Friday, June 12, 2009

:: A Very Special Thanks To... ::

Salam semua..

untuk minggu kedua [minggu terkahir di kampus] sesi pembelajaran spt biasa..start pagi abis petang..cuma hari Rabu aritu je kls abis malam..

minggu kedua ni jadual nmpaknya tak memihak kpd kami [unit B.Arab]...mana idaknya...gap antara kelas tu sikit jer..penatt..ngantok..

guys...minggu kedua ni nmpak sedikit kekok bg aku sbb majoriti lecturer aku mengenali aku..mungkin sbb dlm kls aku bnyk bertnya...hahaha..series!..aku mmg bnyk tnya dlm kls...bukan aku jer..aku dan apiz..kami ni boleh jd penggubal soalan utk kls tu..hahaha

ada sbb nape aku bnyk tnya dlm kls..1st, kalo kene subjek yg wat presentation...kami saje je tnya mcm2 biar turn presentation kami tu lambat2..hahaha...2nd, sbb suka mengusik akk senior kami yg sama unit terutama kak rosmawati n kak aini yg very sporting!...ada ke masa subjek Gerak Kerja Kokurikulum..dia bentang psal Bola Jaring...aku ni saje je tnya mcmni :

"sy ada soalan...td masa pembentangan akk ckp ada 7 pemain utk netball ni...tp knpa dlm grafik yg kt depan tu ada 6 org je??mana lg sorang??" nk taw dia TERjawab mcmner?

"7 org la sayang oiii...ni ha pemain Center" tergelak satu kelas..dgn lecturer2 skali!! aku pun tersipu2 malu.. ;p

sbb yg terakhir adalah...aku dpt rasakan perbezaan budaya belajar...dlu kt Jordan..ya Allah punya la takut nk bertnya kt doktor2 yg mengajar...bukan tkut apa..takut salah tnya..pulak tu kene speaking arabic..lagi la..nk tnya tu kene susun ayat tu betul2...

tp bila kt msia ni aku tak lpskan peluang utk tnya je...mana tak faham aku tnya..yg pelik, masih ada lgi bdk yg malas bertnya..heran aku!..baik hntr diaorg ni blja kt over the sea sana ha..

lecturer utk subjek Minor aku plk...kebetulan dia tu org kampung aku aka sedara aku jgk..adoiii..bila da kenal mcm2 aku kene buat..."Dam nnti tlg kumpulkan itu..." "Ok..duit yg kamu nk sedekahkan nnti bg kat Adam..adam, da kumpul bg kt sy" "Adam, edarkan sorang satu pstu kutip balik hntr kt pejabat sy.." aku pun buat je la dgn redha...[Sami'na wa ato'na]

aku telah mencipta sejarah apabila aku menjadi seoarang pelajar yg nakal dlm kampus..hahaha..secara tidak rasmi la...utk subjek BM Komunikasi..ada 10jam kredit..aku cuma masuk utk 1jam 15minit jer...hahaha...sbb nyer aku tuang kelas...jahat giler kan?sejam utk kuliah..15 minit jwb kuiz...ada sekali tu aku ponteng g library..baca buku..agak da pening kpla bc buku, aku ngn apiz pergi tgk wayang kt terminal 2...[tlg jgn tiru kelakuan ini]

Subjek Penyuburan Diri Insan Guru...ni ibarat kelas luahan perasaan..perasaan marah, suka, duka..sumer la..sumer yg berkaitan dgn profession perguruan...disampaikan dlm bentuk presentation kumpulan..lecturer ni kalo dpt berckp..3 jam tak berenti..tp kelas ni seronok sbb ianya kls luahan perasaan...hehehe

btw, lupa utk mengucapkan jutaan terima kasih kpd mereka ni :

Penanya (?)
Chimera
Zara Aluwi

SEBAB nya...artikel2 di dlm blog mereka bnyk bg inspirasi dan point2 utama aku di dlm sesi presentation aku dlm kls dan aku jgk masuk dlm esaimen2 aku..sehingga lecturer2 sentiasa menyebut2 aku dan point2 ni dlm kls..that's why they know me! thank you guys!

blogger len pun iyer jugak..cuma bukan kali ni..myb next sem plk..iAllah..


[depan Balai Islam...]


10 comments:

zara said...

Amboi, amboi... kamu nakal dalam kelas ya...

Awat hang pakai kemeja? yang sebelah kamu pakai baju melayu pulak...

Buat presentation tu baek baek...

hIrOsHiNaRi said...

sebelah tu nk pi menikah..yg pakai kemeja tu jd saksi die je..hehe

Na Shari said...

Salam Adam...

Alhamdulillah...Terharu pulak bila diberi penghargaan sebegini...Ni yang buat akak makin bersemanagt nak post entri yang boleh bagi inspirasi... :)

Doakan supaya Akak sentiasa sihat untuk terus ber'blog'ing ye...

Wassalam

Mr. Janggel said...

Selamat kembali mengajor ye Abang cikgu

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

zara : hehehe..sekali sekala je mak cik..malas la pakai baju melayu..arini kelas half day jer..lagi satu tak sempat nk iron mlm td..hehehe

----------

Hiroshinari : yg ko plk jd pengapit..hahaha ;p

----------

Na Shari : betol kak..sy ingt lg entry psal "Melihat Positif dlm Negatif"..hehehe..lecturer sy puji sy bab tuh..hahaha

----------

Mr. Janggel : selamat..selamat..tak sabar nk jumpa anak2 muridku.. ;)

:: Cikgu Wiween :: said...

amboih jadik budak nakal pulok adam yek. sok da kena pi skolah. wuuuuuuuuuu

deaf_angel said...

tuang kelas?

mueehehehe

rizz said...

wah smart cikgu ahhak

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

cikgu adam aper kaba?
dah lama sy x tinggalkan comment kat kamooo..
ahaksss...

djambu puadovich said...

dah start mengajar ke ni? ape kabo anak2 murid ko? :)