Wednesday, December 15, 2010

:: Review : Swiss-Garden Resort & Spa, Kuantan Pt1 ::

Assalamualaikum wbt..

Hohoho...ini adalah percutian mengejut..mmg tak sangka akan ke Kuantan ni..esok nak bertolak, malam ni baru dpt berita nih..so, tak pack apa2 pun..esok nk bertolak baru lah pack baju sumer..

Actually, resort ni terletak ni Beserah, Kuantan, Pahang Darul Makmur..agak jauh juga lah..kalau dari KL mengambil masa dekat 3 jam lebih..kalau dari tempat aku Kuala Pilah, mengmabil masa 4 jam..aku tak ikut highway..ikut jalan biasa..

Perghhh...jalan yg aku lalu tadi melalui Muadzam Shah..sangat la tabah..jalan yg orang kata ok laa...tp kalau raking 10 paling baik, jalan dia aku bagi 4.5 ... tapi jalan dia lurus..dan banyak lori..sangat banyak~

Tapi, sampai Gambang aku ikut highway (Lebuhraya Pantai Timur) smpai ke Kuantan..aku sesat tadi lepas smpai Bandar Kuantan...tapi tak guna juga kalau ada mulut tak bertanya..so, aku berenti Shell, Mobil, BHPetrol utk bertanya jalan..hahaha..lantak~

Akhirnya smpai..2x aku telefon resort untuk bagitahu aku lambat check in..officer dia kata "takper, saya faham..jangan risau saya dah sediakan bilik utk encik" ...

Lagi 15minit pukul 5ptg baru la aku sampai..parking plk full..kebetulan time ni ada function besar kt sini..ermm..tabah je lah pariking kete dekat dgn pantai..

Cukup smpai disini dulu..penat sangat~ nnti smbung lagi pt2 dengan keadaan dan servie yng disediakan oleh resort nih..hehehe

... bersambung ...

6 comments:

Eazy Izzuddin said...

da lama x ke kuantan

::alifdalmim:: said...

Eazy, dulu selalu ke Kuantan ke??

deaf-angel said...

aiseyman pegi holiday la

wooi tampal gambo banyak2 ok

::alifdalmim:: said...

Malangnya saya takde camera...sayang sekali..
huwaaaaaaaaa!!

p.s :kene beli satu nih!

Yong Zahura said...

bukan ke dari kuantan tu straight je jalan nak pegi kemaman? swiss garden tu tepi jalan je kan? kalau tak salah laa...

::alifdalmim:: said...

yup..ayie g masuk bandar kuantan.tu yg sesat tu..1st time drive sendiri g sana..actually, jumpa mak tam kt The Legend..sempat makan satar n keropok lekor dkt jalan nk ke Kemaman b4 balik dgn diaorg..hehe