Sunday, September 21, 2008

:: New Day..New Experience ::

salam..

spt biasa, lps sahur aku tunggu Subuh n lps tuh aku tidor balik..
hari nih aku bngun mcm bese..[jam dirahsiakan..]

rasa mcm tak sabar plk..sbb arini aku ada kls driving...sblum zohor td aku g kdai untuk membeli paper...
hmm..arini tak sihat sgt..selsema..tapi cuba gak kuatkan diri..[semangat nk drive kete..] lpz solat zohor td aku baring utk merehatkan hidung nih..asyik sok sek..sok sek..tepat jam 1.50ptg..aku da sarung kasut sbb nk tggu pak cik yg ajar aku tuh..

masa nk sampai Delta Mahsuri Driving Academy...ttba jd takut plk..mana taknyer..hello!!..aku nk bw kete ok..

erm..bila berenti jer..pak cik tu suh tukar driver..dia suh aku bw kete..ayat dia tak abis lagi..kali ni bw g jalan raya...dlm hati aku kata...bior benar..baru je blaja control stereng kete da suh bw g jln raya..aku pun redha je la..

berbekalkan kegiatan tak bermoral aku masa kt Jordan dlu..[drive kete without license] aku pun maintain je la bw kete tu ke Bandar Tampin..

nk story ckit psl kegiatan tak bermoral aku kt atas..kisahnya bila aku ngn amad bnyk menghabiskan masa kt Amman dulu sbb nk uruskan MBNS nk dtg Jordan..so, kengkadang tu kami balik ke Mu'tah dlm kol 1-2 pagi..n memandangkan aku tak de pengalaman drive kete n tak de lesen..amad je la yg drive kete..hehehe..tapi bila amad da super mengantuk [smpaikan dpn traffic light pun leh ttdo] aku take over la..aku main taram je masa tuh..almaklum lah..kete auto..sumer org leh bw..

dlm perjalanan..ada plk road block..hairan tol..masa dia suh stop..aku da cuak tahap nk nangis..haha..tak de la..ye la, da la 1st memandu, tak de lesen kt negara org lak tuh!!...polis tuh minta lesen n i/c..aku bg la amad punya..pelik la..muka aku mcm muka amad ke??..boleh plk polis tuh tak perasan..hahaha..bila tgk kete sewa n dia tnya nk g mana..ckp la..nk balik univ..hmm..ok yaallah..jalan!..ehehehe..selamattt..lps tuh da menjadi habit plk..asal balik mu'tah je kalo amad mengantuk..aku yg kene drive..huhu..tp pastikan kete mesti auto..

smbung balik blaja bw kete td...masa blaja nk naik bukit tuh..it's quite ssh!!..bnyk kali kete aku mati enjin..hahaha..malu sgt!!..lantak la..da nama pun baru blaja bw kete...blaja parking..huhuhu..ssh sgt..nk kene kontrol stereng la, clash a.k.a cekam gear n minyk, break!..berpeluh aku dlm kete tuh..hehehe..

masa da abis blaja..masa nk blk ke rumah..p.cik tuh mempertaruhkan kepercayaan dia kt aku utk drive kete tuh dr Tampin smpai la umah aku...hmm..best jgk..tak la ssh sgt..hehehe..bangga beb, 1st time..i'm driving!!..mcm tak cayer jer..

p/s - dont drink n drive <-- tetiba jer

1 comments:

Janggeltrekker said...

Ish..memandu tanpa lesen ibarat makan tanpa pinggan.... :sigh: