Tuesday, November 20, 2007

:: 20 November 2007 Punya Citer ::

Tarikh nih bersamaan dgn Houseate aku pnya befday... nama dia Zulqarnain Mohd Isa.. org jawa...World!!! hehehe

dia nih baik org dia..payah nk jmpa org mcm dia..walaupun ada kekurangan...tp dia nih berbeza ckit dr org len..kami serumah nih nih suker mengutuk dia..but..NEVER touch his sensitivity...dia jer suker kutuk kami kow2 punyer...tapi sumer tuh da bese ngn kami serumah...

mlm td..kami nk sambut befday dia...konon2 suprise la kan.. lps program Konvensyen Mahasiswa ISlam kt jamiah ktaorg blk n mkn sesama...(nasi bungkus)...lps tu kami borak citer2 lama masa kt msia dulu...tp sambil borak sambil ngutuk si Nain tuh...kow2 gak ar kami kutuk...sbb kami ckp esok seharian kami buat baik ngn dia sbb nk memuliakan dia sempena bfday dia...selagi tak masuk kol 12 tgh mlm...kami terus mengutuk!!!...hehehe..

tp kan..peliknyer..dia nih senyum n mcm org tak senang dduk...ada somethings wrong ckit..dia diri mundar mandir...lastly dia masuk blk..kami tak expect apa2 pun sbb kami tau dia nk call seseorang....siap kunci pintu bilik lagiii...kami pun terus la tgk tv...tp terkeluar plk kt mulut c amad..dia ckp...

"cuba ko 'mute' kan tv...dgr Nain borak apa"...ha???..idea best...

aku trus la amik remote n mute kan tv....kami dgr dia ckp..da la borak ngn dia punya Girlfriend-to be..hehehe...pastu kuat2...kami kt luar bilik dia tu terbahak2 tergelak smbil mengutuk...lama gak...

dia tnya psl jubah..then, c Nain ni korek ckit2 psl gf to be dia tuh..bapa keje apa...kt umah pggl apa...ececehh..jiwang gituuu...aku, amad n lutfi kt luar nk pecah perut dgr dia borak...ada ke dia nk kasik c gf to be dia roti canai smpene bfday dia...padahal dia yg nak wat..dia ckp kitaorg plk yg akan wat nnti...tapi at least dia ikhlas nk bg minah tuh tnpa ckp saper wat...kami redha je lah nama kami digunakan...hahahaha...

lastly agak da bosan...aku ngn amad jer yg continue dgr perbualan diaorg sbb c lutfi da tak larat nk bediri kt pintu blk dia...

last nyer kami nk wat suprise kt dia bila dia buka pintu bilik lps abis calling tuh..kami nk bg lilin n kek dr program td kt dia...hehehe...kami matikan main swtich umah kami..konon2 black out...ingtkan dia akan berenti call la...rupenyer dia makin seronok plk sembang ngn gf to be dia tuh...

huhuhu..sakit je hti nih...da lilin kami pegang td da sampai nk habis...dia leh ckp ngn gf to be dia...bese ar sistem kt jordan nih ntah mender ntah..kadang2 black out..lagi2 da winter nih..berangin jer kami dgr dr luar..last2 c lutfi telefon kwn serumah gf to be dia suh bdk tuh stop kan ckp nain....Jahat gler idea nih...hahahaha...lps 5 minit..dia stop...bila dia buka pintu..

tadaaaaa....Allah Selamatkan Nain...kami nyanyi lagu tuh n suh dia tiup lilin... jadi la suprise party yg tak dirancang...tp menggembirakan...hehehehe...

>>dlm perbualan tel dia..dia ckp dia nk bg roti canai tuh pagi...tp aku ngn amad ber'iya2' plk suh dia wat sarapan pagi tuh nasik lemak..n dia plk mcm berat jer nk wat nasik lemak...
arghhhh...jahatnyer aku n amad!!!!

>>pastu dia ckp gf to be dia nk wat kek coklat esok...aku plk pg la membangkang...ckp kek tu tak sedap!!!...nk kek bdk len...dia mcm pasrah jer ngn perangai kitaorg!!!

>>TAPI...bila kami tnya dia kol saper???...dia jwn dia kol kembar dia kt msia...sbb lahir hari yg sama..ececehhh..mcm tak tau plk dia kol saper...kami nih layan jer laaa....

UTK NAIN...Happy Birthday...semoga pnjang umur n murah rezeki...smga berjaya dunia akhirat!!!

nain>> thanks 4 da Nasi Lemak pagi td....n Roti Canai Malam tu...n Mkn Malam yg best!!!..ko betul2 kwn yg best!!!...semoga ko akan dicucuri rahmat sentiasa!!

<>

7 comments:

CresceNet said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

hazimin said...

salam adam..

kah3..pecah perut..pecah perut..
setan punya perangai sekor..
wakakakaka

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

abg gmen...

ni baru ckit sy citer...kish penuh bnyk sbnrnyer..huhuhuhu

>>faez said...

nanti aku nak tirulaa idea ko ni,dam..hihi..slmt..
~~aku dh tunaikan janji aku utk komen..hehe~~

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

thanks faezah...
ko jgn lelebih plk faezah tiru idea nih...sebrang kemungkinan yg tak diingin berlaku...aku tak tanggung...hahaha

>>faez said...

but,i can help it!!seriously,it really "bongok" thing to do but yet really funny ne??haha..
adam,aku da abes exam..

alfdalmim said...

what???..
da abis exam??...seronok gler!!
aku baru start ari nih..
mmm...pasrah je la..