Monday, May 3, 2010

:: Mesin Tunang ::

Assalamualaikum wbt..

Malam kelmarin..aku menyifatkan mimpi yang aku alami adalah sangat funny dan merapu..korang boleh kata mimpi tu mainan tidur la..apa ke..itu ke..ini ke..itu pada pendapat masing2..cuma aku nk share mimpi aku je..

Sabtu yang lepas..sepupu aku tunang..Fairuz dgn tunang dia..dia adalah salah sorang dari kalangan sedara mara dan sepupu sepapat aku yang sudah bertunang..antara batch kami yg lahir 1986 ni yg ada seramai 5 orang..dia org ke-3..org pertama dan kedua juga perempuan iaitu Fizah dan juga Kak Yie..jadi tinggal la aku dan juga teruna sorang lagi iaitu Man..

Aku asyik dok pkir2..ish..mcmana la aku nnti..risau nyer la..nk kene sedia itu..sedia ini..kluar duit utk itu..kluar duit utk ini..ditambah plk dengan sedara mara yang lain asyik dok tnya.."kau bila lagi..?".. speechless..huhu

Asyik dok pkir tuh..terbawa2 ke dalam mimpi aku..

Aku rasa macam nak tunang la..so, aku pun pergi la ke satu mesin pengimbas tuh..dia scan badan aku..pastu mcm dia loading nak tunggu status DAH TUNANG..

Aku rasa ishh..apsal lambat ni..ke dia tak dpt scan kod bar ni..aku pun pergi la gerak2 kan badan aku supaya alat pengimbas tuh dpt scan apa yg dia nak scan..pastu mcm scan kat shopping tu..pastu baru la laju dia loading...

Dalam beberapa saat je..da successfully engaged...fuh..da berjaya..siap dia kata "Sila masukkan kad Bonuslink anda utk mendapatkan point"..hahahaha..giler ke hape.aku pun tercari2 mana satu lubang nk masukkan kad ni..sbb bnyak sgt tmpt cucuk kad..last da jumpa nak tahu berjaya atau tidak..berbunyi kad tu seperti dicetak..aku masih ingt bunyi cetakkan print dia mcm bunyi mesin Autopay kt Jusco..lepas tu da setel..

Lepas je proses pertunangan tu..aku baru la terpkir.."Eh, ni family belum tahu lagi ni aku da bertunang..mcmana ea.." lepas tu aku tak ingat dan dah merapu tahap gaban..


Siapakah gadis yang ku idam..


7 comments:

icecube said...

adeh.... da merapu sgt ni... seb bek mmpi jer... =p

::alifdalmim:: said...

hahaha..tu la pasal..merapu habis.. :D

.0hbintang!. said...

omaigudnesss ~
hahaha takleh stop gelak la =))
ritu u talked about changing status from single to married kalaw as easy as tuka status kat fb kan ?
now mmp tunang . mamamia .

adam , congratez da tunang ! hahaha

deaf_angel said...

fren

mimpi ko macam Nightmare je pada aku.. haha. kalo aku la, mau aku panik bila tersedar dari mimpi seram ni haha..

lain kali nak tido basuh kaki dulu beb.

puan asma' said...

mestila kak murni gadis yg adam idamkan..hehe..jgn lupe jemput ye nti..

::alifdalmim:: said...

Eiyra : harap mcm tu la..hahaha..trimas! :D

-----

Bro, deaf : ye ka kot tak basuh kaki..aritu mcm penat je baru balik main badminton kot..haha

-----

Puan Asma : hahaha..harap2 berkekalan la hingga ke jinjang pelamin..cewahh.. :D

djambu puadovich said...

kelakar gila bertunang pakai mesin...macam kad bonuslink la bagai...haha!