Tuesday, December 4, 2007

:: Demam ::

Salam...

hehehe...tak demam pun..cumer demam tgk citer jepun jer skrg...

hmm..atas permintaan kwn aku d Irbid (Dr. faezah)...aku up date gak..bnyk nk ckp tp blur plk bla dpn komp...

aku nk ckp psl demam citer jepun...bg diri aku ler ngn memana len kwn2 yg aku tau...
lps balik dr msia ari tuh..tak de la aku nih beriya sgt nk tgk citer jepun sbb komp aku tu slalu wat prob..(virus)..sakit jer hati nih...then, bila aku tgk citer HANAZAKARI...wahh...super best..klakar pun yer gak..

HANAZAKARI...citer psl sorang minah nih nama dia Ashiya Mizuki..dok kt US ikut family..konon2 nk g blaja kt sek bdk2 lelaki kt Nippon (jepun)...semata2 nk tolong sorang bdk lelaki ni yg da tak leh lompat tinggi lg sbb xcident masa nk selamatkan Ashiya nih kt US dulu...

arghh...pedulikan sumer tuh....tp hero dia c pelompat tinggi tuh...Sano Kun...yg mcm best..asyik moody jer...mengada gler...smpai scene dia jer jd boring!!!...

yg best lawak dr kawan c Sano tu..nama dia NAKATSU...dia ni super best..super lawak...kan best kalo dia nih couple ngn Ashiya Mizuki....Nakatsu skrg menjadi idola aku dlm bidang perfileman...hahaha...

dan citer terbaru aku tgk yg memaksa aku tak study Nahu 2 walaupun esoknya exam...adalah TEAM MEDICAL DRAGON...

pembedahan Batista..satu pembedahan yg melibatkan Organ jantung dlm badan..mmg ar jntung dlm badan...ada ke jntung luar badan...tak tau ar...aku nk suggest kt faezah utk tgk citer nih..tp dia lg suker cek gg orang dr tgk jntung org...hehehehe

Dr. Asada..watak utama..yg mcm best..tp mmg best pun...nk tolong Dr. Katou utk wat tesis pasal pembedahan Batista utk naik pngkat jd Prof kt Hospital Univ. mei Makoto...

mcm2 halangan ditempuhi...dgn ketua jabatan yg pentingkan duit dan nama dr nyawa manusia..iaitu Prof. Dr. Nagouchi....yg akhirnya kene hntr g Thailand oleh Ketua Hospitak UnivMei Makoto..

Pastu Dr. Ijuuin...doc pelatih yg muka macam harry potter..kelam kabut wat keje...tp akhirnya berjaya buktikan dia boleh wat pembedahan Batista tu..

Dr Arase..pakar bius...dia ni tahu berat badan manusia yg sedang tido waper..yg tgh berjaga waper...tu sbb asada sensei memerlukan dia utk operation tuh...

bnyk la lagi.,.aku nk ckp pun payah.,...rugi tak tgk

satu drama yg bnyk gler sumber informasi...rasa boleh dipercayai...bdk medic try ar tgk...

4 comments:

>>faez said...

lahai..kunonye ko..aku dah tgk lamaaaaa giler dah cter team medical dragon tu...taun lps ke 1st year tah?ahaks..hana kimi pn da lama aku tgk..time die tgh airing in japan lg aku tgk..cuba ko tgk why why love,devil beside you,romantic princess,hotaru no hikari,tokyo juliet..pe lgk ek??aku tgk byk sgt..tp yg ats tu sume best2 r..tp mostly taiwanese drama..hmm,xpe..nanti aku bg list japanese drama kat ko ek..ahaks..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

aku tak nak list...aku nk drama/movie tu terus...!!!tak kira nak jugak!!

>>faez said...

oo nak cd die?beli r senirik.haha..xdelaa..aku pn bukannye dload pn.aku tgk kat tenet..nanti2 laa aku try tanya dak laki kat cni dorg de cd x?maklum sajolaa dorg tu kaki download..hehe

hazimin said...

........Jetalatang, Kisah Kaisara, Iris, Air Mata Maria, Pasrah, Janji Diana, Mutiara Hati, Otai, 9 September, Orang Minyak, Nana Tanjung 2, Anak Halal......... huhu