Thursday, May 27, 2010

:: Selamat Hari Guru ::

Assalamualaikum wbt..

Rasa mcm da ketinggalan zaman je kan...hari guru da lama da berlalu baru nk celebrate bagai..haha..nasib badan...hehe

Actually, harini kt sekolah ada Majlis Sambutan Hari Guru peringkat sekolah..aku suka program hari guru ni..selain dapat hadiah yg banyak..masa ni jgk la aku dpt main puas2..walaupun tak puas mana pun..huhu..asyik tgk bdak je main..kali ni turn cikgu2 plk..

Sehari sebelum majlis, ada la citer2 tak sedap di dengar..lagi2 bila membabitkan pengurusan dan cikgu2 di kedua2 sesi sampaikan ada yg rasa mcm di anak tirikan bagai la..termasuk la aku..hehe..nk jgk menyibuk..tapi Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar tak seperti yg disangka2 sebelum ini...pada hemat aku [cewahh..hemat tu..] bnda yg tak disukai oleh sebelah pihak tuh pasti akan berlaku..cuma tggu masa dan tgk apa akan jadi lepas tuh..tp Allah ni lagi maha berkuasa...ye lah kan..apa2 pun Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..korang tak paham ea??..lantak ler..

Btw, rasa happy sangat..bermula dgn perhimpunan rasmi..best walaupun agak panas ckit cuaca..nyanyi2..potong kek, dapat hadiah, cenderahati..dsb..

Lepas tuh acara sukan pulak..last year, cikgu lelaki main netball cikgu pompuan main bola but diz year main bola tampar..aku pun masuk jgk..kau tau, aku dlu bkn nyer pandai sgt main bola tampar ni..tp td rasa mcm atlet kebangsaan plk..kuikuikui..bukan apa..aku ckp mcm tuh sbb team aku menang..dpt hadiah lagi..hahaha..student2 aku 2 Arif bersorak mcm aku ni artis..lagi si Zurin Zulaika dgn Fazreen.. :D

Acara sukaneka plk dlm sepuluh acara tuh..aku masuk satu je..pkul bola guna kayu hoki masuk bakul..sengal betul bola aku tuh..lain aku pkul lain plk perginya..huh...tak suka..sbb kalah..hehe

Acara dewan..mcm biasa ada persembahan dr murid2..Tarian Nirmala, Koir, Recoder Assemble, Joget Kelantan, Nyanyian bahasa Jepun dan karaoke oleh guru2..steady la Kak Joe..suara anda mantop!..hadiah pun banyak..cuma aku tak bertuah kali ni sbb tak dpt hadiah cabutan bertuah..hehehe..

Btw, terima kasih, syukran jazilan kepada anak2 murid aku yg telah bersusah payah memberi hadiah...ada yg mengucapkan selamat hari guru, bersalaman dan lain2 lagi..terasa bahagia bila dihargai oleh anak murid sendiri..bertambah happy bila ada student aku yg aku tak ajar mcm year 6 bg hadiah..antaranya Nur Iman..budak ragbi..bagi bunga..haha..dan Aswad yg merangkap adiknya Awie yg bg hadiah special dr HP Invent..hehehe..semua hadiah tu sudah digunakan dan yg patut dipamerkan sudah dipamerkan kt rumah tuh..TQ very much~

Akhir kata..terima kasih sekali lagi dan untuk semua anak murid aku..semua sekali tidak ada yg terkecuali..ketahuilah bahawa Ustaz Adam sayang sangat2 kat korang!..belajar rajin2 dan hormati guru yer..byee..


2 Beg penuh..jgn jeles..hahaha

25 buah hadiah tak termasuk yg da bagi sebelum majlis harini..

3 Kek Coklat tajaan Biro Pelajaran UMNO Telok Kemang, Bank Rakyat dan PIBG..

Haiqal Luqfi...eh, apa hal ada dia ni plk??..


8 comments:

Janggel said...

Salam!!
Ya ampun!!!! banyak nye hadiah ko dapat! seumur hidup aku tak pernah dapat hadiah cenggitu punya banyak!! selamat hari guru yee incik adam!

::alifdalmim:: said...

salam..

hahaha...banyak sebab aku ajar 12 buah kelas..aku rasa happy sbb hari guru dekat dgn birthday aku..hahaha..

btw, thanks yer..

ruffey said...

wow. cikgu mithali ni, dapat byk hadiah. besh2 XD

cam menarik la jadi cikgu ni kan =)

::alifdalmim:: said...

hahaha..

suka betul bila dpt hadiah banyak2 nih..hehe..kene jadi cikgu dlu baru taw menarik ke tak..hehe

kak ween said...

ada jugak tersesat muke si luqfi nih. huhuhuhu

:: Cikgu Wiween :: said...
This comment has been removed by the author.
::alifdalmim:: said...

hehehe..

mesti kene ada..

djambu puadovich said...

ustad yg penyayang...hehehe