Tuesday, December 7, 2010

:: Yeayyy...Saya Dapat !! ::

Alhamdulillahi rabbil 'alamin..

Apa perasaan korang kalau korang apply kerja..tapi masa apply kerja tu berdua dengan kawan..tapi pada suatu ketika..kawan korang sms kata yang dia dah dapat surat panggilan interview..sedangkan posmen pun tak dtg rumah korang hntar surat..mcmana??..frust tak??

Dalam pada masa yang sama, hari interview da sekat da..mustahil la surat akan sampai..itu logik akal la kan..apa korang rasa..ada rasa hiba nk nangis tak??

YA!

Aku baru je mengalami perasaan tuh..kat mana aku dengan kawan aku yg baru je apply utk jadi guru Kelas Agama dan Fardhu Ain (KAFA)...tup tup, dia msg kt aku kelmarin kata yg dia dah dpt surat panggilan interview..

ISNIN - dia msg kata dah dpt surat.sedang aku tak dpt apa2..
SELASA - Cuti Awal Muharam (confirm posmen cuti arini)
RABU - ada aku sangka surat akan sampai harini??.sehari sebelum interview..
KHAMIS- interview

Then, harini (Rabu) aku try call rumah jiran kt bawah rumah aku kt PD sana..minta dia tlg check PO Box rumah aku..then, dia kata ada surat dari Jab Agama Islam..maunnya aku tak melonjak kegirangan! aku tak kira..aku suh dia buka surat tu time tu jugak..

Aku dapat panggilan interview ESOK pukul 2petang kt Seremban...so, skrg nak balik PD sebab sijil2 aku sumer ada kt sana..tak ready lagi nk buat salinan dan pengesahan...

Ok chalo bete..jumpa lagi nanti..Doakan aku lulus interview yer..ameen.

Sayang korang semua~ ngeee..



7 comments:

Janggel said...

Amin..Semoga kamu dapat jawab interview dengan tenang dan penuh yakin.

deaf-angel said...

Semoga dapat job yang ko gi interview ni.

Apa pun, ni semua rezeki masing2, tapi kita kena do our best always la.

::alifdalmim:: said...

Ameen...terima kasih Janggel~

Eazy Izzuddin said...

gud luck interview...
;)

Layans~
Free Domain

Pajill Nostra said...

alhamdulillah...

Hafizi Tajuddin said...

slmt maju jaya. doakan den jg. nak keje kt mana nanti?

::alifdalmim:: said...

Bro. deaf,

InsyaAllah..dr segi ending interview arituh mcm dapat je..haha.doakan eah!

---------

Eazy,

Thanks!

---------

Pajil Nostra,

Alhamdulillah~

----------

Fizie,

Dengar citer dah ada kt msia ea?..tak bgtahu pun..hehe

saje je apply kerja part time minta jd guru Kafa kt Port Dickson.