Sunday, June 28, 2009

:: Handsome Boy ::

Assalamualaikum wbt [sila jwb penuh2]

ari minggu ni tak sah kalo asyik dok umah jer...besenyer petang2 aku akan kluar..tak g shopping kecil-kecilan...aku g basuh kete atau gunting rambut..

aha..gunting rambut..ptg td aku ke Tampin utk gunting rambut..aku g la kedai yg da bese aku pergi..smpai2 jer..nk park kete..tgk2 kedai tu tutup..adoii...mcmner nih..kedai gunting kt Tampin tu belambak jer..tp yg aku berkenan kedai tu jer..

last2 pusing2 jap...g la ada satu kedai melayu tuh...last choice..bkn aku tak berkenan ngn kedai tuh..tp aku penah gunting sekali kt sana..service tak ok..mahal..pastu gunting rmbut aku seciput jer..mcm tak gunting..

masuk2 kedai tu org yg menunggu ramai plk..terus aku blah..mcm tak puas hati jer tgk kdai yg 1st td tutup..so, pegi lagi sekali...baru aku ingt dan perasan yg tokey kedai tu ckp kdai dia akan pindah kt blok depan nun...

tgk2 mmg betul..kedai dia buka..tp da pindah la..masuk2 jer..anak dia hulur air kotak kt aku..rupe2 nyer ada la majlis jamuan sbb arini 1st day kedai baru tu beroperasi..dia ajak mkn kuih muih...isyh..dlm hati aku tak pe lah..sebab kedai tu kedai cina..huahuahua

dduk da lama da..minum air kotak pun da nk abes..apsal la tokey ni tak pnggil2 aku lg..haa..da start la andaian algebra aku kluar..

"kedai ni tak start operasi lg ke?..tp ada plk rmbut bersepah kt lantai"

"ke, dia ingt aku dtg sesaje nk minum?.."

"ke, selagi air kotak ni tak abes..dia tak gunting rmbut aku?"

haish...last2..dia tggu aku minum dlu..dlm hati aku ni..minta2 la arini dia buat promotion..gunting rambut free...huahuahua

last2 kene byr gak RM7..murah kan??..dia tnya aku still blaja lagi ke??..aku jwb la iyer..tu la untungnyer berwajah muda remaja...hahahaha..

owh yer..nama kedai dia yg lama dlu "Kedai Gunting Rambut Handsome Boy"..skrg da pindah kedai baru da tukar nama "Handsome Boy Hair Studio"..cewaahhhh..nk gah jer bunyi dia..

tp series..mmg service dia tip top..lawa dia gunting..mmg aku puas hati la..tu sbb aku ni regular customer dia..hahaha



gambar kt atas ni..sebelum gunting rambut...bayangkan sebelum gunting da sehandsome mcm ni..mcmner la kalo lps gunting rambut...lagi la handsome..ye tak??hahaha [sekadar gambar hiasan] ;p


19 comments:

Mr. Janggel said...

wakakakkaa ko seswai jadi duta kedai handsome boy tu la gamaknya.... apa kata buat proposal.heheheh

Muhammad Muzakkir said...

berangan la adam ni..gunting rambut n tidak sama jer...wajah kaler sama jugak.hehehe :) jgn marah

ღ Juliet ღ said...

wah.. ^__~

anap_ilmi said...

bluekkkk.....

Na Shari said...

Waalaikumussalam w.b.t

:)

Setuju dgn Mr. Janggel.
Adam sesuai la jadi duta Handsome boy hair studio tu.. :)

s a L o m a said...

bagus.cikgu adam dah pandai memuji diri sendiri.SAYA SUKA!ahahahahhahaha

zara said...

Banyak kenangan mak cik kat pekan Tampin tu.

Tunjuk ler gambo yg dah gunting tu... nak tengok handsome boy tu macam maner hensemnyer dier...

rizz said...

wah ecem da adam hahahha

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

hahaha...
ensem nyer la...
heheh..
nasib baik sy udeh ader kekasih dhati
klu x dah lama isi borang jodoh...
huk huk huk

deaf_angel said...

beb, ko boleh jadi part-time model ler.
Iklan minyak rambut ke huhu

chimera said...

tu gambar sebelum gunting ke... tak adalah panjang mana sgt rambutnya. abis tu, lepas gunting apa yg tinggal... tapi.. betullah, memang hensem...

djambu puadovich said...

gambo kat masjid 4 mazhab kat qahirah ke?

Yong Zahura said...

Kan ikut jadual hari Jumaat? Sebab tu balik tengahari...

Takpe, ayie kan Ustaz yang berdedikasi... Balik petang pun no hal... Huhu~

Nak tengok gak gambar lepas potong rambut!!

penanya (?) said...

mak aih~ kacaknya!

:: Cikgu Wiween :: said...

fulamakk ingatkan salman khan tadik. hensem nya adam berkacamata itam. :p

pu3 balqis said...

haha23...
bagus..
cakap sal ni.. tingat ada sowng ust kat sekolah yang pu3 ngajaq, muka cam cikgu adam la...

mmg sgt sama.. n sama handsome gaks..
;)

kembaq kot...

en_me said...

encem larr tewww.. ehehe

hIrOsHiNaRi said...

susah sgt gunting je ngn aku..aku xcas pun..belanje makan sudah..haha

miss ubi said...

mcm kiki lala...:p