, aku mkn kat cafe jamiah d Solah Abasiah..aku, Muhaimin dan Din Johor ada bincang pasal nk buat Bowling Tournement sblm abis summer sem nih...good idea...tapi utk batch aku jer...hahaha

masa aku balik, aku nk kol malaysia...bila sampai jer...aku terus masuk bilik telepon tapi Atok aku angkat cakap suruh kol kemudian, pelik..mana pegi mak aku???....aku tunggu luar, masa aku tunggu luar, aku dapat tgk 3 keadaan berbeza perihal orang2 perempuan nih...bukan nak mengutuk, sbb aku pun ada mak, akak...tapi saje nak tnjuk bak kata org.."kalo da pompuan lar..."....si A ada dlm bilik telefon, 1st call dia wat dia call kwn dia, dia ckp pergh..mcm bdk laki ckp...sampai aku yg ddk selang 2 bilik ngn dia boleh dgr... 2nd call dia wat...dia call bdk lelaki, mayb pakwe mayb abg kandung dia...perghh..td ckp pnya kuat, d\ni da slow plk...siap ber'abang'2 lagik....geli hati aku!!.. kalo ckp ngn abg kandung tak plk dia suh pnggil mak dia...apa2 jer lah..

si B plk... dok leka mengumpat hal org len...hahaha...aku dok dpn dia pun mcm dia tak hiraukan..bkn aku tak faham dia ckp apa..da sama2 melayu..oppss..terckp plk org malay...apa2 pun dia borak ngn bini org...call terputus, dia call skali lagi. semata-mata nk ucap yang dia nk tamatkan cenversation...sempat plk wat kelakar yg dia nk kol suami org tuh...hahahaha...dia melawak jer tuh...

Si C plk len citer...dia kol kat luar...aku tak dgr sgt..tapi dia gak ber'abang2'....yang aku ingt, dia ckp kalo tak msg2 jgn marah plk sbb tak de kredit..abg jgk yang suh berjimat....huhuhu..dgr ckp abg dia plk...lama gak dia kol...mcm saje je nk tnjuk dpn aku...eee...geli hati aku!!!...lama gak dia kol..2nd cal..baru lah dia kol family dia...baik jer dia...sopan jer dia....tapi kejap jer...

lps tuh baru aku masuk bilik telepon n kol umah mak cik aku....mak cik aku ckp.mak tak de kt umah...pg Singapore ngn wan...mak bw syukriah jgk...da seminggu kt sana...apa lah yg diaorg tgh wat tu ek..rindu ar...

ok lar... hari baru akan masuk dlm hidup aku nih...dgn pelbagai mcm kerenah dan asam garam kehidupan..yang penting aku kene ready ngn exam tak lama lagi..boleh balik malaysia bln 8 nih ngn tersenyum simpul..(tanda tak de subjek fail)..huhuhuhu

2 comments:

Muhamad Hazimin Sulaiman said...

salam ydp adam.

'Ketua adalah hamba untuk kaumnya'..tahniah dan takziah. jalankan tugas dgn penuh amanah.mmg di'angkat' menjadi pemimpin banyk dugaannya..
1.banyakkan sabar
2.bahagikan masa pelajaran dan persatuan namun utamakan pelajaran
3. jgn mudah fedup ngan kerenah ahli

lakukan dgn niat yg baik dan semuanya kerana Allah. Setiap keputusan, perlakuan yg kita buat akan ditanya kembali di akhirat nnt.

jaga amanah dgn baik.

Qudluq..selamat membentuk ahli menjadi org 'berguna'

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

InsyaAllah...i'll try my best..