Monday, December 20, 2010

:: Review : Swiss-Garden Resort & Spa, Kuantan Pt2 ::

Assalamualaikum wbt..

Sambung sikit pasal resort ni..jalan nak ke resort ni mmg tak banyak..kalau ada pun mungkin tersorok..paling jelas adalah signboard ke resort ini 2km sebelum sampai...ada ke patut??..ada je peta mcmana nak ke resort ni..tp dia letak kt bhgn lobi..da sampai baru jumpa peta..huhuhu

Check In:

Memandangkan aku ni adalah club guest, so check in dia special sikit..dalam bilik..mcm dlm bilik pengarah syarikat..siap jamu air oren masa tgh fill up form..dia punya officer..seingat aku nama dia Nirma mmg polite and friendly..dia terangkan satu2..

Masa ni juga bellboy tu tolong hantarkan sumer bag kitaorg kat bilik..our room is 8402..tingkat empat..Cik Nirma ni kata, pakej aku tu sepatutnya bilik ground floor..tp memandangkan hari tu sgt occupied dan aku plk smpai lambat, so dia upgrade bilik kitaorg kt tingkat atas sekali..dan upgrade itu adalah free..hehe..suka2x! ...ada hikmah juga sesat2 td..

Nak ckp dia punya officer ni jujur..pakej kitaorg tu tak termasuk breakfast..so, masa dia terangkan tu..dia siap suggestkan kitaorg tak amik breakfast kt situ..sebabnya..masa tu ada 2 function dan sgt ramai org..so, lazimnya customer lain akan complain sbb tak dpt n lambat dpt seat..so, kalau makan nnti tak berbaloi..dia suggest gitu la..sp, kitaorg pun takde la beli kupon b.fast..dah jimat kt situ..

Kondisi Lobby :

Sangat besar, lebar, tinggi dan cantek..kalau org ramai pun still ada ruang lagi..tempat ruang istirehat pun banyak dengan view2 yang cantik..

Kondisi Bilik :

Sangat cantik dan moden...katil king size..corak dia sangat cantik..simple tapi cantik..tapi ruang dia agak kecil berbanding dengan deluxe room Palm Garden Hotel aritu..tp still ada ruang settee..

Toilet dia pun besar dan nampak cantek ckit even kalau ikutkan biasa jer..yang aku tak puas hati adalah aircond dia..sangat kurang memuaskan hati..tak berapa sejuk..dduk tepi pantai ni panas..jadi nk jgk bilik tu ada aircond yg sempurna..

Tv dia plak adalah jenama Samsung skrin rata yg moden...tp kualiti gambar dia..sangat mendukacitakan...ada jgk siaran yang tak dpt..mcm TV9..dan channel dia tak teratur mcm dlm katalog..

Yang lain..sumer ok!

Fasiliti :

Banyak fasiliti yang ditawarkan...kalau kene orang yg jenis nk dduk hotel tak g mana jenjalan ni sesuai la guna fasiliti yg disediakan...mcm aku ni..kluar pagi balik petang..mana nk dan guna tu..ada gak terhajat nk try bersenam kt gymnasium dia..tp impian tinggal impian je laa..hahaha

Tennis court, Squash, Game Room, Gymnasium, Cafe dan banyak lagi..tidak ketinggalan Swimming Pool dan Jacuzzi..

Swimming pool dia sangat besar even utk kanak2..tapi yang paling mendukacitakan kt aku...utk dewasa punya paling cetek adalah 1.5ft yer tuan2 dan puan2..kalau aku tu cukup2 makan...hahaha...mmg sesuai utk swimming..hehehe..

WiFi....haaa..ni paling best..even dduk tingkat 4 pun masih dpt signal internet dia..tak perlu turun ke lobby atau business centre utk mengekses internet..dlm bilik pun dapat..

Kebersihan pun ok..clean dan sedap mata memandang...

Parking..oh sgt sedikit berbanding dgn bilik yang disediakan...so, tak heran la kalau ada yg siap park kete kat luar resort.. kalau kene ada function2 besar kt cni..mmg azab la nk cari tempat parking kereta..

Staff :

Sangat polite dan friendly..org Malaysia kan terkenal dgn budi bahasa...puji2x!!

Overall :

8/10 ... saya akan recommend kan resort ini utk kawan2 yang lain..datang lah..dengar citer harga dia pun boleh tahan jugak..kene plk dgn promosi yg ditawarkan..

utk keterangan lanjut boleh la melayari website mereka iaitu di http://www.swissgarden.com/



Pemandangan dari lobby arah Cafe. Sumber di sini


kannn...luas kan lobi dia..suka! sumber disini


Suasana bilik...itu bukan pakaian aku~ sumber disini


Suasana swimming pool dari bilik aku..sumber hp sendiri..